20 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Κλήσεις και βιντεοκλήσεις αποκτά το X (πρώην Twitter)

    To X, η πλατφόρμα που ήταν γνωστή ως Twitter, λάνσαρε μια νέα λειτουργία που επιτρέπει στους χρήστες να πραγματοποιούν κλήσεις και βιντεοκλήσεις μεταξύ τους. Πρόκειται για μια ακόμη αλλαγή της εφαρμογής ένα χρόνο μετά από τότε που ανέλαβε τα ηνία ο Elon Musk. Ορισμένοι χρήστες άρχισαν να παρατηρούν τη νέα λειτουργία τις προηγούμενες μέρες, παρά το γεγονός ότι δεν υπήρξε κάποια επίσημη ανακοίνωση για τη νέα δυνατότητα.

    Η εφαρμογή ωστόσο αναφέρει ότι οι χρήστες μπορούν να «μεταφέρουν τα μηνύματα στο επόμενο επίπεδο», πραγματοποιώντας μια κλήση ή βιντεοκλήση. Παράλληλα, επιτρέπει στους χρήστες να επιλέξουν εάν θέλουν να δέχονται κλήσεις ήχου και βίντεο από άτομα που ακολουθούν ή από επαληθευμένους χρήστες.

    Η διευθύνουσα σύμβουλος του X, Linda Yaccarino, είχε επιβεβαιώσει τον Αύγουστο ότι η νέα λειτουργία θα έρθει σύντομα, αλλά δεν είχε διευκρινίσει το πότε. Είχε προσθέσει μάλιστα ότι η αλλαγή θα αποτελέσει μέρος της διαδικασίας μετάβασης της πλατφόρμας σε μια “σούπερ-εφαρμογή”. Μέχρι στιγμής, δεν είναι σαφές εάν η νέα δυνατότητα θα είναι διαθέσιμη σε όλους τους χρήστες ή μόνο σε όσους έχουν συνδρομή X Premium.

    Όταν το X ανακοίνωσε ότι οι χρήστες θα μπορούν να πραγματοποιούν κλήσεις σύντομα, ο Musk χρησιμοποίησε το X για να εξηγήσει ότι η λειτουργία θα είναι συμβατή με iOS, Android, Mac και PC και ότι δεν θα χρειαζόταν αριθμός τηλεφώνου για τη χρήση της.

    Διαβάστε επίσης:

    Clona: Γεγονός το ΑΙ chatbot που είναι έτοιμο για… sexting (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles