18.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Ο Kodi επιστρέφει ξανά στο Xbox σαν ένα UWP app

    Αν χρησιμοποιείτε εντατικά gaming κονσόλες της Microsoft σίγουρα θα γνωρίζετε την ύπαρξη του Xbox Media Center ή για χάρη συντομίας, XBMC. Με την πάροδο του χρόνου ο XBMC έγινε «ported» σε άλλες πλατφόρμες, σταμάτησε να υποστηρίζεται από το Xbox και τελικά μετονομάστηκε σε Kodi. Αν και ο Kodi αποτελεί μια εφαρμογή τύπου Win32 για την πλατφόρμα των Windows, έκανε το ντεμπούτο του και στο Store στα πλαίσια του project Desktop App Converter, γνωστό και ως Project Centennial. Κάτι τέτοιο περιόρισε τη διαθεσιμότητά του σε Windows 10 Pcs.

    kodi_htpc_story

    Πριν από λίγες ημέρες η Microsoft, κατά τη διάρκεια του Windows Developer Day event για το Creators Update, ανακοίνωσε ότι οι προγραμματιστές του Kodi έχουν μείνει ιδιαίτερα ευχαριστημένοι από το Store και αποφάσισαν να το μετατρέψουν σε ένα πλήρες UWP app. Αυτό σημαίνει, ότι ο πολύ δημοφιλής αυτός player θα κάνει ξανά το ντεμπούτο του στη πλατφόρμα του Xbox και πιο συγκεκριμένα στο Xbox One.

    Υπενθυμίζουμε ότι ο Kodi διατίθεται εντελώς δωρεάν και αποτελεί λογισμικό ανοικτού κώδικα. Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι μπορείτε να παρακολουθήσετε την ανάπτυξη του λογισμικού σαν ένα UWP app και αν είστε και προγραμματιστής, να συνεισφέρετε και εσείς σε αυτή τη διαδικασία. Η Microsoft από την μεριά της δεν έδωσε στη δημοσιότητα ένα χρονοδιάγραμμα για το πότε θα γίνει ο Kodi διαθέσιμος στο Xbox αλλά ούτε ανέφερε αν θα καταφθάσει και στα Windows 10 Mobile.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles