20.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Κοινός φορτιστής USB Type-C: Η Ινδία ακολουθεί το παράδειγμα της Ευρώπης

    Μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να υιοθετήσει, από το 2024, το USB Type-C ως το κοινό πρότυπο για τη φόρτιση συσκευών, η Ινδία ακολουθεί το συγκεκριμένο παράδειγμα. Η εξέλιξη έρχεται μετά από συνεδρίαση διυπουργικής ομάδας εργασίας, που συστάθηκε από την κυβέρνηση της Ινδίας.

    Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι του Ινδικού Ινστιτούτου Τεχνολογίας (IIT), του Maharaja Agrasen Institute of Technology, της Ινδικής Συνομοσπονδίας Βιομηχανιών, της Ομοσπονδίας Ινδικών Επιμελητηρίων Εμπορίου και Βιομηχανίας και του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Δασών και Κλιματικής Αλλαγής (MOEF).

    Η ινδική κυβέρνηση διεξάγει ευρείες διαβουλεύσεις με στόχο την τυποποίηση δύο συστημάτων φόρτισης: το ένα για όλα τα smartphone, τα tablet και τις συμβατές συσκευές, και το άλλο για τα χαμηλού κόστους κινητά τηλέφωνα.

    Ο AJay Garg, από την Electronic Industries Association, δήλωσε: «Σε παγκόσμιο επίπεδο, η στροφή η οποία πραγματοποιείται είναι προς τις θύρες USB-C, οπότε θα είναι λογικό να το υιοθετήσουμε κι εμείς. Ένα σημαντικό σημείο είναι ότι το ποσοστό τεχνολογικής απαρχαίωσης στη βιομηχανία των ηλεκτρονικών είναι πολύ υψηλό και αυτό που υπάρχει σήμερα δεν θα υπάρχει αύριο».

    Υπολογίζεται ότι η Ινδία παρήγαγε 5 εκατομμύρια τόνους ηλεκτρονικών αποβλήτων το 2021, πίσω μόνο από την Κίνα και τις ΗΠΑ. Μια άλλη σημαντική ανησυχία είναι ότι μόλις η ΕΕ πραγματοποιήσει τη μετατόπιση προς το USB Type-C, τα απαρχαιωμένα τηλέφωνα και ο υπόλοιπος τεχνολογικός εξοπλισμός θα μπορούσαν να καταλήξουν στην Ινδία.

    Το Υπουργείο έχει επίσης σχηματίσει μια υποομάδα για να εξετάσει τη σκοπιμότητα μιας ομοιόμορφης θύρας φόρτισης για φορητές συσκευές, όπως έξυπνα ρολόγια και smartbands.

    Όπως και στην Ευρώπη, η απόφαση της ινδικής κυβέρνησης θα επηρεάσει περισσότερο τις συσκευές της Apple. Ωστόσο, η Apple έχει υποσχεθεί να «συμμορφωθεί» με τον ευρωπαϊκό νόμο.

    Χρήστος Κοτσακάς
    Χρήστος Κοτσακάς
    Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles