20.2 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Κοίτα να δεις ένα κτίριο… Η απάντηση της Nvidia στο “διαστημόπλοιο” της Apple

    Στη δημοσιότητα βγαίνουν τα πρώτα σχέδια από τις νέες κεντρικές εγκαταστάσεις που ετοιμάζει η Nvidia στην Santa Clara της Καλιφόρνια. Τα νέα headquarters της εταιρείας έχουν προγραμματιστεί να είναι έτοιμα τον Ιούλιο του 2015.

    Η εταιρεία θέλει να κατασκευάσει ένα τεράστιο συγκρότημα από… τριγωνικά κτίρια, απέναντι ακριβώς από το κτίριο που διαθέτει αυτή τη στιγμή. Το design τους είναι πραγματικά εντυπωσιακό και δεν υπάρχει γι’ αυτό καλύτερη περιγραφή από την παραπάνω φωτογραφία. Εκείνο που είναι σίγουρο, σε κάθε περίπτωση, είναι ότι η πρωτοτυπία του συναγωνίζεται επάξια την Apple και το design του νέου campus που ετοιμάζει σε σχήμα… διαστημόπλοιου.

    Όπως αναφέρει ο CEO της Nvidia, Jen-Hsun Huang, σε σχετικό blog post, η επιλογή της σχεδίασης έχει γίνει με γνώμονα το ότι το τρίγωνο αποτελεί “θεμελιώδες δομικό στοιχείο των γραφικών των ηλεκτρονικών υπολογιστών”. Ο ίδιος αναφέρεται σε μία διαδικασία που ονομάζεται ραστεροποίηση, ή τη σύνθεση χιλιάδων μικρών τριγώνων σε μία οθόνη υπολογιστή σε αναγνωρίσιμα σχήματα, την οποία έχουν σχεδιαστεί για να πραγματοποιούν οι μονάδες επεξεργασίες γραφικών της Nvidia.

    Φαίνεται, λοιπόν, πως υπάρχει ίσως μεγαλύτερος συμβολισμός σε αυτή την περίπτωση, σε σχέση με το διαστημόπλοιο της Apple. Ή μήπως όχι;

    Πηγή: Wired

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles