24.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Κόμβος Data Center της Microsoft στην Ελλάδα

    Σημαντική επένδυση της Microsoft στην Ελλάδα ύψους περίπου 400 εκατ. ευρώ αναμένεται να ανακοινωθεί τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου το πρωί, από τον πρόεδρο της αμερικάνικης εταιρείας Brad Smith, τον Θεοδόση Μιχαλόπουλο (CEO της Microsoft για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα) και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

    Η Microsoft θα κατασκευάσει στην Αττική κόμβο Data Center για τις ανάγκες της στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Η αξία της επένδυσης εκτιμάται περίπου στα 400 εκατ. ευρώ με την προστιθέμενη αξία της να φθάνει το 1 δισ. ευρώ.

    Για την υλοποίησή της εργάστηκαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και δύο υπουργοί, ο Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης και ο Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης. Η πρώτη επαφή του πρωθυπουργού με τον Brad Smith για το θέμα αυτό έγινε φέτος στις αρχές του χρόνου στο παγκόσμιο οικονομικό forum στο Νταβός.

    Το γεγονός ότι η Microsoft δημιουργεί κόμβο Data Center στην Ελλάδα δείχνει ότι η χώρα μας θεωρείται ασφαλής γεωπολιτικά και έτοιμη να δεχθεί μια μεγάλη τεχνολογική επένδυση για την οποία έχει σημασία η περιοχή.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles