21.7 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Κορέα: Οι αρχές απαιτούν από τους κατασκευαστές smartphones να αναφέρουν άμεσα περιστατικά ανάφλεξης

    Οι κατασκευαστές smartphone συσκευών θα πρέπει να αναφέρουν άμεσα στις αρχές της Κορέας περιστατικά ανάφλεξης των συσκευών τους, σύμφωνα με ορισμένες νέες ρυθμίσεις οι οποίες θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα και θα αποκτήσουν την υπόσταση νόμου, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά κυβερνητικές πηγές στην ιστοσελίδα «The Investor».

    «Όταν θα ισχύσει η νέα νομοθεσία, οι κατασκευαστές θα πρέπει να ξεκινούν άμεσα έρευνα, έπειτα από την υποβολή της αναφοράς του εκάστοτε περιστατικού, σε μια προσπάθεια να διερευνήσουν αν οι αναφλέξεις ή οι εκρήξεις προήλθαν από ελαττωματικά εξαρτήματα ή από εξωγενείς παράγοντες», ανέφερε στέλεχος του Υπουργείου Εμπορίου, Βιομηχανίας και Ενέργειας. «Στην περίπτωση του Galaxy Note 7, η Samsung χρειάστηκε 10 ημέρες για να αναφέρει το πρώτο περιστατικό στην κυβέρνηση. Εκείνη τη στιγμή δεν υπήρχαν χρονικές απαιτήσεις για κάτι τέτοιο», συμπληρώνει.

    note 7

    Οι νέες αυτές νομοθετικές ρυθμίσεις αναμένεται να ανακοινωθούν στις 6 Φεβρουαρίου, στον απόηχο του πρόσφατου φιάσκου με το Galaxy Note 7, που προκλήθηκε από ελαττωματικές μπαταρίες. Η εταιρεία μάλιστα διοργάνωσε πρόσφατο event για να ανακοινώσει το πόρισμα της έρευνάς της και υποσχέθηκε ότι θα λάβει στο εξής πρόσθετα μέτρα για να μην επαναληφθούν παρόμοια γεγονότα στο μέλλον.

    Παράλληλα, στις 6 Φεβρουαρίου, το Υπουργείο θα αποκαλύψει τα αποτελέσματα της δικής του έρευνας που έχει διεξάγει μαζί με το κρατικό εργαστήριο Korea Test Laboratory. Η ετυμηγορία αναμένεται να είναι παρόμοια με αυτή της Samsung, όπου η μπαταρία θεωρήθηκε ως η κύρια αιτία για τα προβλήματα.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles