16.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Κουπόνια αξίας €15.000 για εγκατάσταση και παροχή δωρεάν Wi-Fi σε πλατειές Δήμων της Κύπρου

    wifi4eu

    Οι Δήμοι όλοι της Κύπρου θα μπορούν από τις 15 Μαΐου να υποβάλουν προτάσεις χρηματοδότησης τους για τη δημιουργία σημείων παροχής δωρεάν πρόσβασης στο Διαδίκτυο μέσω WiFi σε δημόσιους χώρους και πλατείες, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας WiFi4EU της ΕΕ. Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα WiFi4EU προσφέρει την δυνατότητα σε Κυπριακούς Δήμους να αποκτήσουν κουπόνια αξίας €15.000 για να εγκαταστήσουν σημεία Wi-Fi σε δημόσιους χώρους, όπως βιβλιοθήκες, μουσεία, δημόσια πάρκα και πλατείες. Οι Δήμοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα κουπόνια WiFi4EU για την αγορά και εγκατάσταση εξοπλισμού Wi-Fi (σημείων ασύρματης πρόσβασης) στα κέντρα της τοπικής δημόσιας ζωής τα οποία έχουν επιλέξει. Το κόστος συντήρησης του δικτύου θα καλυφθεί από το δήμο.

    Εγκαινιάζοντας προχθές τη δικτυακή πύλη WiFi4EU, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάλεσε τους δήμους σε όλη την Ευρώπη να καταχωρίσουν τα στοιχεία τους ενόψει της πρώτης πρόσκλησης στα μέσα Μαΐου, ώστε να επωφεληθούν από τη χρηματοδότηση της Ε.Ε. με σκοπό τη δημιουργία δημόσιων σημείων δωρεάν ασύρματης πρόσβασης. Συνολικά, θα διατεθούν €120 εκατ. από τον προϋπολογισμό της Ε.Ε. μέχρι το 2020 για τη χρηματοδότηση εξοπλισμού για δημόσιες υπηρεσίες δωρεάν Wi-Fi σε έως και 8.000 δήμους σε όλα τα κράτη – μέλη, καθώς και στη Νορβηγία και την Ισλανδία.

    Πώς μπορούν να υποβληθούν προτάσεις από Δήμους της Κύπρου

    Τα βήματα για την απόκτηση κουπονιού για το WiFi4EU, είναι τα ακόλουθα:

    Στάδιο εγγραφής: από τις 20 Μαρτίου 2018, οι δήμοι θα πρέπει να εγγραφούν στην πύλη www.WiFi4EU.eu.

    Στάδιο αίτησης: η πρώτη πρόσκληση θα δημοσιευτεί στα μέσα Μαΐου και οι εγγεγραμμένοι δήμοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση για την πρώτη παρτίδα 1.000 κουπονιών WiFi4EU (αξίας €15.000 το καθένα). Τα κουπόνια θα διανεμηθούν κατά σειρά εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

    Στάδιο κατανομής: διασφαλίζοντας γεωγραφική ισορροπία, η Επιτροπή θα ανακοινώσει τους 1.000 δήμους που θα λάβουν χρηματοδότηση μέσω της πρώτης πρόσκλησης. Κάθε συμμετέχουσα χώρα θα λάβει τουλάχιστον 15 κουπόνια.

    Να σημειωθεί ότι τα επόμενα δύο χρόνια θα δημοσιευτούν τέσσερις ακόμη προσκλήσεις WiFi4EU. Η Επιτροπή διευκρίνισε ότι τα χρηματοδοτούμενα από την πρωτοβουλία WiFi4EU δίκτυα θα είναι δωρεάν, απαλλαγμένα από διαφημίσεις και δεν θα συλλέγουν δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα. Χρηματοδότηση θα παρασχεθεί μόνο σε δίκτυα, τα οποία δεν επικαλύπτουν ιδιωτική ή δημόσια δωρεάν παροχή πρόσβασης, που ήδη υπάρχει κι έχει παρόμοια ποιότητα στον ίδιο δημόσιο χώρο.

    Η πρωτοβουλία WiFi4EU έχει ως στόχο να συνδέσει κάθε ευρωπαϊκό χωριό και κάθε ευρωπαϊκή πόλη με δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο Διαδίκτυο στα κυριότερα κέντρα της δημόσιας ζωής έως το 2020.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles