16 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
More

    Κουράστηκες με το Spotify; Αυτές είναι οι καλύτερες εναλλακτικές music streaming υπηρεσίες

    Υπηρεσίες music streaming όπως το Spotify έχουν αλλάξει αισθητά τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τη μουσική. Οι φυσικές κόπιες, όπως τα CD και τα βινίλια, ανήκουν πλέον στο παρελθόν, αφού οι online πλατφόρμες κυριαρχούν, εξασφαλίζοντας με τον καιρό όλο και υψηλότερη ποιότητα στη γενική εμπειρία. Η πιο δημοφιλής υπηρεσία παγκοσμίως είναι το Spotify και σίγουρα, κάποια στιγμή, μπήκατε στη διαδικασία να το δοκιμάσετε.

    Η υπηρεσία διαθέτει έναν τεράστιο κατάλογο τραγουδιών, ένα δωρεάν πλάνο με διαφημίσεις και είναι συμβατή με τις περισσότερες συσκευές. Αν όμως σκέφτεστε να αναζητήσετε εναλλακτικές, υπάρχουν αρκετές. Ας τις δούμε στη συνέχεια:

    Apple Music

    Αν είστε κάτοχος iPhone ή άλλων προϊόντων της Apple, τότε αξίζει να δοκιμάσετε το Apple Music. Η υπηρεσία συνεργάζεται άψογα με το λογισμικό της Apple, ενώ λειτουργεί και με την υπάρχουσα βιβλιοθήκη iTunes σας. Το Apple Music έρχεται με περισσότερα από 100 εκατομμύρια τραγούδια που μπορείτε να ακούσετε on-demand. Η υπηρεσία προσφέρει επίσης το ραδιοφωνικό σταθμό Apple Music 1 και μερικά αποκλειστικά τραγούδια. Η Apple προσφέρει επίσης Dolby Atmos για να εξασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη δυνατή ποιότητα ακρόασης. Όπως και η παρόμοια λειτουργία του Amazon Music Unlimited, αυτή η δωρεάν αναβάθμιση δίνει στους ακροατές πρόσβαση σε εκδόσεις υψηλής ποιότητας (ή καλύτερα) ολόκληρου του καταλόγου της Apple, καθώς και μια βελτιωμένη εμπειρία ακρόασης σε επιλεγμένα τραγούδια. Οι νέοι συνδρομητές μπορούν να επωφεληθούν από τη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο ενός μήνα. Ωστόσο, το Apple Music δεν προσφέρει δωρεάν έκδοση με διαφημίσεις όπως το Spotify.

    YouTube Music

    Το YouTube Music είναι μια καλή επιλογή αν είστε συνδεδεμένοι με το οικοσύστημα προϊόντων της Google. Με άλλα λόγια, αν έχετε ένα κινητό Android και θέλετε την καλύτερη υπηρεσία streaming μουσικής που να ενσωματώνεται με το Google Assistant, τότε το YouTube Music είναι… μονόδρομος. Οι χρήστες σε οποιοδήποτε από τα Premium προγράμματα του YouTube Music μπορούν να ακούν τη μουσική τους offline και με την οθόνη τους κλειστή, κάτι που η εφαρμογή του YouTube δεν υποστηρίζει εκτός αν πληρώσετε για συνδρομή. Μπορεί το YouTube Music να μην είναι τέλειο, αλλά η Google το έχει βελτιώσει σημαντικά. Όπως το Spotify, έτσι και το YouTube Music προσφέρει μια δωρεάν έκδοση που υποστηρίζεται από διαφημίσεις. Οι νέοι συνδρομητές έχουν επίσης ένα μήνα δωρεάν για να δοκιμάσουν το πρόγραμμα Premium χωρίς διαφημίσεις.

    Tidal

    To Tidal είναι μια υπηρεσία music streaming που προσφέρει εξαιρετικό, Hi-Res Audio και έναν πλήρη κατάλογο μουσικής. Επιπροσθέτως, περιλαμβάνει music essays, μουσικά βίντεο και τη δυνατότητα αγοράς εισιτηρίων για συναυλίες. Το Tidal είναι μια πολύ καλή μουσική πλατφόρμα για ακροατές που είναι παθιασμένοι με τη μουσική. Αν θέλετε να διαβάσετε διασκεδαστικά μουσικά κείμενα, έχει πολλά ψυχαγωγικά ιστορικά χαρακτηριστικά. Αν θέλετε να παρακολουθήσετε οπτικό υλικό, το Tidal διαθέτει μουσικά βίντεο, αποσπάσματα και πλάνα από τα παρασκήνια.

    Amazon music

    Η Amazon αποτελεί ένα διαδικτυακό γίγαντα τόσο στον τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου όσο και στο streaming. Δεν είναι έκπληξη, λοιπόν, το γεγονός ότι το Amazon Music Unlimited προσφέρει μια πλούσια εμπειρία ακρόασης και εξασφάλισε μια θέση ανάμεσα στις καλύτερες υπηρεσίες της κατηγορίας, με τον κατάλογο των 90 εκατομμυρίων τραγουδιών του, το Hi-Res Audio και τη βιβλιοθήκη podcast. Απευθύνεται κυρίως σε αυτούς που ανήκουν στο οικοσύστημα της Amazon. Μπορείτε να ακούσετε καθαρό ήχο μέσω μιας εφαρμογής για smartphone, ενός browser ή άλλων συσκευών της Amazon, συμπεριλαμβανομένων του Echo και του Fire TV.

    Deezer

    Η γαλλική Deezer απευθύνεται κυρίως σε ανθρώπους που αγοράζουν μουσική. Προσφέρει αρκετά, συμπεριλαμβανομένου ενός δωρεάν επιπέδου (μόνο για κινητά) και 90 εκατομμύρια κομμάτια. Έχει περισσότερους συνδρομητές από άλλες υπηρεσίες της λίστας και το κύριο Premium πλάνο κοστίζει 10 ευρώ το μήνα. Οι χρήστες μπορούν επίσης να αναβαθμίσουν το πακέτο τους με 15 ευρώ το μήνα. Η Deezer προσφέρει επίσης μερικά μοναδικά χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβανομένου του ότι είναι η πρώτη υπηρεσία που επιτρέπει στους χρήστες να μεταφορτώνουν τους καταλόγους τους από ανταγωνιστές χωρίς επιπλέον χρέωση.

    Pandora Premium

    Το Pandora Premium είναι μια από τις πιο δημοφιλείς υπηρεσίες streaming στις ΗΠΑ. Προσφέρει το a la carte Premium (10 ευρώ το μήνα) και το no-ads Plus (5 ευρώ το μήνα). Το αποτέλεσμα είναι μεγαλύτερη ευελιξία από τους περισσότερους ανταγωνιστές. Το Premium πακέτο έχει αποκτήσει πολλούς συνδρομητές τα τελευταία χρόνια, ακόμη και αν η υπηρεσία δεν συμβαδίζει όσον αφορά το συνολικό μέγεθος του καταλόγου. Δυστυχώς, η ποιότητα ήχου είναι από τις χαμηλότερες, ακόμη και στη συνδρομή Premium (192Kbps).

    Διαβάστε επίσης:

    Στρατός από “έξυπνες” οδοντόβουρτσες σε επίθεση DDoS! Απώλειες εκατομμυρίων ευρώ

     

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles