18.6 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
More

    Στρατός από “έξυπνες” οδοντόβουρτσες σε επίθεση DDoS! Απώλειες εκατομμυρίων ευρώ

    Οι κυβερνοεπιθέσεις αποτελούν πλέον καθημερινό φαινόμενο, καθώς η συνεχής εξέλιξη της τεχνολογίας δημιουργεί διαρκώς νέες ευκαιρίες για τους χάκερς. Τις τελευταίες ώρες όμως, έγινε γνωστή μια απίστευτη είδηση, αφού οι «μάγοι» του διαδικτύου δημιούργησαν ένα «στρατό» από «έξυπνες» οδοντόβουρτσες, προκειμένου να επιτεθούν σε μια ελβετική εταιρεία.

    Πιο συγκεκριμένα, το Golem.de αναφέρει ότι περίπου τρία εκατομμύρια smart οδοντόβουρτσες “μολύνθηκαν” από χάκερς και εξαπέλυσαν επίθεση DDoS σε ιστοσελίδα της ελβετικής εταιρείας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να καταρρεύσει το website από την πίεση της επίθεσης και να κάνουν… φτερά μερικά εκατομμύρια ευρώ. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, το botnet από οδοντόβουρτσες κατέστη ευάλωτο λόγω του Java-based OS.

    Το δημοσίευμα δεν αναφέρει τη μάρκα οδοντόβουρτσας που χάκαραν οι υπεύθυνοι της επίθεσης, ήταν όμως μοντέλα που χρησιμοποιούσαν τη γλώσσα προγραμματισμού Java, η οποία είναι δημοφιλής για συσκευές με αισθητήρες, λογισμικό και δικτύωση με άλλες συσκευές. Αυτό το περιστατικό μας υπενθυμίζει γι’ ακόμη μια φορά ότι κάθε συσκευή που συνδέεται στο ίντερνετ –ακόμα κι αν αυτό γίνεται για την παρακολούθηση της στοματικής υγιεινής- αποτελεί έναν υποψήφιο στόχο για επίθεση. Οι οδοντόβουρτσες πραγματοποίησαν την επίθεσή τους πλημμυρίζοντας τους servers με ψεύτικη κίνηση, αναγκάζοντας έτσι τις υπηρεσίες να διακόψουν τη λειτουργία τους.

    Διαβάστε επίσης:

    Viral άνδρας που χρησιμοποίησε το ChatGPT για να βρει το άλλο του… μισό στο Tinder

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles