25 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Κρίμα… Η εμβληματική SEGA πουλάει το τμήμα των Arcades!

    H SEGA έχει γράψει τη δική της ιστορία, όχι μόνο στον κόσμο των game consoles, αλλά και στον ευρύτερο χώρο του home entertainment. Πολλοί καιρό μάλιστα πριν να εμφανιστούν τα arcade coin-ops, η SEGA στα 70s είχε δημιουργήσει μια τεράστια ποικιλία από arcades, τα οποία έπαιζαν με… μηχανικά μέρη (σε πολλές περιπτώσεις δεν υπήρχαν καν μηχανικά μέρη). Και μπορεί τα Virtua Fighter, SEGA Rally, AfterBurner, House of the Dead να εμφανίστηκαν μερικά χρόνια αργότερα, ωστόσο με τα coin-ops της ιαπωνικής εταιρείας μεγάλωσαν πολλές γενιές από… gamers!

    Δυστυχώς, πλέον έφτασε το τέλος και για τα arcades της SEGA, καθώς πρόσφατα η ιστορική εταιρεία ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να πουλήσει το arcade business στην Genda Inc. (η οποία πρόκειται για μια εταιρεία που ασχολείται με τον χώρο της διασκέδασης). Συγκεκριμένα, η SEGA πρόκειται να μεταφέρει το 85.1% των μετοχών της στην Genda και η αιτία αυτή της κίνησης δεν είναι άλλη από το χτύπημα που έχει δεχθεί ο χώρος των arcade coin-ops την Ιαπωνία (και σε άλλα μέρη του κόσμου) από την πανδημία του COVID-19. Υπολογίζεται ότι η SEGA θα χάσει 191 εκατομμύρια δολάρια μέχρι το τέλος του οικονομικού έτους, για αυτό και η μοναδική επιλογή ήταν δυστυχώς να αποτινάξει από πάνω της ένα «προβληματικό» business όπως είναι τα arcade coin-ops. Όποια και εάν είναι η εξέλιξη εμείς πάντοτε θα αγαπάμε τη SEGA και τα arcades της!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles