16.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Κρυπτονομίσματα αξίας 620 εκατ. δολαρίων έκαναν “φτερά” από ομάδα χάκερ

    Αρκετές συζητήσεις ακούγονται τα τελευταία χρόνια για τα κρυπτονομίσματα, αφού πρόκειται για ένα σχετικά νέο πεδίο δραστηριότητας που αφήνει περιθώρια μεγάλου κέρδους, προσελκύοντας παράλληλα και αρκετούς… απατεώνες. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που ένας επιδέξιος χάκερ έχει καταφέρει να κλέψει κρυπτονομίσματα μεγάλης αξίας. Μια τέτοια περίπτωση δημοσιοποίησαν πρόσφατα οι αμερικανικές αρχές, οι οποίες μετά από σχετικές έρευνας διαπίστωσαν ότι μια ομάδα χάκερ, που συνδέεται με τη Βόρεια Κορέα, ευθύνεται για κλοπή κρυπτονομισμάτων αξίας 620 εκατομμυρίων δολαρίων. Τα κρυπτονομίσματα έκαναν “φτερά” κατόπιν πειρατείας στην πλατφόρμα του video game Axie Infinity τον προηγούμενο μήνα.

     

    Το Axie Infinity είναι ένα παιχνίδι βασισμένο σε blockchain, κατανεμημένη αλυσίδα ομάδων συναλλαγών, που δεν μπορεί να τροποποιηθεί. Επιτρέπει να κερδίζει κανείς πόρους με τη μορφή NFT και δημιουργήθηκε το 2018 από τη Sky Mavis. Οι χάκερ ουσιαστικά εκμεταλλεύτηκαν κενό ασφαλείας στο λογισμικό της εταιρείας, που τους επέτρεψε να κλέψουν ποσά που είχαν συγκεντρώσει οι παίκτες.

    «Χάρη στην έρευνά μας, μπορέσαμε να επιβεβαιώσουμε ότι η ομάδα Lazarus και η APT38, κυβερνοπειρατές συνδεόμενοι με τη Βόρεια Κορέα, βρίσκονταν πίσω από την κλοπή κρυπτονομισμάτων της Ethereum αξίας 620 εκατομμυρίων δολαρίων που αναφέρθηκε την 29η Μαρτίου», τόνισε το Ομοσπονδιακό Γραφείο Έρευνας (FBI) στο δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

    Διαβάστε επίσης:

    Twitter: Εξαγόρασε mobile πλατφόρμα για να αυξήσει το engagement των χρηστών (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles