24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Ξεκινά η χαρτογράφηση των Δικτύων Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών στην Κύπρο

    Tην έναρξη γεωγραφικής έρευνας στην οποία θα αποτυπώνεται η ανάπτυξη Δικτύων Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών που είναι ικανά να παρέχουν ευρυζωνικές υπηρεσίες ανακοίνωσε το ΓΕΡΗΕΤ, στο πλαίσιο εφαρμογής του άρθρο 22(1) της Οδηγίας (ΕΕ) 2018/1972 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 11ης Δεκεμβρίου 2018 για τη θέσπιση του Ευρωπαϊκού Κώδικα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών. Η εν λόγω γεωγραφική έρευνα θα πρέπει να ολοκληρωθεί έως τις 21 Δεκεμβρίου 2023 και στη συνέχεια τα στοιχεία που θα συλλεχθούν θα πρέπει να επικαιροποιούνται κάθε τρία χρόνια.

    Η συλλογή των στοιχείων

    Το ΓΕΡΗΕΤ θα απαιτεί πλέον την παροχή πληροφοριών σχετικά με τα δίκτυα ηλεκτρονικών επικοινωνιών, με ανάλυση σε τοπικό επίπεδο και με επαρκείς λεπτομέρειες ώστε να παρέχεται δυνατότητα για γεωγραφική έρευνα και τον ορισμό των περιοχών που καλύπτουν τα δίκτυα. Τα στοιχεία αυτά θα πρέπει να υποβάλλονται σε ηλεκτρονική μορφή από τους υπόχρεους οργανισμούς (Παροχείς, Φορείς εκμετάλλευσης δικτύου, Δημόσιες και Τοπικές Αρχές) σε τριμηνιαία βάση. Η ορθότητα των στοιχείων θα αποτελεί ευθύνη των υπόχρεων οργανισμών.

    Πέραν των πληροφοριών σε σχέση με την εμβέλεια των δικτύων, το ΓΕΡΗΕΤ θα συλλέγει επίσης και θα δημοσιοποιεί  όταν χρειάζεται, στοιχεία  που αφορούν τις φυσικές υποδομές διάφορων φορέων εκμετάλλευσης δικτύων όπως π.χ. σωληνώσεις, ιστούς, αγωγούς, φρεάτια, εγκαταστάσεις κεραιών, πύργοι, διακλαδωτές καλωδίων, τηλεφωνικά κέντρα κτλ. Τα στοιχεία αυτά θεωρούνται σημαντικά προκειμένου να προγραμματισθεί αποτελεσματικά η εγκατάσταση δικτύων ηλεκτρονικών επικοινωνιών, καθώς και να διασφαλιστεί η πλέον αποδοτική χρήση των υπαρχουσών υποδομών που είναι κατάλληλες για την εγκατάσταση δικτύων ηλεκτρονικών επικοινωνιών.

    Οι διαθέσιμες και οι επιπρόσθετες γεωγραφικές πληροφορίες που προκύπτουν και οι οποίες συλλέγονται από διάφορες πηγές στην αγορά δημιουργούν την ανάγκη ενσωμάτωσης των δεδομένων ως προς τον τρόπο απεικόνισης τους και ενημέρωσης της αγοράς σε ένα ενιαίο σύστημα.

    Επιδίωξη του ΓΕΡΗΕΤ είναι η δημιουργία διαδικτυακής πύλης μέσω της οποίας θα παρέχεται πλήρης και εύκολη πρόσβαση σε όλα τα γεωγραφικά δεδομένα που συλλέγει, καθιστώντας εύχρηστη και αποδοτική την πρόσβαση στις πληροφορίες όλων των φορέων και των καταναλωτών ανάλογα με την αρμοδιότητα και τα δικαιώματα τους.

    Στο πλαίσιο αυτό το ΓΕΡΗΕΤ θα προχωρήσει στην παροχή εργαλείων πληροφόρησης που θα επιτρέπουν στο κοινό να προσδιορίσει  με ακρίβεια τη διαθεσιμότητα ευρυζωνικής συνδεσιμότητας σε διάφορες περιοχές, στοιχείο που είναι χρήσιμο για την επιλογή του καταλληλότερου παροχέα υπηρεσιών.

    Διαβάστε επίσης > cyCompare App: Νέα εφαρμογή για σύγκριση των τιμών πώλησης των πακέτων σταθερής τηλεφωνίας, κινητής, ιντερνετ και τηλεόρασης στην Κύπρο

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles