13.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Ξεχάστε τα PINs σε… πέντε χρόνια!

    Μία νέα έρευνα στο Ηνωμένο Βασίλειο καταδεικνύει ότι τα PINs ενδέχεται να αποτελούν παρελθόν, έως το… 2020.

    atm keypad

    Το να πληκτρολογεί κάποιος έναν τετραψήφιο κωδικό στο ATM ή στο μηχάνημα στο οποίο τοποθετεί την πιστωτική του σε ένα super market π.χ., είναι, λοιπόν, κάτι που θα εκλείψει στα επόμενα πέντε χρόνια ή… τουλάχιστον αυτό πιστεύει το 67% των Βρετανών οι οποίοι συμμετείχαν σε σχετική έρευνα της εταιρείας Intelligent Enviroments. Πρέπει να αναφέρουμε, πάντως, και τι πιστεύει το υπόλοιπο ποσοστό των συμμετεχόντων, που δηλώνουν σίγουροι ότι τα PINs δε θα πεθάνουν ποτέ…

    Η έρευνα της Intelligent Enviroments βγάζει το συμπέρασμα πως τα PINs είναι κάτι… “παρωχημένο” για τους περισσότερους πελάτες των βρετανικών τραπεζών. Το 1/3 από αυτούς σημειώνουν ότι δεν έχουν αλλάξει ποτέ τον κωδικό τους, ενώ μόνο το 37% ότι είναι οι μόνοι από οικογένεια και φίλους που το γνωρίζουν.

    Έτσι, η εταιρεία ερευνών καλεί τις τράπεζες να δώσουν μεγαλύτερη βαρύτητα στην αναζήτηση άλλων λύσεων στον τομέα της ασφάλειας χρήσης ATMs ή συναλλαγών με κάρτα, ώστε να ανταποκριθούν στον τρόπο που αντιμετωπίζουν τα PINs οι χρήστες τους. Αυτό, βέβαια, γίνεται ήδη π.χ. με λύσεις στο κομμάτι των ανέπαφων πληρωμών, αλλά και με τη χρήση συστημάτων πληρωμών μέσω mobile που έχουν αναπτύξει αρκετές εταιρείες.

    Η ίδια η Intelligent Enviroments είχε λανσάρει το πρώτο στον κόσμο emoji-only passcode, νωρίτερα μέσα στη χρονιά και, γενικότερα, εργάζεται πάνω σε μία νέα εποχή κωδικών…

    Όπως και να έχει, ακόμη κι αν τα PINs δεν… εκλείψουν έως το 2020, το σίγουρο είναι ότι βρισκόμαστε σε μία περίοδο, που, σταδιακά, συναντώνται ολοένα και περισσότερες λύσεις για την αντικατάστασή τους. Άλλες μέθοδοι που ακούμε πολύ και ήδη έχουν αρχίσει να αξιοποιούνται είναι η ασφάλεια μέσω δακτυλικών αποτυπωμάτων, ίριδας ή και άλλων μοναδικών βιομετρικών χαρακτηριστικών ενός χρήστη, το mobile authentication μέσω smartphones ή και το authentication σε layers, λύσεις που θα συνεχίσουν να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στους κωδικούς του μέλλοντος….

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles