24.7 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
More

    «Κύπρος – Ευρώπη: Χτίσε γέφυρες πολιτισμού, παρέα με τον Τέλη!»: Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο ο αριθμός συμμετοχών στον διαγωνισμό της Cyta

    banner

    Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο ο αριθμός των ζωγραφιών (780) που έφτασαν στα γραφεία της Cyta από όλη την Κύπρο για να συμμετάσχουν στο παγκύπριο παιδικό διαγωνισμό ζωγραφικής, ανάμεσα στους μαθητές της Προδημοτικής και Δημοτικής Εκπαίδευσης, που διοργανώνεται από την Cyta, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού (ΥΠΠ) και το Γραφείο Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο.

    Θέμα του φετινού διαγωνισμού ήταν «Κύπρος – Ευρώπη: Χτίσε γέφυρες πολιτισμού, παρέα με τον Τέλη!», εμπνευσμένο από το γεγονός ότι η Πάφος είναι η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2017 και η Cyta ο επίσημος Τηλεπικοινωνιακός Παροχέας.

    Η Cyta θα βραβεύσει φέτος συνολικά 22 σχέδια, τρία (3) από κάθε ηλικιακή ομάδα ενώ ένα ξεχωριστό βραβείο θα δοθεί σε συμμετοχή από ειδικά σχολεία. Η επιλογή των έργων που θα βραβευτούν, θα γίνει με δύο διαφορετικούς τρόπους. Συγκεκριμένα, τα 14 πιο αξιόλογα, δύο (2) από κάθε ηλικιακή ομάδα και επιπλέον μία (1) συμμετοχή από ειδικά σχολεία θα επιλεγούν από κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από εκπροσώπους του ΥΠΠ, αλλά και άλλους ειδικούς με γνώσεις και εμπειρία στο συγκεκριμένο θέμα.

    Παράλληλα, η Cyta συνδυάζοντας την τεχνολογία με την παιδεία και την επικοινωνία, δημιούργησε και φέτος μια ειδική εφαρμογή, στην οποία φιλοξενούνται όλα τα έργα των παιδιών που συμμετέχουν στο διαγωνισμό. Μέσω της διαδικτυακής αυτής έκθεσης, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να σερφάρει και να αξιολογήσει την παιδική δημιουργικότητα, αλλά και να ψηφίσει τα σχέδια της επιλογής του. Τα επτά (7) δημοφιλέστερα σχέδια που θα προκύψουν από τη διαδικτυακή αυτή ψηφοφορία, ένα από κάθε ηλικιακή ομάδα, θα βραβευτούν. Η διαδικτυακή ψηφοφορία διαρκεί από τις 22 Μαΐου 2017 και ώρα 12:00 (μεσημέρι) έως και τις 02 Ιουνίου 2017 και ώρα 12:00 (μεσημέρι). Σημειώνεται ότι τα αποτελέσματα  του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν την Πέμπτη, 8 Ιουνίου 2016.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles