15.2 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Κύπρος και Ελλάδα διευρύνουν τη συνεργασία τους στον τομέα του ψηφιακού μετασχηματισμού

    Η εμβάθυνση της συνεργασίας Κύπρου-Ελλάδας στον τομέα του ψηφιακού μετασχηματισμού ήταν το βασικό θέμα της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη  8 Σεπτεμβρίου 2021 στην Αθήνα, μεταξύ του υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη, του υφυπουργού Απλούστευσης Διαδικασιών Γιώργου Γεωργαντά και του υφυπουργού για τις Τηλεπικοινωνίες και το Κτηματολόγιο Θοδωρή Λιβάνιου με τον υφυπουργό Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής της Κύπρου Κυριάκο Κόκκινο και το Γενικό Διευθυντή του Υφυπουργείου, Δρ Στέλιο Χειμώνα.

    Μεταξύ άλλων, ανταλλάχθηκαν απόψεις, συζητήθηκαν βέλτιστες πρακτικές και συμφωνήθηκε η ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα της ψηφιακής διακυβέρνησης και ειδικότερα σε θέματα που αφορούν την ανάπτυξη και διάθεση ποιοτικών ψηφιακών υπηρεσιών και εφαρμογών έξυπνων συσκευών, τη μετάβαση σε κυβερνητικό υπολογιστικό νέφος, την προώθηση των ψηφιακών δεξιοτήτων, καθώς και την υιοθέτηση νέων μοντέλων και μεθοδολογιών για βελτίωση της αποδοτικότητας, της παραγωγικότητας αλλά και της ταχύτητας και της ευελιξίας με τις οποίες σχεδιάζονται και υλοποιούνται σχετικής φύσεως έργα. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και στη συνεργασία στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και του διαστήματος, ως εργαλείο ενδυνάμωσης της ανταγωνιστικότητας των δύο χωρών και καθιέρωσής τους ως περιφερειακών κόμβων υπηρεσιών στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

    Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι στους τομείς αρμοδιότητάς τους υπάρχουν μεγάλα περιθώρια συνεργασίας, τόσο σε διακρατικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Στο πλαίσιο αυτό συμφωνήθηκε η προώθηση της υπογραφής Μνημονίου Συναντίληψης όσον αφορά ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειρογνωμοσύνης σε τεχνοκρατικό επίπεδο αλλά και υλοποίηση κοινών πρωτοβουλιών, η οποία προγραμματίζεται εντός των επόμενων μηνών.

    Σύμφωνα με τον Υφυπουργό, κ. Κόκκινο, «Οι δύο χώρες έχουν κοινό όραμα και κοινούς στόχους για εκσυγχρονισμό, βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και επίτευξη συνθηκών κοινωνικής ευημερίας μέσω της αξιοποίησης των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών! Μέσω μίας διευρυμένης συνεργασίας με την Ελλάδα, τόσο σε διακρατικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, δρομολογούνται με σταθερά και αποφασιστικά βήματα οι σχεδιασμοί μας για επιτυχή υλοποίηση της ψηφιακής στρατηγικής της Πολιτείας, που, με τη σειρά της, αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο ενός σύγχρονου και λειτουργικού κράτους και μίας δυναμικής και ανταγωνιστικής οικονομίας».

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles