18.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Κυρίες και Κύριοι… υποδεχτείτε την Ubuntu TV

    [CES 2012]

    Ναι, ναι, καλά ακούσατε. Το σλόγκαν της Βρετανικής Canonical ήταν ανέκαθεν “Linux για ανθρώπους” και είναι πραγματικά αυτό που αρμόζει στο εύχρηστο λειτουργικό Ubuntu. Τώρα όμως οι Linux fans μας έριξαν την είδηση πως στην CES 2012 θα φέρουν το Linux Based λειτουργικό τους σε ακόμα περισσότερες συσκευές και δει τις τηλεοράσεις.

    Σύμφωνα με το blog του Ubuntu, ο Gerry Carr γράφει:

    “Η Ubuntu TV είναι το πώς οραματιζόμαστε ότι θα λειτουργεί η τηλεόραση στο μέλλον. Χωρίς καλώδια, χωρίς κουτιά και προβλήματα, ο στόχος είναι να κάνουμε την λειτουργία της τηλεόρασης πιο απλή για τον μέσο θεατή, ενώ θα του παρέχουμε όλες τις υπηρεσίες και επιλογές που έχει αρχίσει να συνηθίζει πια”

    Τι ελπίζει η Βρετανική εταιρεία με την παρουσία της στην CES 2012; Να πείσει κατασκευαστές να χρησιμοποιήσουν το open source λειτουργικό της για τις συσκευές τους και θα τους το κάνει ακόμα πιο εύκολο. Ανακοίνωσε την ενσωμάτωση της Ubuntu TV με smartphones που χρησιμοποιούν άλλα λειτουργικά, όπως Android, iOS ή Ubuntu. Με ένα από τα κύρια θέματα της φετινής CES να είναι η “διπλή οθόνη” η Ubuntu TV, θα επιτρέπει σε χρήστες με συσκευές άλλων λειτουργικών να απολαμβάνουν σε “δεύτερη οθόνη λεπτομέρειες για το περιεχόμενο που βλέπουν στις συσκευές τους, όπως προτάσεις για άλλες ταινίες του ίδιου σκηνοθέτει, ή τα σχόλια που έχουν εμφανιστεί στο twitter, χωρίς να σταματούν την προβολή”.

    Τι λέτε; Δεν είναι καλά νέα ότι βλέπουμε και πιο “δημοκρατικές” δυνάμεις όπως το Linux να μπαίνουν δυναμικά στον χώρο της έξυπνης τηλεόρασης;

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles