21.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Lammily: η κούκλα που είναι καιρός να αντικαταστήσει την Barbie

    Πόσες γενιές κοριτσιών έχουν μεγαλώσει με το πρότυπο της Barbie; Πολλές θα πείτε. Και αυτές οι γενιές έχουν διαμορφώσει ήδη ένα πρότυπο στο μυαλό τους που θεωρούν όμορφο και ιδανικό. Με την διαφορά πως αυτό το «ιδανικό» δεν είναι καν ανατομικά εφικτό. Αυτό απέδειξε πριν ένα χρόνο ο Nickolay Lamm, παρουσιάζοντας πώς θα μπορούσε να είναι η Barbie αν απεικόνιζε μία πραγματική γυναίκα, με την ανατομία που διαθέτει το σώμα της.

    barbie vs real women

    Σαν επόμενο βήμα στην λογική του ότι το μέτριο και το πραγματικό είναι όμορφο, ο Nickolay Lamm παρουσιάζει τη Lammily. Μία κούκλα που διαθέτει τις διαστάσεις μίας μέσης γυναίκας, είναι καστανή και θα βγει στο εμπόριο με ελάχιστον make up. Με τη Lammily ο Lamm αποδεικνύει ότι μπορεί να δημιουργηθεί μία κούκλα με «μέτριες» διαστάσεις και να εξακολουθεί να είναι ένα γοητευτικό παιχνίδι για τα κορίτσια αυτού του κόσμου, χωρίς να υπολείπεται σε χρηστικότητα για την εταιρεία που θα την εμπορεύεται.

    Lammily1

    Βλέπετε, ο σχεδιαστής της Barbie που εργάζεται στη Mattel, προσπαθώντας να υπερασπιστεί τις εξωπραγματικές για τα ανθρώπινα δεδομένα της Barbie, υποστήριξε πως η δομή του σώματός της είναι τέτοια ώστε να επιτρέπει στα κορίτσια να της αλλάζουν εύκολα τα ρούχα. (Συν ότι δεν μπορεί μία κούκλα να είναι υπεύθυνη για την δημιουργία προτύπων στα κορίτσια μικρής ηλικίας). Ο Lamm αποδεικνύει πως μία κούκλα με περισσότερο «φυσιολογικές» διαστάσεις μπορεί εξίσου εύκολα να έχει μία μεγάλη γκάμα ρούχων στην γκαρνταρόμπα της, ρούχα μάλιστα που μπορούν να είναι και πιο κοντά στα πρότυπα των ρούχων που φοράμε καθημερινά, οι περισσότεροι άνθρωποι.

    Lammily2

    Ο Lamm έβγαλε το project του για crowdfunding στο CrowdtiltOpen, ζητώντας 95.000 δολάρια προκειμένου να βγει η Lammily στην παραγωγή και τα κατάφερε. Ήδη το project έχει κερδίσει περίπου μισό εκατομμύριο δολάρια και στο πλάι του, βρίσκεται ο πρώην αντιπρόεδρος της Mattel Robert Rambeu που βοηθά τον Lamm ώστε να βρει τους κατάλληλους κατασκευαστές για τη νέα του «μέτρια» κούκλα.

    Αλήθεια, δεν είναι καιρός να περάσουμε από την εποχή του «πρίγκιπα» και της «πριγκίπισσας» ή της Barbie, στην εποχή που τα παιδιά θα μαθαίνουν να αντιλαμβάνονται και να εκτιμούν την πραγματική τους εικόνα; Και, σκεφτόμαστε, δεν είναι καιρός και οι μεγάλοι να κάνουν το ίδιο; Να μάθουν να εκτιμούν τον εαυτό τους και την εικόνα τους, έτσι όπως πραγματικά είναι και όχι με αυτό που θα ήθελαν να μοιάσουν;

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles