22.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Lanmodo Vast: Ένα έγχρωμο σύστημα νυχτερινής όρασης για αυτοκίνητα

    Ένα ξεχωριστό gadget το οποίο απευθύνεται σε κατόχους αυτοκινήτων, είναι το σύστημα νυχτερινής όρασης της Lanmodo! Ουσιαστικά πρόκειται για μια νυχτερινή κάμερα 1080p που συνδέεται με μια οθόνη στην καμπίνα του οχήματος και μπορεί να σας προβάλλει με ευκρίνεια και σε έγχρωμη εικόνα οτιδήποτε βρίσκεται μπροστά ή πίσω σας, ακόμα κι αν επικρατεί απόλυτο σκοτάδι και τα φώτα σας είναι σβησμένα!

    Lanmodo Vast-03

    Το σύστημα της Lanmodo είναι universal, κάτι που σημαίνει πως μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε αυτοκίνητο. Τροφοδοτείται μέσω του αναπτήρα του οχήματος με τάση +12V και περιλαμβάνει το αντίστοιχο καλώδιο, μια βεντούζα και ένα αντιολισθητικό pad για να επιλέξετε μια από τις δύο μεθόδους τοποθέτησής του και φυσικά, το κυρίως σώμα της συσκευής. Αυτό είναι μακρόστενο και θυμίζει το μεσαίο καθρέφτη του οχήματος, αλλά στη μια πλευρά του διαθέτει μια έγχρωμη οθόνη 8,2″ και στην άλλη, τη νυχτερινή κάμερα που αποτελείται από ένα αισθητήρα SONY MCCD, με 28MM 7G full glass HD optical φακό και δυνατότητα να “βλέπει” στο απόλυτο σκοτάδι μέσω υπερύθρων. Η ανάλυση βίντεο του αισθητήρα είναι 1080p στα 30 FPS και ο φακός έχει γωνία λήψης 36 μοιρών, ενώ η κάμερα μπορεί να “δει” έως και 300 μέτρα μπροστά από το όχημα.

    Lanmodo Vast-02

    Όλα τα παραπάνω αποτελούν πλεονεκτήματα σε σχέση με τα ενσωματωμένα, εργοστασιακά συστήματα νυχτερινής όρασης που διαθέτουν ορισμένα σύγχρονα οχήματα. Είναι ασπρόμαυρα, συνήθως προβάλλουν σε ανάλυση 480p, έχουν μικρότερη γωνία λήψης και “βλέπουν” σε μικρότερη απόσταση. Φυσικά, το σύστημα της Lanmodo μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε όχημα, ακόμα και παλιάς τεχνολογίας και αυτό είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημά του.

    Σε τι χρησιμεύει, όμως; Ουσιαστικά κάνει τη νύχτα, μέρα και σας επιτρέπει να βλέπετε ακόμα και σε σκοτεινούς δρόμους ή περιοχές με χαμηλή ορατότητα, όπου ακόμα και οι προβολείς του οχήματος δεν είναι αρκετοί για να εντοπίσετε εγκαίρως μια κακοτεχνία του δρόμου, ένα ζώο που ίσως πεταχτεί ή οτιδήποτε άλλο. Επίσης, τα φώτα του οχήματος συνήθως φωτίζουν σε απόσταση έως 100-150 μέτρων, ενώ με το σύστημα της Lanmodo μπορείτε να βλέπετε ακόμα και σε απόσταση 300 μέτρων, πεντακάθαρα και έγχρωμα. Ακόμα και σε περιπτώσεις ομίχλης βοηθά, καθώς οι υπέρυθρες τη διαπερνούν σε ένα βαθμό, σε αντίθεση με τα φώτα του οχήματος που αντανακλώνται στον οδηγό.

    Επιπλέον, προαιρετικά, μπορείτε να επιλέξετε και την οπίσθια κάμερα νυχτερινής όρασης, για να βλέπετε τη νύχτα και πίσω σας με υψηλή ευκρίνεια, κάτι που θα σας διευκολύνει, μεταξύ άλλων, στο παρκάρισμα και την οπισθοπορεία. Η κάμερα αυτή συνδέεται μέσω ενός καλωδίου με την κυρίως συσκευή (παρέχεται) και είναι αδιάβροχη (IP67), τοποθετείται από εσάς ή έναν ειδικό στον πίσω προφυλακτήρα, έχει ανάλυση 720p και μεγάλη γωνία λήψης 170 μοιρών. Για μεγάλα οχήματα (π.χ. φορτηγά, λεωφορεία) παρέχεται μεγάλο καλώδιο μήκους 25 μέτρων, αλλά και ειδικός αντάπτορας 24 σε 12V.

    Lanmodo Vast-01

    Στις φωτογραφίες μπορείτε να δείτε κάποια πραγματικά παραδείγματα χρήσης της νυχτερινής κάμερας της Lanmodo, ενώ θα σας προτείναμε να δείτε και το παρακάτω video που περιγράφει τη λειτουργία της. Η εγκατάσταση είναι απλή και ζήτημα λεπτών, ενώ δεν ανοίγετε ούτε μια τρύπα στο εσωτερικό του οχήματός σας, άρα είναι εντελώς αναστρέψιμη, αν θέλετε να αφαιρέσετε την κάμερα και να την τοποθετήσετε σε άλλο όχημα.

    st-1 st-2 st-3

    Δείτε εδώ περισσότερα για το σύστημα της Lanmodo

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles