22.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Λανσάρεται παγκοσμίως το Visa B2B Connect

    Η Visa Inc. ανακοίνωσε σήμερα την εμπορική έναρξη του δικτύου Visa B2B Connect, παρέχοντας στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα τη δυνατότητα να επεξεργάζονται γρήγορα και με ασφάλεια τις εταιρικές διασυνοριακές συναλλαγές μεγάλων ποσών [1]. Η έναρξη του Visa B2B Connect θα καλύψει περισσότερες από 30  χώρες παγκοσμίως, με στόχο την επέκταση σε 90 χώρες μέχρι τα τέλη του 2019.

    Visa 1

    «Η έναρξη του Visa B2B Connect σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο της βιομηχανίας που θα επιταχύνει την εξέλιξη του τρόπου με τον οποίο  πραγματοποιούνται οι εμπορικές πληρωμές σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Kevin Phalen, SVP, global head of Visa Business Solutions. «Με τη δημιουργία μιας λύσης που διευκολύνει τις άμεσες συναλλαγές μεταξύ των τραπεζών, εξαλείφουμε τις τριβές που συνδέονται με βασικά προβληματικά σημεία στη βιομηχανία. Με το Visa B2B Connect, κάνουμε τις πληρωμές γρηγορότερες και απλούστερες, ενώ παράλληλα ενισχύουμε τη διαφάνεια και τη συνοχή των δεδομένων.»

    Το Visa B2B Connect καταργεί τις χρονοβόρες διαδικασίες που αφιερώνονται σε διασυνοριακές εταιρικές συναλλαγές διευκολύνοντας τις συναλλαγές από την τράπεζα προέλευσης απευθείας στην τράπεζα δικαιούχο. Η λειτουργία ψηφιακής ταυτότητας (tokenization) του δικτύου μετατρέπει τις ευαίσθητες επιχειρηματικές πληροφορίες ενός οργανισμού, όπως τραπεζικές πληροφορίες και αριθμούς λογαριασμών, σε ένα μοναδικό αναγνωριστικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διευκόλυνση των συναλλαγών στο δίκτυο. Το χαρακτηριστικό ψηφιακής ταυτότητας του Visa B2B Connect θα μεταμορφώσει τον τρόπο ανταλλαγής πληροφοριών στις διασυνοριακές συναλλαγές μεταξύ επιχειρήσεων.

    «Είναι συναρπαστικό να βλέπουμε τη σκληρή δουλειά των κοινών ομάδων που εργάζονται μαζί για την εμπορική έναρξη του Visa B2B Connect. Έχοντας συμμετάσχει στο πιλοτικό πρόγραμμα, η Commerce Bank είναι ενθουσιασμένη που βλέπει πώς αυτή η καινοτόμος λύση θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι διασυνοριακές πληρωμές, αυξάνοντας παράλληλα την ταχύτητα και τη διαφάνεια για τις επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Brian Gordon, SVP International Payments & Trade, Commerce Bank.

    visa 2

    «Ως συμμετέχοντες στο πιλοτικό πρόγραμμα, είμαστε ενθουσιασμένοι με την έναρξη του Visa B2B Connect. Αυτός ο σύγχρονος τρόπος πραγματοποίησης των διασυνοριακών πληρωμών B2B θα δημιουργήσει ουσιαστική προστιθέμενη αξία για τους εταιρικούς πελάτες μας. Η ταχύτητα, η ασφάλεια και ο έλεγχος των συναλλαγών, καθώς και οι μειωμένοι κίνδυνοι των αντισυμβαλλομένων, είναι ουσιώδη για μια επιτυχημένη επιχείρηση με διεθνείς εταίρους», δήλωσε ο Alessandro Seralvo, director Cornèrcard & executive vice president Cornèr Bank.

    Οι συνεργάτες, συμπεριλαμβανομένων των Bottomline, FIS και IBM αποτελούν αναπόσπαστα μέρη των μελλοντικών σχεδίων του Visa B2B Connect. Η Bottomline και η FIS φέρνουν την πρόσβαση στην πλατφόρμα Visa B2B Connect στους συμμετέχοντες τραπεζικούς πελάτες τους. Μαζί με τα βασικά εργαλεία της Visa, το Visa B2B Connect χρησιμοποιεί το Open Source πλαίσιο Hyperledger Fabric από το Linux Foundation, σε συνεργασία με την IBM. Αυτό βοηθά στη διάθεση μιας βελτιωμένης διαδικασίας που διευκολύνει τις οικονομικές συναλλαγές σε ένα επεκτάσιμο, εξουσιοδοτημένο δίκτυο.

    «Η Bottomline είναι στην ευχάριστη θέση να συνεργάζεται με τη Visa για να επιταχύνει την υιοθέτηση καινοτόμων τρόπων για τις επιχειρήσεις ώστε να πραγματοποιούν ταχύτερες διασυνοριακές πληρωμές», δήλωσε ο Rob Eberle, president & CEO, Bottomline. « H πρόσβαση των κοινών πελατών μας, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα παγκοσμίως, στο Visa B2B Connect, θα τους βοηθήσει να συνεχίσουν να προσφέρουν διαφοροποιημένες δυνατότητες πληρωμών στους εταιρικούς τους πελάτες.»

    «Ο εκσυγχρονισμός των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων σε όλα τα συστήματα πληρωμών αποτελεί βασική αρχή της παγκόσμιας στρατηγικής της FIS και είμαστε ευτυχείς που είμαστε ανάμεσα στους πρώτους συνεργάτες της Visa που προσφέρουμε πρόσβαση στην πλατφόρμα Visa B2B Connect στους κοινούς μας πελάτες» δήλωσε ο Raja Gopalakrishnan, international head of Banking & Payments, FIS Global Financial Solutions.

    «Συνεργαζόμενοι με το Visa B2B Connect, συνδυάζουμε τα δυνατά σημεία του παγκόσμιου ηγέτη στον τομέα των ηλεκτρονικών πληρωμών με την αναγνωρισμένη τεχνογνωσία της IBM για την ενίσχυση της κλίμακας κατανεμημένης τεχνολογίας λογιστικών βιβλίων. Πρόκειται για ένα μοναδικό παράδειγμα αξιοποίησης της αρχιτεκτονικής του Blockchain για τη διευκόλυνση των ασφαλών και διαφανών συναλλαγών σε παγκόσμιο επίπεδο που οδηγεί στο μετασχηματισμό των αλυσίδων Β2Β», δήλωσε η Marie Wieck, general manager, IBM Blockchain.

    «Με το Visa B2B Connect, αξιοποιούμε τα υπάρχοντα πλεονεκτήματα της Visa και την εξειδίκευσή μας στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και της προστασίας των δεδομένων καθώς και το μέγεθος του δικτύου μας – τα οποία συνδυάζουμε με την τεχνολογία distributed ledger ώστε να ανταποκριθούμε στις ιδιαίτερες ανάγκες αυτού του κλάδουδήλωσε ο Sam Hamilton, SVP, data product development,  Visa. «Αυτό θέτει τις βάσεις για μια υπηρεσία που μπορεί να μεταμορφώσει τις διασυνοριακές πληρωμές.»

    Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το Visa B2B Connect, παρακαλούμε επισκεφθείτε το site: www.visa.com/visab2bconnect ή επικοινωνήστε με την ομάδα στο email [email protected]

    [1] Η διαθεσιμότητα διαφέρει ανάλογα με τη χώρα

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles