13.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Larry Ellison, Oracle: Το γνωρίζουμε ήδη ότι η Apple είναι καταδικασμένη χωρίς τον Steve Jobs

    Ο Larry Ellison, CEO της Oracle δεν έχει κανένα λόγο να μασάει τα λόγια του. Είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους σε αυτό τον κόσμο και ένας από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους στο χώρο της τεχνολογίας. Σε συνέντευξή του που θα μεταδοθεί αργότερα σήμερα από το κανάλι CBS, φιλοξενούμενος του Charlie Rose, μιλάει μεταξύ άλλων και για τον φίλο του Steve Jobs, αλλά και την Apple χωρίς αυτόν:

     «Γνωρίζουμε ήδη τι θα γίνει η Apple χωρίς τον Steve Jobs» λέει και κάνει μία χαρακτηριστική κίνηση του χεριού το προς τα κάτω. Περιγράφει τις περιόδους της Apple με και χωρίς τον Steve Jobs με ανοδικές και καθοδικές κινήσεις του χεριού του. Και η πορεία για την Apple τώρα είναι προς τα κάτω. Όπως ήταν και όταν είχε αποχωρήσει ο Jobs την περίοδο 1985-1996.

    Larry Ellison

    Τι είναι εκείνο που έκανε τον Jobs όμως να είναι ο σημαντικός άνθρωπος στα χέρια του οποίου άνθιζε η εταιρεία που δημιούργησε και χωρίς αυτόν παραπαίει; Είναι προφανώς η εμμονή του στο ιδανικό και ο τρόπος που το επεδίωκε. Η προσήλωσή του σε αυτό που πίστευε σωστό. Ο μοναχικός δρόμος της δημιουργίας ενός δημοφιλούς προϊόντος, μακριά από τις επιρροές επενδυτών, σχολιαστών, δημοσιογράφων. Κι εν τέλει η επιτυχία. Κάτι που εδώ και καιρό έχουμε επισημάνει για τον Tim Cook ότι δεν μπορεί να κάνει. Ο Tim Cook είναι διαχειριστής. O Steve Jobs δεν ήταν εφευρέτης όπως θέλουν πολλοί να τον παρουσιάζουν. Η τεχνολογία από άποψη καινοτομίας δεν έχει να τον ευχαριστεί για πολλά πράγματα. Το marketing της τεχνολογίας όμως, καθορίστηκε από εκείνον. Και η εμπορική επιτυχία επίσης.

    Με ενδιαφέρον αναμένουμε την πλήρη συνέντευξη του Larry Ellison στο CBS. Δείτε το απόσπασμα που κυκλοφόρησε το κανάλι ως teaser:

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles