13 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Lasso: O κλώνος του TikTok από το Facebook που… απέτυχε παταγωδώς!

    Αν και το πιθανότερο είναι να μην το έχετε ακουστά… το Facebook πριν από περίπου δύο χρόνια επιχείρησε να κλέψει λίγη από τη δόξα του TikTok, κυκλοφορώντας το Lasso, έναν κλώνο του γνωστού video-sharing app. Ακολουθώντας μια αντίστοιχη λογική με το TikTok, η προσπάθεια αυτή του Facebook έδινε τη δυνατότητα στους χρήστες της δημοφιλούς πλατφόρμας να δημιουργήσουν τα δικά τους σύντομα video clips και να τα εμπλουτίσουν με μουσική και ειδικά εφέ. Το Lasso επιχείρησε να αντιγράψει πολλά από τα στοιχεία που έφεραν το TikTok στην κορυφή εκατομμυρίων users σε ολόκληρο τον κόσμο, παρόλα αυτά το αποτέλεσμα δεν ήταν το αναμενόμενο κι έτσι το Facebook αναγκάστηκε να… τραβήξει την πρίζα στις 10 Ιουλίου, καθώς το εν λόγω app ήταν εδώ και καιρό σχεδόν… ανύπαρκτο.

    To εν λόγω video sharing app σύντομης διάρκειας επιχείρησε να κεντρίσει το ενδιαφέρον των teenagers, όμως όπως αποδείχθηκε ήταν «λίγο» για να αντιμετωπίσει την τεράστια εξάπλωση του TikTok, αποδεικνύοντας καμιά φορά ότι στην τεχνολογία μπορεί να υπάρχει ο δρόμος της αντιγραφής, όμως δεν πιάνει πάντα. Παρόλα αυτά, ο Mark και η παρέα του δεν φαίνεται να το βάζουν κάτω, για αυτό και πολλά από τα στοιχεία του Lasso αναμένεται να ενσωματωθούν στο Reels, μια λειτουργία που θα αποτελεί τμήμα του Instagram και θα προσφέρει ανάλογα χαρακτηριστικά με το TikTok.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles