17.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Ο νόμος που θα μπορούσε να… σταματήσει τις κλοπές smartphones και tablets

    Οι κλοπές smartphones και tablets έχουν απογειωθεί τα τελευταία χρόνια σε όλο τον κόσμο και, σύμφωνα με στατιστικά που μας έρχονται για παράδειγμα σε αυτή την περίπτωση από τη Νέα Υόρκη, το 18% του συνόλου των μεγάλων κλοπών στην πόλη τον τελευταίο χρόνο αφορά κλέφτες iPhone και iPad. Και με κάτι τέτοιες αφορμές, νομοθέτες στην California φαίνεται πως αναζητούν έναν τρόπο να περιορίσουν το φαινόμενο, με ένα προτεινόμενο νομοσχέδιο που θα απαιτεί οποιοδήποτε smartphone ή tablet πωλείται στη χώρα να είναι εξοπλισμένο με ένα “kill switch” που θα αχρηστεύει πρακτικά τις συσκευές σε περίπτωση κλοπής.

    kill-switch

    Το νομοσχέδιο είναι, σε αυτή τη φάση, αρκετά ασαφές, χωρίς να εξηγεί με ποιον τρόπο κατασκευαστές ή providers θα μπορούν να “τοποθετήσουν” στις συσκευές τους αυτό το “διακόπτη” που θα αχρηστεύει τα κλεμμένα μοντέλα. Όπως διαβάζουμε χαρακτηριστικά, ωστόσο, στο IDG News “οι carriers ή οι κατασκευαστές τηλεφώνων θα μπορούν να σχεδιάσουν το δικό τους σύστημα, είτε software είτε hardware είτε συνδυασμό και των δύο, το οποίο, όταν ενεργοποιηθεί, θα μπλοκάρει κλήσεις, πρόσβαση στο Internet και τη δυνατότητα των συσκευών να τρέχουν εφαρμογές. Θα πρέπει να είναι ανθεκτικό σε hard reset της συσκευής, σε προσπάθειες επαναφοράς στις εργοστασιακές ρυθμίσεις ή σε downgrade του λειτουργικού συστήματος. Οι χρήστες θα έχουν την επιλογή να απενεργοποιήσουν το χαρακτηριστικό, αν δεν επιθυμούν μία τέτοιου είδους προστασία, τα καταστήματα λιανικής πώλησης ωστόσο δε θα έχουν μία τέτοια δυνατότητα”.

    Στην περίπτωση που ένα τέτοιο νομοσχέδιο τελικά περάσει και ψηφιστεί, από την 1η Ιανουαρίου του 2015 όλες οι συσκευές θα πρέπει να διαθέτουν το kill switch, ενώ θα υπάρχει πρόστιμο από 500 έως 2.500 δολάρια στους κατασκευαστές για τα μοντέλα που δε θα διαθέτουν τη σχετική τεχνολογία.

    Ήδη, κάποιες κατασκευάστριες προσφέρουν τρόπους προστασίας (ή αχρήστευσης) των συσκευών τους σε περιπτώσεις κλοπής ίσως τελικά ωστόσο σύντομα αυτό γίνει υποχρεωτικό… Εσείς πιστεύετε ότι μία τέτοια κίνηση θα περιόριζε τις κλοπές smartphones και tablets και θα σας γλύτωνε από την απώλεια των αγαπημένων σας συσκευών και αν το μοντέλο που είχατε στην κατοχή σας σας έδινε παρόμοια δυνατότητα θα την ενεργοποιούσατε;

    Related Articles

    3 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles