17.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Leagoo Elite 3 Hands-On Review: «Στην “Ελίτ” των value for money smartphones»!

    Οι Κινέζοι κατασκευαστές έχουν δημιουργήσει τη δική τους σχολή, καθώς επαναπροσδιορίζουν πλήρως τη φιλοσοφία του value for money. Ακόμη και οι παραδοσιακές δυνάμεις του χώρου πλέον δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν την κινεζική επέλαση των τελευταίων μηνών, καθώς θα πρέπει να κάνουν πολλά για να καταφέρουν να πέσουν στο επίπεδο των τιμών των «made in China» smartphones (φυσικά αναφερόμαστε στους πιο μικρούς κατασκευαστές και όχι σε «μεγάλες δυνάμεις» όπως η Huawei). Η ποιότητα σαφώς και ακόμη δεν βρίσκεται στα επίπεδα της Samsung, της LG, της Sony και των άλλων κατασκευαστών, ωστόσο η αλήθεια είναι ότι τους τελευταίους μήνες έχουν γίνει τεράστια βήματα προόδου που είχαν ως αποτέλεσμα η «ψαλίδα» να κλείσει αρκετά. To Elite 3 της Leagoo που θα δούμε αναλυτικά στο review που ακολουθεί, ενσωματώνει μία σειρά από χαρακτηριστικά που σε συνδυασμό με την χαμηλή τιμή μπορούν να ανακηρύξουν μία συσκευή «πρωταθλήτρια» στη value for money κατηγορία.

    Leagoo Elite 3 (2)

    Πρώτες εντυπώσεις

    Βγάζοντας το Leagoo Elite 3 από την πολυτελή συσκευασία του, δεν δεν σας κρύβουμε ότι μας άφησε μία premium αίσθησηΑντικρίζοντας για πρώτη φορά το κινητό της Leagoo, αμέσως σκεφτήκαμε ότι είχαμε μπροστά μας ένα σχετικά ευμέγεθες smartphone, το οποίο βασίζεται σε πλαστικό back cover και σε μεταλλικά μέρη που το περιβάλλουν περιμετρικά. Οι διαστάσεις του Leagoo Elite 3 ανέρχονται στα 78.1×155.8×8.9 mm, γεγονός που σε συνδυασμό με τις 5.5 ίντσες του display δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια στον χειρισμό με το ένα χέρι (οι users με μικρότερο μέγεθος χεριών ενδεχομένως να δυσκολευτούν λίγο περισσότερο). Παρόλα αυτά, το Elite 3 της Leagoo ξεχωρίζει για το πόσο στιβαρό είναι και με μοναδική εξαίρεση το πολύ λεπτό αφαιρούμενο πλαστικό back cover, όλο το σώμα του δείχνει εξαιρετικά ανθεκτικό, προσφέροντας επιπλέον δυνατό κράτημα.

    Leagoo Elite 3 (7)

    Παρατηρώντας την θέση των πλήκτρων ελέγχου, διαπιστώνουμε ότι στην δεξιά πλευρά βρίσκονται τα volume controls, αλλά και το power/lock button. Η μεταλλική υφή των πλήκτρων ήταν η ευχάριστη έκπληξη που μας προσέφερε η πρόταση της Leagoo, καθώς συνήθως οι περισσότεροι κατασκευαστές προτιμούν τα πλαστικά πλήκτρα ελέγχου, ενώ αυτό που διαπιστώσαμε ήταν ότι η κοντινή απόσταση που χώριζε τα προαναφερθέντα buttons αναμφίβολα βοηθούσε στον καλύτερο χειρισμό. Στο επάνω τμήμα του Elite 3 υπάρχουν τοποθετημένα το audio input jack και η υποδοχή για την microUSB για την μεταφορά των δεδομένων και την φόρτιση της συσκευής. Επιπλέον, στο κάτω τμήμα υπάρχουν τα φωτιζόμενα capacitive backlit πλήκτρα (home, settings και back), τα οποία θα μπορούσαν να είχαν λιγάκι πιο έντονο φωτισμό για να ξεχωρίζουν καλύτερα.

    Leagoo Elite 3 (9)

    Η συσκευή διαθέτει αποσπώμενο καπάκι και αφαιρούμενη μπαταρία και στο εσωτερικό πίσω τμήμα της μπορούμε να διακρίνουμε τις υποδοχές για τις κάρτες SIM, όπως επίσης και την θύρα για την εισαγωγή της MicroSD card. Σε γενικές γραμμές, το Leagoo Elite 3 είναι ένα smartphone που σε καμία περίπτωση δεν περνάει απαρατήρητο και αναμφίβολα πρόκειται για μία συσκευή που λόγω του μεγέθους και των γραμμών της τραβάει τα βλέμματα.

    Leagoo Elite 3 (1)

    Tech specs και Leagoo OS!

    Το Leagoo Elite 3 διαθέτει display στις 5.5 ίντσες τεχνολογίας IPS LCD με ανάλυση στα 720p (1280×720 pixels). Αυτό που διαπιστώσαμε είναι ότι τα χρώματα είχαν ζωντάνια, ενώ και τα επίπεδα φωτεινότητας και η ευκρίνεια της οθόνης ήταν άκρως ικανοποιητικά. Αν και η οθόνη του Leagoo Elite 3 σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί state-of-the-art, παρόλα αυτά το μόνο σίγουρο είναι ότι θα καλύψει τον μέσο χρήστη και με το παραπάνω.

    Leagoo Elite 3 (5)

    Ρίχνοντας μία ματιά στα tech specs της συσκευής εδώ βλέπουμε ένα τετραπύρηνο chipset MediaTek MT6582, το οποίο διαθέτει Cortex-A7 CPU, η οποία είναι χρονισμένη στα 1.3GHz, με την διαχείριση των γραφικών να ανήκει σε μία διπύρηνη Mali-400 MP2 GPU. Η RAM που βρίσκεται στο εσωτερικό του Elite 3 ανέρχεται στο 1GB και σε συνδυασμό με την quad-core CPU μπορεί να φέρει βόλτα τις περισσότερες εφαρμογές που είναι ανεβασμένες αυτή τη στιγμή στο Play Store. H εποχή σίγουρα επιτάσσει 2GB μνήμης RAM, όμως ακόμη και έτσι δεν θα έχετε πρόβλημα να τρέξετε τις περισσότερες basic εφαρμογές που χρειάζεστε για την καθημερινή σας επικοινωνία και ψυχαγωγία. Αν και οι επιδόσεις του δεν είναι αστρονομικές, ωστόσο τα απλά καθημερινά «basic» tasks το Elite 3 μπορεί να τα φέρει με άνεση εις πέρας.

    Leagoo Elite 3 (4)

    Σε ότι έχει να κάνει με τον αποθηκευτικό χώρο, ούτε εδώ έχουμε μεγάλες εκπλήξεις, καθώς η πρόταση της Leagoo προσφέρει 8GΒ αποθηκευτικού χώρου με περίπου 5.5GB να αφήνονται ελεύθερα προς χρήση. Η διαθέσιμη microSD υποδοχή είναι «βάλσαμο» για τους users που αναζητούν περισσότερο χώρο από τη συσκευή τους, με το Elite 3 να μπορεί να δεχθεί SD κάρτες που φτάνουν έως και τα 32GB. Σε ότι έχει να κάνει με την συνδεσιμότητα του, το dual-SIM smartphone της Leagoo προσφέρει όλα τα σύγχρονα στάνταρ της mobile τεχνολογίας, καθώς υποστηρίζει WCDMA 900/2100, GSM 850/900/1800/1900 και LTE (4G), ενώ κλασικά επιτρέπει τη σύνδεση με Wi-Fi, hotspot, Bluetooth και OTG που βοηθάει στον ευκολότερο μοίρασμα δεδομένων ανάμεσα στο Elite 3 και σε άλλες ηλεκτρονικές συσκευές. Επιπλέον, το Leagoo Elite 3 διαθέτει GPS, όπως επίσης δέκτη Radio FM.

    Leagoo Elite 3 (6)

    Ένα από τα χαρακτηριστικά του που μας τράβηξε αμέσως την προσοχή έχει να κάνει με το πόσο όμορφο είναι οπτικά είναι το προσεγμένο user interface (Leagoo OS), το οποίο προσφέρει μεγάλη άνεση και δίνει πολλές δυνατότητες παραμετροποίησης στον χρήστη. Αν και το Elite 3 βασίζεται στο Android 4.4.2 KitKat, οι αισθητικές πινελιές του Leagoo OS το καθιστούν πανέμορφο. Οι δημιουργοί του Elite 3 έκαναν πραγματικά εξαιρετική δουλειά, προσθέτοντας επίσης μία σειρά από χρήσιμες λειτουργίες όπως για παράδειγμα είναι τα wake gestures και η απόδοση ορισμένων λειτουργιών (όπως για παράδειγμα είναι το τράβηγμα ενός screenshot ή αλλαγή στο wallpaper) με τη χρήση δύο ή και τριών δαχτύλων. Τέλος, ως εξαιρετικά χρήσιμη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η visitor mode function, η οποία ουσιαστικά «κλειδώνει» ορισμένα sections του κινητού προς αποφυγήν οποιασδήποτε πρόσβασης από «ανεπιθύμητους».

    Leagoo OS 2

    Leagoo OS 1
    Η γοητεία ενός ντελικάτου VFM smartphone…

    Η πρόταση της Leagoo φυσικά δεν θα μπορούσε να μην προσφέρει και camera functions, με την rear cam στα 13MP και την εμπρόσθια selfie cam στα 8MP να παρουσιάζουν πολύ καλές επιδόσεις ειδικότερα σε συνθήκες φυσιολογικού φωτισμού, όπου το φωτογραφικό αποτέλεσμα ήταν αν μη τι άλλο αρκετά καθαρό. Αν και στο σκοτάδι τα πράγματα γίνονται πιο ζόρικα, ωστόσο για την κατηγορία που ανήκει και για τα χρήματα που “ζητάει” από τον καταναλωτή, το Elite 3 το βέβαιο είναι ότι δεν θα σας απογοητεύσει ούτε στη λειτουργία των cameras του. Επιπλέον, άριστη είναι και η ενεργειακή συμπεριφορά του Elite 3, καθώς με 3.000mAh το βέβαιο είναι ότι θα σας κάνει να ξεχάσετε τα power bank για αρκετό καιρό. Κλείνοντας, αξίζει να αναφερθούμε και στο ηχείο της συσκευής, το οποίο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως άριστο, καθώς στο ηχητικό test που το υποβάλλαμε, με την ένταση (χωρίς ενοχλητικές παραμορφώσεις) να είναι υψηλή και τον ήχο να διακρίνεται για την καθαρότητα του.

    Leagoo Elite 3 (8)

    Ολοκληρώνοντας την  εμπειρία που είχαμε με το Leagoo Elite 3 μπορούμε να πούμε σε γενικές γραμμές ότι μείναμε ικανοποιημένοι. Μπορεί ίσως να μην διαθέτει την ταχύτητα και τα specs που θα σε κάνουν να μείνεις με ανοικτό το στόμα, παρόλα αυτά αποτελεί μία αξιόπιστη πρόταση που θα αντεπεξέλθει στις καθημερινές ανάγκες του χρήστη. Με τιμή άλλωστε στα 151,9 ευρώ, αποτελεί μία ντελικάτη value for money πρόταση που σαφώς και δεν χρειάζεται να ανήκεις σε κάποια “ελίτ” για να το αποκτήσεις!

    * Το Leagoo Elite 3 της δοκιμής, μας το προσέφερε το online κατάστημα my24shop.gr.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles