20.9 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
More

    Leagoo Elite 5 Hands-On Review: “Η τιμιότητα στο επίκεντρο”!

    Σε πολλές περιπτώσεις στη ζωή αποδεικνύεται ότι άλλος έχει το όνομα και άλλος τη χάρη… Αυτό φαίνεται ότι ισχύει και με τις περιπτώσεις πολλών «made in China» smartphones που μπορεί ναι μεν να μην φέρουν το «μεγάλο όνομα», αλλά αυτό δε σημαίνει ότι υπολείπονται σε επιδόσεις και δυνατότητες. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν και τα smartphones της Leagoo, που όχι μόνο ξεχωρίζουν για τις άκρως ικανοποιητικές επιδόσεις τους αλλά και για την εξαιρετικά προσιτή τιμή τους. Μετά το Leagoo Elite 3 που είχαμε την ευκαιρία να δούμε πριν από μερικές εβδομάδες, το Elite 5 είναι ένα low-end to mid-ranger που κλείνει το μάτι στην value for money κατηγορία, καθώς επιχειρεί να συνδυάσει ανεπτυγμένα features και χαμηλή τιμή. Για να δούμε τις εκπλήξεις που μας επιφυλάσσει το δεύτερο smartphone της Leagoo που έπεσε πρόσφατα στα χέρια μας…

    Leagoo Elite 5 (11)

    Λειτουργικό design!

    Βγάζοντας το Leagoo Elite 5 από την πολυτελή συσκευασία του, η οποία έρχεται πλήρως «εξοπλισμένη» με όλα τα κομφόρ (εκτός από τους παραδοσιακούς αντάπτορες, καλώδια και φορτιστή θα βρείτε μέχρι και ειδικά μαντηλάκια για τον καθαρισμό του display και πρόσθετη ζελατίνα οθόνης), η πρώτη εικόνα που σου δημιουργεί το Leagoo Elite 5 είναι ότι πρόκειται για ένα επιβλητικό smartphone σε ότι έχει να κάνει με τις σχεδιαστικές γραμμές του. Αρκετά στιβαρό και με διαστάσεις: 154x77x9.4 mm (βάρος 170 γραμμάρια) η πρόταση της Leagoo πρόκειται για ένα smartphone που το αισθάνεσαι «για τα καλά» όταν το κρατάς στο χέρι σου. Το Elite 5 είναι κατασκευασμένο από πλαστικά υψηλής ποιότητας που αν μη τι άλλο αυξάνουν κατακόρυφα την αντοχή του κινητού (πλαστικά που “τρίζουν” δεν θα τα βρείτε εδώ), ενώ επιπλέον παρατηρώντας πιο προσεκτικά το Elite 5 θα διαπιστώσετε ότι υπάρχουν μεταλλικά (από aluminum) μέρη που «αγκαλιάζουν» (και που ουσιαστικά προστατεύουν) σε ορισμένα σημεία την συσκευή, χαρίζοντας έτσι μεγαλύτερη ανθεκτικότητα.

    Leagoo Elite 5 (10)

    Όσον αφορά την τοποθέτηση των buttons, η Leagoo έβαλε στην δεξιά πλευρά το power/lock button και στην αριστερή τα volume rockers που χρησιμεύουν για την αυξομείωση του ήχου, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η επάνω πλευρά του Elite 5, η οποία αποτελείται από το audio input jack (για τη σύνδεση ακουστικών/hands-free) και η micro USB θύρα για τη φόρτιση και για τη μεταφορά data.

    Leagoo Elite 5 (1)

    Leagoo Elite 5 (6)
    Η πρόταση της Leagoo διαθέτει αφαιρούμενο καπάκι και αποσπώμενη μπαταρία, ενώ στο εσωτερικό πίσω τμήμα μπορούμε να διακρίνουμε τις δύο SIM slots και την διαθέσιμη υποδοχή για TF(microSD) cards που βοηθάει στην αύξηση του αποθηκευτικού χώρου της συσκευής. Τέλος, στο κάτω μέρος βρίσκεται το ηχείο της συσκευής, το οποίο διαπιστώσαμε ότι παράγει ένα αρκετά ικανοποιητικό αποτέλεσμα.

    Leagoo Elite 5 (5)

    Leagoo Elite 5 (2)
    Αν και η πρόταση της Leagoo δεν πρόκειται να σας αφήσει με το στόμα ανοικτό σε ότι έχει να κάνει με τις σχεδιαστικές γραμμές του design της, δεν σας κρύβουμε ότι το Elite 5 μας φάνηκε αρκετά εύχρηστο και λειτουργικό και παρά το συγκριτικά μεγάλο και ογκώδες μέγεθος του δεν μας κούρασε ακόμη ύστερα και από πολύωρη χρήση…

    Η “χαρά” του μέσου user!

    Το Elite 5 ξεχωρίζει για την 5.5 ιντσών οθόνη του, η οποία διακρίνεται για την υψηλή ποιότητα και ευκρίνεια της. Το IPS OGS display του Elite 5 προσφέρει ανάλυση στα 720p (1280×720 pixels), ξεχωρίζοντας για την γρήγορη απόκριση, τα ρεαλιστικά και ολοζώντανα χρώματα αλλά και για τα εξαιρετικά brightness levels. Αν και η οθόνη του Leagoo δεν μπορεί να θεωρηθεί ως η τελευταία λέξη της τεχνολογίας, ωστόσο τη δουλειά της την κάνει και με το παραπάνω και αυτό που διαπιστώσαμε είναι ότι δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από άλλα displays που θεωρητικά είναι στα χαρτιά πιο ποιοτικά.

    Leagoo Elite 5 (13)

    Εστιάζοντας στα “ενδότερα” της συσκευής, ο mid-range προσανατολισμός του φαίνεται και στα tech specs που αφορούν το SoC το οποίο αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας όλη τη “βρώμικη” δουλειά. Ειδικότερα, στην καρδιά του Leagoo Elite 5 βρίσκεται ένα MTK6735 chipset στα 64-bit με quad-core CPU (χρονισμένη στο 1GHz) μαζί με μία GPU Mali-T720, μέσω της οποίας περνάει όλη η διαχείριση των γραφικών. To παραπάνω configuration συνοδεύεται από 2GB μνήμης RAM που είναι βέβαιο ότι θα καλύψουν όλες τις σύγχρονες ανάγκες του μέσου χρήστη σε τομείς όπως η ψυχαγωγία, η ενημέρωση και η επικοινωνία. Ιδανικό για καθημερινά tasks και με τη βοήθεια του Leagoo OS 1.1 UI που βρίσκεται πάνω στο Android Lollipop 5.1, το Elite 5 εξασφαλίζει άνεση στη ροή των menus και ταχύτατη πλοήγηση στο net. Αυτό που μας άρεσε περισσότερο είναι ότι το Leagoo OS διαθέτει μία σειρά από έξυπνα features που κάνουν τη ζωή του χρήστη πιο εύκολη (όπως είναι για παράδειγμα το έξυπνο energy saving mode ή το smart unlock).

    Leagoo OS 1.1 Elite 5

    Αν και μπορείτε να φανταστείτε ότι το Elite 5 της Leagoo δεν θα βγάλει φωτιές στις μετρήσεις των benchmarking utilities, ωστόσο η εμπειρία που μας προσέφερε ήταν άκρως ικανοποιητική για την κατηγορία που ανήκει, καθώς δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι το Elite 5 είναι κατασκευασμένο για να καλύψει κυρίως τις βασικές ανάγκες του user, πράγμα το οποίο διαπιστώσαμε ότι το καταφέρνει με χαρακτηριστική άνεση

    Leagoo Elite 5 (9)

    Όσον αφορά τον διαθέσιμο αποθηκευτικό χώρο που προσφέρει το Leagoo Elite 5, εδώ έχουμε 16GB τα οποία κρίνονται ιδανικά για την συγκεκριμένη κατηγορία, αλλά η υποδοχή στο πίσω τμήμα για TF/microSD card (μπορεί να δεχθεί κάρτες που φτάνουν σε χωρητικότητα τα 32GB) θα καλύψει τους users  που ζητούν περισσότερο χώρο για να αποθηκεύσουν στο smartphone τους μία σειρά από multimedia αρχεία. Σε ότι έχει να κάνει με τα υπόλοιπα τεχνικά του χαρακτηριστικά, το Elite 5 υποστηρίζει: 3G, GSM, 4G, Bluetooth 4.0, GPS (A-GPS) και Wi-Fi 802.11 b/g/n, οπότε το μόνο σίγουρο είναι ότι θα σας καλύψει και με το παραπάνω.

    Ένα ισχυρό all-around smartphone…

    Ολοκληρώνοντας, δεν θα μπορούσαμε να μην σταθούμε και στις κάμερες που με 13MP (rear cam) και 8ΜP (selfie cam) είναι ότι πρέπει για τους λάτρεις των mobile φωτογραφήσεων που αναζητούν ένα κινητό για να τραβούν απλές καθημερινές φωτογραφίες. Η απόκριση της κάμερας είναι αρκετά γρήγορη, ενώ παράλληλα δεν θα μπορούσαν να λείπουν και μία σειρά από χρήσιμα features όπως είναι για παράδειγμα οι λειτουργίες auto-focus, panorama, Multi-Touch και video recording. Τέλος, δε γίνεται να μην σταθούμε στην μπαταρία του Elite 5, η οποία με τα 4000mAh που παρέχει πρόκειται για ένα μικρό ενεργειακό κτήνος, το οποίο αν μη τι άλλο θα σας χαρίσει αρκετές ώρες ξεγνοιασιάς μακριά από τον φορτιστή της συσκευής και τα power banks. Δε χωράει αμφιβολία, ότι  η μπαταρία αποτελεί ένα από τα πιο ισχυρά ατού της συσκευής της Leagoo.

    Leagoo Elite 5 (3)

    Τελειώνοντας την εμπειρία μας με το smartphone της Leagoo δε γίνεται να μην τονίσουμε το γεγονός ότι πρόκειται για μία πρόταση που σε γενικές γραμμές προσφέρει πολλά και δεν ζητάει πολλά (η τιμή του ανέρχεται στα 179 ευρώ). Χωρίς αμφιβολία, το Elite 5 είναι μία “τίμια” συσκευή, εμπλουτισμένη με πολλές extra λειτουργίες  που σίγουρα έχουν σαν στόχο τους να καλύψουν τις βασικές ανάγκες του average user.

    * Το Leagoo Elite 5 της δοκιμής μας ήταν μία προσφορά του My24Shop και προσφέρεται με πλήρη εγγύηση 2 ετών. To My24Shop είναι ένα από τα πιο δυναμικά αναπτυσσόμενα on-line καταστήματα που δραστηριοποιούνται στον ελληνικό χώρο με εκατοντάδες προϊόντα. Με έμφαση καθαρά στις ανάγκες του εκάστοτε πελάτη, παρέχει μία σειρά από one stop buy λύσεις, αλλά και after sales services που καλύπτουν πλήρως τους καταναλωτές και τους παρέχουν ένα ασφαλές περιβάλλον. Tο My24Shop ξεχωρίζει για το άριστο επίπεδο οργάνωσης, αλλά και για την εξυπηρέτηση που παρέχει με το ελάχιστο δυνατό κόστος. 

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles