20.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Lechal: το παπούτσι-απάντηση στο Google Glass

    Μπορεί τα έξυπνα γυαλιά της Google να μην είναι ακόμη διαθέσιμα στην… Ινδία αλλά στη χώρα έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν ένα άλλο… gadget που μπορεί να γίνει το next best thing στον τομέα του wearable technology. Η νέα τεχνολογική εφεύρεση της ινδικής start-up Ducere Technologies δεν είναι άλλη από το Lechal, το έξυπνο παπούτσι!

    lechal the smart shoe

    Ο χρήστης κατεβάζει στο κινητό του την εφαρμογή, η οποία κάνει χρήση των Google Maps και δίνει οδηγίες για το πώς θα φτάσει στον προορισμό του. Συγκεκριμένα, αφού ο χρήστης εισάγει τον προορισμό, παπούτσια και εφαρμογή συγχρονίζονται και  αναλαμβάνουν του «δείξουν» το δρόμο. Σε περίπτωση που χρειαστεί να στρίψει δεξιά ή αριστερά, δονείται το αντίστοιχο παπούτσι! Φοβερό;

    Αρχικά, η χρήση των έξυπνων παπουτσιών προορίζονταν για άτομα με προβλήματα στην όραση αλλά κατά τη διάρκεια δοκιμών διαπιστώθηκε πως θα ωφελούσε joggers, mountain bikers αλλά και τουρίστες, μεταξύ άλλων.

    Η επιτυχία του είναι βέβαιη σε σχέση με άλλες «φορετές» συσκευές, αν αναλογιστείς πως μπορεί να ξεχάσεις να φορέσεις έξω το έξυπνο ρολόι ή το έξυπνο βραχιόλι σου, αλλά σίγουρα δε θα ξεχάσεις τα παπούτσια σου!

    Τα Lechal αναμένονται στα ράφια των καταστημάτων το Σεπτέμβρη και το κόστος απόκτησης κυμαίνεται στα 100 δολάρια.

    Λέτε να βγει και σε γόβα;

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles