22.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Left 4 Dead 2: Κυκλοφόρησε χωρίς λογοκρισία στη Γερμανία, 11 χρόνια μετά το release του!

    Οι βετεράνοι του gaming σίγουρα θα θυμούνται το Left 4 Dead 2, το survival FPS της Valve που κυκλοφόρησε πριν από 11 χρόνια. Σε περίπτωση που δεν έχετε ακούσει το παραμικρό για αυτό (ή δεν το θυμόσαστε) στη διάρκεια του παιχνιδιού μια ομάδα από επιζώντες έπρεπε να συνεργαστεί για να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις ορδές των zombies (που φυσικά το μόνο που ήθελαν ήταν να χορτάσουν με… ανθρώπινη σάρκα).

    Αναμφίβολα, 11 χρόνια είναι ένα μεγάλο χρονικό διάστημα τόσο για τον κόσμο της τεχνολογίας, όσο και του gaming, ωστόσο αυτό που δεν γνώριζαν οι περισσότεροι ήταν ότι το δεύτερο Left 4 Dead ήταν λογοκριμένο στη Γερμανία! Αυτό πρακτικά σήμαινε για το δημοφιλές gaming ότι δεν υπήρχε η παραμικρή σταγόνα αίματος στο παιχνίδι (που ακούστηκε αυτό σε παιχνίδι με… zombies), ενώ όταν οι παίκτες σκότωναν έναν εχθρό, τότε το «νεκρό» σώμα του απλώς εξαφανιζόταν από το παιχνίδι ακόμη και χωρίς αυτό να πέσει στο έδαφος. Επιπλέον, σε αυτή την cut εκδοχή του Left 4 Dead, οι gamers δεν μπορούσαν να «κάψουν» τους απέθαντους ή να αφαιρέσουν τα μέλη τους χρησιμοποιώντας τα αντίστοιχα melee όπλα (όπως αλυσοπρίονο για παράδειγμα). Μάλιστα, ακόμη και το cover του παιχνιδιού ήταν αλλαγμένο, καθώς στην αρχική συσκευασία εμφανιζόταν το χέρι ενός zombie με κομμένο δάχτυλο, ενώ στην γερμανική αυτή edition, όλα τα δάχτυλα απεικονίζονταν ανέπαφα.

    Το ενδιαφέρον στοιχείο στην ιστορία της μη λογοκριμένης version του Left 4 Dead 2 είναι ότι η ίδια η Valve έφερε ξανά το θέμα στην επιφάνεια και ζήτησε από τις γερμανικές αρχές να ανοίξουν ξανά την υπόθεση, δίνοντας τελικά την έγκριση τους. Όσοι Γερμανοί gamers έχουν την συγκεκριμένη έκδοση θα μπορούν να κατεβάσουν ένα DLC, το οποίο θα τους δώσει τη δυνατότητα να παίξουν το παιχνίδι στην κανονική του μορφή (κοινώς με μπόλικο gore και ποτάμια αίματος).

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles