17.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Ο θρυλικός ZX Spectrum ζωντανεύει και πάλι!

    Πίσω στη χρυσή εποχή των 8-bit των αρχών της δεκαετίας του ’80, ο ZX Spectrum θα μπορούσε να θεωρηθεί ένα μικρό τεχνολογικό θαύμα για τα δεδομένα της τότε εποχής, μεταδίδοντας σε εκατοντάδες χιλιάδες users τη μαγεία του gaming και ανοίγοντας παράλληλα το δρόμο για να γνωριστούν χιλιάδες users με τον φανταστικό κόσμο των ηλεκτρονικών υπολογιστών.

    ZX Spectrum Vega Controller

    Πριν από αρκετό καιρό η εταιρεία Retro Computers θέλησε να αναβιώσει τον αγαπημένο προσωπικό υπολογιστή, σχεδιάζοντας το Sinclair ZX Spectrum Vega ένα υβρίδιο computer/controller φορτωμένο με 1000 κλασικά games του Spectrum, που μπορεί να συνδεθεί σε οποιαδήποτε τηλεόραση. Η crowdfunding campaign που έτρεξαν οι υπεύθυνοι της Retro Computers σε συνεργασία με τον Chris Smith, έναν εκ των πρωτεργατών του Spectrum, αλλά και με την υποστήριξη του Sir Clive Sinclair, στέφθηκε με πλήρη επιτυχία (συγκεντρώνοντας περισσότερες από 155.000 λίρες Αγγλίας) και πλέον έφτασε η στιγμή για το Vega να κάνει την εμφάνιση του στην αγορά στις 24 Αυγούστου. Το καλό είναι ότι πέρα από τα 1000 παιχνίδια, το Vega controller διαθέτει microSD slot στην οποία μπορούν οι users να φορτώσουν ROMS του ιστορικού Spectrum και να λιώσουν ακόμη περισσότερο! Εάν σας ενδιαφέρει να γνωρίσετε καλύτερα ένα κομμάτι της ιστορίας των ηλεκτρονικών υπολογιστών, μπορείτε να κάνετε μία προσπάθεια να το παραγγείλετε (κοστίζει 140 ευρώ περίπου) από το Funstockretro.co.uk.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles