21 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Lego Fusion. Τα αγαπημένα τουβλάκια γίνονται virtual!

    Με τα Lego Fusion, η γνωστή δανέζικη εταιρεία κατασκευής παιχνιδιών επιχειρεί να περάσει τα αγαπημένα τουβλάκια Lego στη σύγχρονη εποχή, συνενώνοντας έτσι τον πραγματικό κόσμο με τον ψηφιακό, ακολουθώντας τη φιλοσοφία του Augmented Reality (επαυξημένη πραγματικότητα), η οποία αποτελεί ένα νέο trend στον κόσμο του gaming.

    Lego Fusion

    Οι υπεύθυνοι της Lego έχουν αναγνωρίσει το γεγονός ότι τα σημερινά παιδιά αναπτύσσουν μία ιδιαίτερα στενή σχέση με τις σύγχρονες τεχνολογίες, καθώς πλέον από πολύ νεαρή ηλικία έρχονται σε επαφή με tablets, smartphones και ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Η Lego αντιλαμβανόμενη αυτή τη στροφή των μικρών παιδιών προς τα ψηφιακά μονοπάτια της ψυχαγωγίας ανακοίνωσε το Lego Fusion, ένα νέο σετ παιχνιδιού με τουβλάκια Lego, το οποίο ουσιαστικά παντρεύει τον πραγματικό κόσμο με τον εικονικό. Όπως ανακοίνωσε η Lego, κάθε συσκευασία Lego Fusion έρχεται με 200 κομμάτια Lego και η φιλοσοφία του παιχνιδιού είναι εξαιρετικά απλή, καθώς τα παιδιά φτιάχνουν την κατασκευή τους και στη συνέχεια την τοποθετούν σε μία ειδική πλάκα. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας την ειδική “Fusion” εφαρμογή και την κάμερα ενός tablet ή smartphone, το παιδί μπορεί πολύ εύκολα να σκανάρει το δημιούργημα του και στη συνέχεια να το περάσει στον virtual κόσμο, συμμετέχοντας παράλληλα σε μία σειρά από παιχνίδια. Όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν οι υπεύθυνοι της Lego, η οικογένεια των Lego Fusion θα περιλαμβάνει τέσσερις διαφορετικούς θεματικούς κόσμους.  Lego Fusion2

    Τα νέα σετ Lego Fusion είναι προγραμματισμένα να κυκλοφορήσουν τον προσεχή Σεπτέμβρη και η τιμή τους στο εξωτερικό θα ανέρχεται στα 35 δολάρια. Με του ραγδαίους ρυθμούς που αναπτύσσεται η τεχνολογία και τον υψηλό βαθμό διείσδυσης που έχει στις νεαρές ηλικίες, οι εταιρείες παιχνιδιών αυτή τη στιγμή  καλούνται να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες για να καταφέρουν να κερδίσουν την προσοχή των νεαρών καταναλωτών. Η Lego με αυτή την κίνηση, σίγουρα δε μένει πίσω από τις εξελίξεις!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles