20.9 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Lenovo Horizon 2s/2e. Άνοίγει ο ορίζοντας των tabletop PCs (IFA 2014)!

    Η Lenovo στη διάρκεια της IFA 2014, παρουσίασε τη νέα γενιά των tabletop All-in-One PC της που ανήκουν στην οικογένεια Horizon. Τα αναβαθμισμένα Horizon 2s και 2e (όπου το γράμμα “s” σημαίνει slim και το “e” αποτελεί το πρώτο γράμμα της λέξης economy), ουσιαστικά αποτελούν ευμεγέθη επιτραπέζια PC, τα οποία μπορούν να μεταφερθούν με χαρακτηριστική ευκολία (σκεφτείτε σα να κρατάει δηλαδή ο χρήστης στα χέρια του, ένα τεραστίων διαστάσεων tablet).  Lenovo-Horizon-2e_Hero_01

    Με το βάρος τους να μην ξεπερνάει τα 3 κιλά (για την έκδοση s) και τα 5 κιλά (για την έκδοση e), κάθε Horizon έρχεται μαζί με ένα αναδιπλούμενο stand, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στη συσκευή να σταθεί όρθια, ενώ φυσικά οι χρήστες μπορούν να τα τοποθετήσουν και οριζοντίως, έχοντας έτσι κατ’ αυτόν τον τρόπο ένα είδος μεγάλου touch-screen τραπεζιού. Κάθε Horizon διαθέτει display ποιότητας 1920×1080 pixels, με το 2s να διαθέτει panel στις 19.5 ίντσες και το (οικονομικότερο) 2e να διαθέτει οθόνη με διαγώνιο στις 21.5 ίντσες. Όσον αφορά στα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά τους, και τα δύο Horizon βασίζονται σε λειτουργικό Windows 8.1, όπως επίσης και σε επεξεργαστές της Intel που ανήκουν στην οικογένεια Hasswell. Επίσης, όσον αφορά τα μέσα αποθήκευσης το Horizon 2s μπορεί να δεχθεί σκληρό δίσκο SSD (με χωρητικότητα έως και 500GB), ενώ το 2e που υποστηρίζει τόσο παραδοσιακούς όσο και SSD δίσκους, δύναται να φτάσει τη συνολική χωρητικότητα έως και το 1TB.

    Lenovo-jorizon-2s_Hero_01

    Πέραν της εναλλακτικής σχεδίασης, η μεγάλη καινοτομία των Horizon 2 της Lenovo έγκειται στο Aura User Interface, το οποίο ενεργοποιείται με το που η συσκευή τοποθετείται σε οποιαδήποτε επίπεδη επιφάνεια. Αυτομάτως το Horizon 2 μεταμορφώνεται σε ένα πανίσχυρο εργαλείο ψυχαγωγίας, όπου πολλοί χρήστες μπορούν να αποκτήσουν ταυτόχρονη πρόσβαση σε multimedia αρχεία εικόνας και ήχου, να παίξουν interactive παιχνίδια και να περάσουν περιεχόμενα (ένα απλό drag ‘n drop είναι αρκετό) στη πρωτοποριακή συσκευή της Lenovo, χρησιμοποιώντας τα Android-based κινητά τους.  Μάλιστα, η Lenovo έχει προσθέσει περισσότερες από 40 εκπαιδευτικές εφαρμογές και παιχνίδια, οι οποίες μπορούν να προσελκύσουν όλες τις ηλικίες, ενώ η κινεζική εταιρεία έχει ετοιμάσει και ορισμένα αξεσουάρ (όπως για παράδειγμα είναι ένα ηλεκτρονικό ζάρι και ένα joystick), τα οποία καθιστούν ακόμη πιο διαδραστική την εμπειρία που προσφέρουν τα Horizon.

    Lenovo_Horizon_2s

    Σύμφωνα με τη Lenovo, τα νέα All-on-One tabletop της γενιάς Horizon 2  θα στοιχίζουν 949 και 749 δολάρια (το 2s και το 2e αντίστοιχα). Η διάθεση του Lenovo Horizon 2s θα ξεκινήσει μέσα στο Σεπτέμβριο, ενώ το 2e θα κάνει την εμφάνιση του γύρω στον Οκτώβριο.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles