12.4 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Lenovo Legion Y32p-30 Review: «Για τους “λεγεωνάριους” του gaming»!

    Η Lenovo είναι γνωστό ότι μέσω της σειράς Legion, έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να τραβήξει σαν τον μαγνήτη τους απαιτητικούς gamers. Ενσωματώνοντας υψηλή ποιότητα κατασκευής, δυναμικό performance και φυσικά μοναδική αξιοπιστία, κάθε προϊόν που ανήκει στην οικογένεια Legion αποτελεί «εγγύηση» για κάθε gamer που θέλει να σέβεται τον εαυτό του. To πρόσφατο launch του Legion Y32p-30, ενός gaming monitor που έχει σχεδιαστεί για να αναβαθμίσει την εμπειρία που επιθυμεί κάθε gamer, αλλά και ο χρήστης που του αρέσει να δημιουργεί και να ξεδιπλώνει το ταλέντο του αναζητώντας ένα monitor υψηλών προδιαγραφών, έρχεται για να μας υπενθυμίσει όλους εκείνους τους λόγους που το Legion brand δικαίως βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων…

    «Παιχνιδιάρικα» looks!

    Ως είθισται τα gaming monitors διακρίνονται παραδοσιακά για το ένα πιο… «aggressive» design και σίγουρα δεν είναι λίγες οι εταιρείες hardware, οι οποίες επιχειρούν να προσδώσουν στα monitors τους ένα πιο… φαντεζί και παιχνιδιάρικο design. Το Y32p-30 κινείται σε αυτή τη λογική, χωρίς ωστόσο να σημαίνει ότι δεν μπορεί να κοσμήσει το γραφείο και ενός content creator ή ενός graphic designer. Το πρώτο πράγμα που μπορεί κανείς να παρατηρήσει είναι τα εξαιρετικά λεπτεπίλεπτα bezels (μόλις στα 2mm στις πλευρές του αριστερά και δεξιά) τα οποία χαρίζουν μεγαλύτερη επιφάνεια θέασης και φέρνουν στην επιφάνεια τις elegant προδιαγραφές του Y32p-30.

    Το monitor της σειράς Lenovo Legion ξεχωρίζει για την στιβαρή βάση και τον ανθεκτικό βραχίονα (άλλωστε θα πρέπει να συγκρατήσει ένα monitor με διαγώνιο 32 ιντσών), αλλά και από το γεγονός ότι στην κάτω εμπρόσθια επιφάνειά του, φιλοξενείται ένα ειδικό RGB LED strip που παράγει παλμικές κινήσεις φωτισμού και στους παλαιότερους θα θυμίσει κάτι από τον… εμβληματικό KΙΤΤ των 80s. Το εν λόγω RGB light strip μπορεί να εναλλάσσεται ανάλογα με το προβαλλόμενο περιεχόμενο και σίγουρα αποτελεί μια σχεδιαστική επιλογή που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα.

    Κατά τα αλλά, στην πίσω αριστερή γωνία θα δείτε να βρίσκονται τοποθετημένα τα διάφορα buttons ελέγχου, με το χαρακτηριστικό Power ON / OFF button, ένα KV switch και ένα PiP switch, αλλά και ένα joystick 4 κατευθύνσεων, που σας επιτρέπει να ορίζετε τις παραμέτρους και τα διάφορα options που σας προσφέρει το monitor της Lenovo Legion.

    Παράλληλα, θυμίζοντας σε όλους τις gaming καταβολές του στην αριστερή πλευρά του θα συναντήσετε ένα πτυσσόμενο headphone hook, για να κρεμάτε και να τοποθετείτε τα ακουστικά σας. Επιπλέον, αξίζει να αναφέρουμε ότι το stand του Y32p-30 υποστηρίζει σε tilt θέση από τις -5 έως τις 22ο , swivel στις 30ο και ανύψωση στα 135mm, ενώ τέλος είναι συμβατό με το πρότυπο VESA-100. Τέλος, Στο δε κέντρο της κάτω πλευράς του monitor, θα διαπιστώσετε ότι υπάρχει ένας ambient light sensor, ο οποίος ουσιαστικά ρυθμίζει με αυτόματο τρόπο την φωτεινότητα, ανάλογα με το ποσοστό του φωτός που υπάρχει στο δωμάτιο.

    Σε ότι έχει να κάνει βέβαια με τα διαθέσιμα portsσίγουρα δεν θα απογοητευτείτε, καθώς η πρόταση της Lenovo προσφέρει ανεπανάληπτη ευελιξία. Έτσι λοιπόν, το Legion Y32p-30 έρχεται με δύο HDMI 2.1 ports, τα οποία υποστηρίζουν high-end graphics cards και τις τελευταίες κονσόλες. Φυσικά, για όσους δεν επιθυμούν την λύση της HDMI υπάρχει η DisplayPort 1.4, καθώς επίσης και μια USB Type-C θύρα, η οποία υποστηρίζει DisplayPort Alt Mode, με bandwidth που αγγίζει τα 32.4 Gbps. Επιπλέον, η πρόταση της Lenovo υποστηρίζει συνολικά 5 x USB 3.2 Gen 1 ports (με διαφορετικά standards), ενώ έρχεται με δύο αρκετά λειτουργικά ηχεία με ισχύ στα 5W και μια audio port 3.5mm.

    Ποιότητα που… καθηλώνει!

    Αν μη τι άλλο, το 32άρι gaming monitor της οικογένειας Lenovo Legion εντυπωσιάζει με την εμφάνιση του, εκτός από το… outside «μετράει» πολύ και το… «inside»! Ειδικότερα, η Y32p-30 διαθέτει ένα WLED backlight anti-glare panel, το οποίο παίζει δυνατά σε ανάλυση (3.840 x 2.160 pixels), με το aspect ratio να είναι στο 16:9. Σε ότι έχει να κάνει με το ρυθμό ανανέωσης, το monitor της Lenovo προσφέρει 144Hz, ενώ εκεί που πραγματικά τα «σπάει» είναι στον σχεδόν ανύπαρκτο response time που αγγίζει τα 0.2ms (MPRT)! Πρακτικά αυτό σημαίνει gaming με μηδαμινό lag, το οποίο όλοι γνωρίζουμε το πόσο κομβικής σημασίας είναι για τους ψαγμένους gamers, οι οποίοι γνωρίζουν ότι ακόμη και το παραμικρό nanosecond μετράει στα online multiplayer gaming sessions τους.

    H δε φωτεινότητα στα 400 nits (peak brightness) είναι άκρως ικανοποιητική, ενώ η απόδοση των χρωμάτων είναι σούπερ ρεαλιστική. Αυτό συμβαίνει διότι η Lenovo Legion διαθέτει πιστοποίηση DisplayHDR 400, η οποία προσφέρει 10-bit color depth, με τους υπευθύνους της Lenovo να αναφέρουν ότι η Y32p-30 μπορεί να πιάνει 90% στο χρωματικό φάσμα DCI-P3 και 99% στο φάσμα του sRGB. Και επειδή με ένα monitor όπως το Y32p-30 σίγουρα θα λιώνετε για πάρα πολλές ώρες… η πρόταση της Lenovo έρχεται με πιστοποίηση Eyesafe 2.0, η οποία αναλαμβάνει να περιορίσει τις βλαβερές συνέπειες της μπλε ακτινοβολίας (είτε το focus σας είναι το gaming, είτε η δουλειά και το content creation). Επίσης, αξίζει να αναφέρουμε ότι το Y32p-30 υποστηρίζει AMD FreeSync Premium, για ακόμη καλύτερη απόδοση στην κίνηση των PC games, χωρίς lag και screen tearing. Αναμφίβολα, λεπτομέρεια και υψηλή ευκρίνεια στο προβαλλόμενο περιεχόμενο αποτελούν δύο από τα ατού του monitor της Lenovo Legion.

    Εκτός από τα παραπάνω, οι χρήστες μπορούν να προσαρμόσουν ακόμη περισσότερο την immersive εμπειρία που τους προσφέρει το Y32p-30, κάνοντας χρήση των software εργαλείων της Lenovo. Για παράδειγμα, με το Lenovo Artery μπορούν να προσαρμόσουν τις ρυθμίσεις προβολής, για ακόμη πιο προσεγμένη εμπειρία, ενώ με το Legion Arena μπορούν να δημιουργήσουν μια gaming library, έτοιμη και… «τακτοποιημένη», η οποία προσφέρει εύκολη και γρήγορη πρόσβαση σε όλους τους διαθέσιμους τίτλους.

    Κερδίζει τις καρδιές των gamers!

    Χωρίς αμφιβολία, η υψηλή ποιότητα είναι ένα στοιχείο που βρίσκεται εντυπωμένη στο DNA της γνωστής εταιρείας που αν μη τι άλλο γνωρίζει τα μυστικά του gaming! Η Lenovo Legion Y32p-30 πρόκειται για ένα 32άρι gaming monitor που νομίζουμε ότι πολύ εύκολα θα βρει μια θέση στις καρδιές των φανατικών μελών της gaming community, αλλά και όλων εκείνων των χρηστών που αναζητούν μια αξιόλογη οθόνη που θα τους συντροφεύει στα επαγγελματικά και creative tasks της digital καθημερινότητας τους.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles