20.9 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Ταξίδι στον κόσμο του Augmented Reality με το Lenovo Phab 2 Pro από τον ΓΕΡΜΑΝΟ και την Cosmote!

    Η εξελιγμένη τεχνολογία Tango αποτελεί ίσως ένα από τα μεγαλύτερα στοιχήματα της Google στον τομέα της mobile τεχνολογίας, καθώς επιχειρεί να φέρει τον κόσμο της επαυξημένης πραγματικότητας στην παλάμη του χεριού μας. Για να συμβεί αυτό φυσικά απαιτείται μία πανίσχυρη συσκευή και η Lenovo, με τη ναυαρχίδα της Phab 2 Pro έχει αναλάβει να «στηρίξει» την συγκεκριμένη προσπάθεια. Το hardware «μυστικό» του Phab 2 Pro βρίσκεται ουσιαστικά στις ειδικές επιπρόσθετες κάμερες και στους εξελιγμένους σένσορες, οι οποίοι μπορούν να σκανάρουν οποιαδήποτε επιφάνεια και να την περάσουν στις τρεις διαστάσεις της μέσα στη συσκευή, επιτρέποντας ουσιαστικά την πλήρη αλληλεπίδραση του χρήστη με τον χώρο με το αποτέλεσμα που μπλέκει τον εικονικό κόσμο με τον πραγματικό, να είναι μαγευτικό…

    Η Cosmote διοργάνωσε σε συνεργασία με τη Lenovo στο κατάστημα ΓΕΡΜΑΝΟΣ στο Golden Hall, μία πρώτη ανοικτή επίδειξη των εξελιγμένων δυνατοτήτων του Project Tango Lenovo Phab 2 Pro και σίγουρα μας δόθηκε μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να πάρουμε μία καλή γεύση από τα features της συγκεκριμένης τεχνολογίας. Οι Project Tango εφαρμογές που είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε καλύτερα είχαν διττό προσανατολισμό, καθώς από τη μία υπήρχαν οι καθαρόαιμες ψυχαγωγικές entertainment εφαρμογές και από την άλλη τα apps, με έναν πιο επαγγελματικό – εμπορικό χαρακτήρα. Μεταξύ άλλων, δεινόσαυροι (σε real-size μέγεθος) πλημμύρισαν τους χώρους του καταστήματος ΓΕΡΜΑΝΟΣ, εικονικά pets που ανταποκρίνονταν στα παιχνίδια μας, παιχνίδια ντόμινο, αλλά και εφαρμογές που μπορούν να αποδειχθούν «σωτήριες» στα χέρια των επαγγελματιών. Για παράδειγμα, με το Phab 2 Pro μπορείτε να μετρήσετε μία επιφάνεια ή να σχεδιάσετε το δωμάτιο σας αναδεικνύοντας το ταλέντο σας στη… διακόσμηση, τοποθετώντας από το ψυγείο σας μέχρι τα… λαμπατέρ σας.

    Lenovo Phab 2 Pro AR (5)

    Αν και η τεχνολογία του Project Tango βρίσκεται σίγουρα ακόμη σε πρώιμο στάδιο, ωστόσο, οι εφαρμογές και οι δυνατότητες είναι πραγματικά ανεξάντλητες και πλέον αξίζει να αναφέρουμε ότι η μπάλα βρίσκεται πλέον στην μπάλα των software developers, καθώς από τη στιγμή που το hardware υπάρχει είναι πλέον στο χέρι τους στο να το εκμεταλλευθούν κατάλληλα και να ξετυλίξουν πλήρως τη δυναμική του. Και μιας και αναφερθήκαμε στο hardware το Lenovo Phab 2 Pro που ενσωματώνει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, διατίθεται αποκλειστικά από τα καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ και την Cosmote, ξεχωρίζει για την οθόνη 6.4” QHD, κινηματογραφικό ήχο Dolby Atmos, μνήμη RAM 4GB και 64GB αποθηκευτικό χώρο, αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος και μπαταρία μεγάλης διάρκειας 4050mAh.

    mde
    mde

    Lenovo Phab 2 Pro AR (6)

    Η εποχή του Augmented Reality έχει πλέον ανατείλει και παρουσιάζει μοναδικό ενδιαφέρον να δούμε την εξέλιξη της, καθώς η Google και η Lenovo είναι βέβαιο ότι έχουν στα συρτάρια τους πολλά ακόμη να μας δείξουν από τον θαυμαστό κόσμο της επαυξημένης πραγματικότητας!

    Τo Lenovo Phab 2 Pro διατίθεται σε όλα τα καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ και στο www.germanos.gr, στα 799€, σε γκρι και χρυσό, ενώ μπορεί κανείς να το αποκτήσει και από 20,19€/μήνα σε 36 άτοκες δόσεις.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles