16.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Lenovo Phab2 Pro = καινοτομία! Το πρώτο Project Tango phone της αγοράς

    Ξεκινώντας από τη “βάση” της σειράς Phab, η Lenovo την εξελίσσει σήμερα στο πλαίσιο του Tech World ’16 παρουσιάζοντας μεταξύ άλλων το κορυφαίο μέλος της Phab2 Pro με μία καινοτομία, την ενσωμάτωση της ξεχωριστής Augmented Reality τεχνολογίας Tango, που, χάρη στους αισθητήρες και τις κάμερες της συσκευής μπορεί να χαρτογραφήσει το χώρο γύρω της. (Θυμηθείτε όσα έχουμε γράψει για το Project Tango όταν πρωτοπαρουσιάστηκε εδώ)

    Lenovo Phab2 Pro

    Το Lenovo Phab2 Pro είναι το πρώτο εμπορικό smartphone με αυτή τη δυνατότητα, με τις Google και Lenovo να συνεργάζονται με προγραμματιστές, ερευνητές αλλά και άλλες εταιρείες για τη δημιουργία εφαρμογών που εκμεταλλεύονται το μοναδικό πλεονέκτημα της συσκευής. Οι κάμερες του Phab2 Pro δημιουργούν ένα “μάτι” που βλέπει την τοποθεσία της συσκευής σε 3D με αντίληψη βάθους, ενώ οι επιπρόσθετοι αισθητήρες παρακολουθούν τον περιβάλλοντα χώρο 250.000 φορές το δευτερόλεπτο.

    Διαβάστε ακόμη: Η Lenovo κλέβει την παράσταση! Εύκαμπτο smartphone και tablet που… διπλώνει στο Tech World ’16 (video)

    Η Google και η Lenovo επέδειξαν χρήσεις της τεχνολογίας Project Tango, προσφέροντας π.χ. tours επαυξημένης πραγματικότητας σε μουσεία αλλά και εμπειρίες όπως το game Wooorld, ωστόσο υπάρχουν περισσότερες εφαρμογές που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο καθένας όπως π.χ. ενδεικτικά η πρόταση της εταιρείας Lowe που επιτρέπει σε ιδιοκτήτες να δουν πώς θα φαίνονται έπιπλα και συσκευές στο χώρο τους. Προς το παρόν θα υπάρχουν 25 συμβατά apps που αναμένεται να γίνουν 100 έως τα τέλη του έτους.

    Lenovo Phab2 Pro2

    Όσον αφορά τα specs του, το κορυφαίο Lenovo Phab2 Pro διαθέτει οθόνη IPS 6,4 ιντσών ανάλυσης 2560×1440 pixels, οκταπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon 652, 4GB RAM, 64GB επεκτάσιμου αποθηκευτικού χώρου, τρεις κάμερες στο πίσω μέρος της συσκευής (μία 16MP, μία κάμερα βάθους και μία motion-tracking camera με infra-red beamer και φακό fish-eye) καθώς και εμπρόσθια κάμερα 8MP, τεχνολογία Dolby Atmos, αλλά και μπαταρία 4.050mAh. Όσον αφορά το λειτουργικό, τρέχει το Android 6.0 Marshmallow και θα διατεθεί τουλάχιστον στις ΗΠΑ από το φθινόπωρο με κόστος 500 δολάρια.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles