16.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Δυνατό 3ο τρίμηνο για τη Lenovo

    Το Lenovo Group ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του για το τρίτο οικονομικό τρίμηνο, το οποίο τελείωσε στις 31 Δεκέμβρη 2014, δείχνοντας μια ισχυρή θέση στον κλάδο των προσωπικών ηλεκτρονικών υπολογιστών και μια γρήγορη εξέλιξη στην ενσωμάτωση της Motorola Mobility (Motorola) καθώς και στις επενδύσεις πάνω στον x86 server (System x) που ανήκε στην IBM. Τα τριμηνιαία έσοδα ανήλθαν στα US$14.1 δισεκατομμύρια, σημειώνοντας 31% αύξηση από το προηγούμενο έτος.

    LenovoLogo_POS_LG_BLK_R

    Τα προ-φόρων κέρδη προ-non-cash, Μ&Α εξόδων κατά το τρίτο τρίμηνο ανήλθαν στα US$348 εκατομμύρια, 8% πάνω από το προηγούμενο έτος. Αυτά τα μη λειτουργικά, non-cash, έξοδα συγχωνεύσεων (M&A) ανήλθαν σε US$74 εκατομμύρια και περιλαμβάνουν επιβαρύνσεις όπως αποσβέσεις άυλων περιουσιακών στοιχείων και τόκους γραμματίων από τις επενδύσεις σε Motorola και IBM System x. Συμπεριλαμβανομένων αυτών των εξόδων, το προ-φόρου εισόδημα ήταν US$274 εκατομμύρια, 15% λιγότερα από τον προηγούμενο χρόνο. Αντιστοίχως, το καθαρό εισόδημα του τρίτου τριμήνου ήταν US$253 εκατομμύρια, 5% κάτω, ενώ τα καθαρά, προ-non-cash, Μ&Α λογιστικών εξόδων κέρδη, ήταν US$327 εκατομμύρια, σημειώνοντας αύξηση 23%.

    Οι βασικές δραστηριότητες της Lenovo πάνω στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές παραμένουν ισχυρές δεδομένου ότι η προσθήκη των επιχειρήσεων των Motorola και System x οδηγούν σε ένα σημαντικό μετασχηματισμό και διαφοροποίηση. Η ισορροπία έχει γίνει μια σημαντική δύναμη για τη Lenovo:  οι υπολογιστές  αντιπροσωπεύουν το 65% των εσόδων της εταιρείας, ενώ η Mobile προσφέρει το 24% και η Enterprise το 9%. Μόλις ένα χρόνο πριν, οι υπολογιστές αντιπροσώπευαν το 81% των επιχειρήσεων της Lenovo.

    Lenovo Yoga 3 Pro

    «Αυτό το τρίμηνο, είμαστε στη γραμμή εκκίνησης ενός νέου αγώνα, αλλά τα αποτελέσματα δείχνουν ότι έχουμε τη σωστή στρατηγική, κάναμε τις σωστές εξαγορές και λειτουργήσαμε καλά σε παγκόσμιο επίπεδο, επομένως είμαι σίγουρος ότι είμαστε έτοιμοι να κερδίσουμε» δήλωσε ο Yuanging Yang, πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Lenovo. «Οι βασικές δραστηριότητες των επιχειρήσεων των ηλεκτρονικών υπολογιστών διατήρησαν την ηγετική τους θέση και την περαιτέρω βελτίωση της κερδοφορίας. Οι δυο νεοαποκτηθείσες επιχειρήσεις  επιτυγχάνουν μεγάλη ταχύτητα κίνησης  κατά το πρώτο τρίμηνο μετά την ένταξή τους. Η Motorola είναι ήδη μια παγκόσμια δύναμη: για πρώτη φορά πούλησε πάνω από 10 εκατομμύρια μονάδες μέσα στο τρίμηνο και τώρα επανεντάσσεται στην αγορά της Κίνας. Εν τω μεταξύ, έχουμε ένα δυνατό ξεκίνημα με την ενσωμάτωση της System x, ενώ παράλληλα τη βελτιώνουμε και την αναπτύσσουμε, αξιοποιώντας τη λειτουργική αρτιότητα και αποτελεσματικότητα της Lenovo για να είναι πιο ανταγωνιστική. Εξακολουθώ να είμαι απόλυτα βέβαιος ότι θα ανταποκριθούμε σε όλες τις οικονομικές μας δεσμεύσεις αυτή τη χρόνια, καθώς επίσης ότι είμαστε στο σωστό δρόμο για να κερδίσουμε μακροπρόθεσμα».

    lenovo_ideatab_s5000

    Ωθούμενη από τα νέα Smartphones και τον κλάδο των Enterprise υπηρεσιών, η κερδοφορία επεκτείνεται

    • US$14.1 δισεκατομμύρια σε έσοδα
    • Προ φόρων έσοδα, προ-Νon-cash, λογιστικών εξόδων συγχωνεύσεων (Μ&Α)* των US$348 εκατομμυρίων και προ φόρου έσοδα US$274 εκατομμυρίων
    • Καθαρά έσοδα, προ-Νon-cash, Μ&Α λογιστικών εξόδων* των US$327 εκατομμυρίων και καθαρά έσοδα US$253 εκατομμύρια
    • Πέτυχε το υψηλό ρεκόρ ορόσημο του 20% του μεριδίου της αγοράς PC**
    • To M&A προσφέρει περισσότερη ισορροπία: το 65% των εσόδων προέρχεται από τους προσωπικούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, το 24% από τα κινητά και το 9% από τον τομέα του Enterprise ενώ πριν ένα χρόνο οι υπολογιστές προσέφεραν το 81% των εσόδων
    • Βασικά κέρδη ανά μετοχή 2.32 US σεντς, ή 17.99 HK cents
    • Καθαρές ταμειακές εισροές ύψους US$1.3 δισεκατομμυρίων (στις 31 Δεκέμβρη 2014)

    Τα μικτά κέρδη της εταιρείας για το τρίτο οικονομικό τρίμηνο αυξήθηκαν 54% μέσα σε ένα χρόνο, σε US$2.1 εκατομμύρια, με μικτό περιθώριο 14.9%. Τα λειτουργικά κέρδη για το τρίμηνο μειώθηκαν 3% μέσα σε ένα χρόνο, στα US$325 εκατομμύρια. Τα βασικά κέρδη ανά μετοχή για το τρίτο οικονομικό τρίμηνο ήταν 2.32 US cents, ή 17.99 HK cents. Οι καθαρές ταμειακές εισροές, όπως φαίνονται τη 31 Δεκέμβρη 2014, ανήλθαν στα US$1.3 εκατομμύρια.

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles