16.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Η Lenovo εξετάζει το ενδεχόμενο εξαγοράς της RIM!

    Σύμφωνα με έντονη φημολογία που προέκυψε από μία συνέντευξη που έδωσε ο CEO της Lenovo, Wong Wai Ming στο Bloomberg, η Lenovo εξετάζει το ενδεχόμενο να εξαγοράσει την RIM ή έστω να γίνει μεγαλομέτοχος. Η τακτική αυτή άλλωστε στο παρελθόν έχει βγει σε  “καλό” για την εταιρεία, όπως άλλωστε δείχνει και η πορεία της μετά την εξαγορά του τμήματος ThinkPad από την IBM το 2005.

    Από ότι φαίνεται όλα θα εξαρτηθούν από την αποδοχή που θα έχει η νέα σειρά smartphones αλλά και το λειτουργικό σύστημα BlackBerry 10 που θα παρουσιάσει η Research In Motion. Πιο συγκεκριμένα ο κος. Wong Wai Ming αποκάλυψε ότι ο μεγάλος ανταγωνισμός από τα tablets έχει μειώσει τα έσοδα της εταιρείας. Η Lenovo ανακοίνωσε το πρώτο της touchscreen smartphone το 2010 και έχει υποσχεθεί ήδη ένα Windows Phone 8 handset σύντομα. Οι πωλήσεις της εταιρείας είναι εξαιρετικές στην Κίνα, ωστόσο επειδή άργησε αν εισέλθει στην αγορά, χρειάζεται μία νέα εκκίνηση, και αυτή θα μπορούσε να είναι η RIM.

    Κοιτάζουμε κάθε ευκαιρία που παρουσιάζεται, την RIM αλλά και άλλους. Δεν θα διστάσουμε καθόλυ, αν εμφανιστεί η κατάλληλη ευκαιρία που θα μπορούσε να αποτελέσει κέρδος για την εταιρεία και τους μετόχους” είπεο ο κος. Wong Wai Ming. Αν η RIM είναι η επόμενη “ευκαιρία” θα το ανακαλύψουμε σύντομα. Η Lenovo πάντως θα πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο της Καναδικής νομοθεσίας, που λόγω του νομοσχεδίου Investment Canada Act, η κυβέρνηση έχει το δικαίωμα να αποτρέψει συμφωνίες που βλάπτουν τα συμφέροντα της χώρας και απειλούν την εθνική ασφάλεια. Ένα σενάριο, είναι η RIM να πουλήσει το τμήμα κατασκευής κινητών τηλεφώνων, και να αδειοδοτήσει το OS, ωστόσο μένει να δούμε…

    Πηγή: TGDaily

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles