16.7 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Τα Smartphones της Lenovo ξεπερνούν σε πωλήσεις τα PC της!

    Η κινεζική Lenovo έγινε γνωστή στο ευρύ καταναλωτικό κοινό ως μία εταιρεία που ειδικεύεται στη κατασκευή laptops και dekstop PCs. Ωστόσο, το τελευταίο χρονικό διάστημα ο κινεζικός γίγαντας δείχνει να εδραιώνει την παρουσία του και στον τομέα των smartphones, καθώς όσο περνάει ο καιρός οι συσκευές της αποκτούν ισχυρό έρεισμα στην παγκόσμια αγορά. Ενδεικτικό της αλματώδους ανάπτυξης που γνωρίζουν τα smartphones της Lenovo είναι ότι οι πωλήσεις τους έχουν καταφέρει να ξεπεράσουν τις αντίστοιχες πωλήσεις των PC της γνωστής εταιρείας.

    Lenovo Vibe Z

    Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις των κινητών της Lenovo σημείωσαν μία αύξηση της τάξεως του 39% σε σύγκριση με την ίδια χρονική περίοδο πέρσι, ενώ μέχρι τα τέλη Ιουνίου (που έκλεισε το οικονομικό τρίμηνο), ο κινεζικός κολοσσός είχε καταφέρει να πουλήσει 15.8 εκατομμύρια συσκευές κινητής τηλεφωνίας, έναντι 14.5 εκατομμύριων υπολογιστών. Σύμφωνα με τους υπευθύνους της Lenovo, σχεδόν η συντριπτική πλειοψηφία των συσκευών κινητής τηλεφωνίας διοχετεύτηκαν στην κινεζική αγορά (13 εκατομμύρια μονάδες), καθώς εκεί η Lenovo εδώ και πολλούς μήνες έχει ισχυροποιήσει τη θέση της, κυκλοφορώντας μία ευρεία γκάμα από smartphones, τα οποία καλύπτουν τις ανάγκες τόσο των Low-end όσο και των high-end χρηστών. Σε ότι έχει να κάνει με την αγορά της κινητής τηλεφωνίας στη Κίνα, αυτή τη στιγμή η Lenovo κονταροχτυπιέται με την Xiaomi, η οποία επίσης κατέχει ένα σεβαστό μερίδιο της αγοράς. H άνοδος της Lenovo όμως, δεν αποτυπώνεται μόνο στις εξαιρετικές πωλήσεις των smartphones της, αλλά και στην εξαιρετική πορεία που πραγματοποιεί στην αγορά των  computers, όπου σε παγκόσμιο επίπεδο κατέχει ένα συνολικό μερίδιο της αγοράς που προσεγγίζει το 20%. Ενδεικτικό είναι ότι οι πωλήσεις στα tablet της, το προηγούμενο έτος, σημείωσαν άνοδο κατά 67%, αριθμός που μεταφράζεται σε 2.3 εκατομμύρια μονάδες παγκοσμίως.

    lenovo flex

    Οι εξαιρετικές πωλήσεις της κινεζικής εταιρείας στην αγορά των tablet, φέρνουν αυτή τη στιγμή τη Lenovo στην τρίτη θέση των κατασκευαστών πίσω από την Apple και την Samsung. Χωρίς αμφιβολία, η Lenovo όσο περνάει ο καιρός εδραιώνεται στις συνειδήσεις των καταναλωτών ως μία ιδιαιτέρως ισχυρή και αξιόπιστη εταιρεία που οι προτάσεις της συνδυάζουν ποιότητα και επιδόσεις σε πολύ προσιτές τιμές.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles