24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Νέα ανακοίνωση της Lenovo για το Superfish

    Όπως ανακοινώθηκε και εχθές, η  Lenovo καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να βοηθήσει τους καταναλωτές να αντιμετωπίσουν τις ανησυχίες γύρω από το λογισμικό “Superfish”. Σήμερα, λοιπόν, προχωρά σε δύο επιπλέον δράσεις:

    safe

    Εκτός από τις οδηγίες αφαίρεσης που είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο, έχει κυκλοφορήσει ένα αυτοματοποιημένο εργαλείο για να βοηθήσει τους χρήστες να καταργήσουν το λογισμικό και το πιστοποιητικό. Αυτό το εργαλείο βρίσκεται στο ακόλουθο link:

    http://support.lenovo.com/us/en/product_security/superfish_uninstall

    Δουλεύουμε με την McAfee και την Microsoft ώστε να θέσουμε σε ‘καραντίνα’ το λογισμικό αλλά και το ψηφιακό πιστοποιητικό του “Superfish” ή να το αφαιρέσουμε εντελώς χρησιμοποιώντας τα κορυφαία εργαλεία και τις τεχνολογίες τους. Οι δράσεις αυτές έχουν ήδη αρχίσει και θα διορθώσουν αυτόματα την ευπάθεια, ακόμη και για τους χρήστες που επί του παρόντος δεν έχουν επίγνωση του προβλήματος.

    LenovoLogo_POS_LG_BLK_R

    Έχουμε απαγορεύσει την φόρτωση δεδομένων από το Superfish και αποκλείσαμε την διασύνδεση με τους servers ήδη από τον Ιανουάριο, βασιζόμενοι σε αναφορές χρηστών σχετικά με την εμπειρία χρήσης. Ωστόσο, δεν γνωρίζαμε για αυτήν την πιθανή ευπάθεια ασφαλείας μέχρι χθες. Τώρα, όλες μας οι προσπάθειες εστιάζονται στη διόρθωση αυτού του προβλήματος.

    Από τότε έχουμε προχωρήσει όσο πιο γρήγορα και αποφασιστικά μπορούμε βασιζόμενοι στα όσα πλέον γνωρίζουμε. Παρόλο που το θέμα αυτό σε καμία περίπτωση δεν έχει επιπτώσεις στα ThinkPads, σε tablets, desktops ή smartphones, σε οποιονδήποτε enterprise server ή συσκευή αποθήκευσης, ωστόσο αναγνωρίζουμε ότι όλοι οι πελάτες της Lenovo πρέπει να ενημερωθούν. Ζητούμε συγγνώμη για την πρόκληση οποιασδήποτε ανησυχίας μεταξύ των χρηστών μας για οποιονδήποτε λόγο – και μαθαίνουμε από αυτή την εμπειρία και βελτιώνουμε ό, τι κάνουμε και τον τρόπο που το κάνουμε. Θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε μέτρα για την αφαίρεση του εν λόγω λογισμικού και των υποκείμενων ευάλωτων πιστοποιητικών διευκολύνοντας με κάθε τρόπο τους πελάτες μας, ώστε να μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τα προϊόντα μας με τη σιγουριά που προσδοκούν και που τους αξίζει.

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles