18.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Lenovo Tech World 2021: Η Lenovo παρουσιάζει την ισχυρή και ευέλικτη πλατφόρμα Edge AI ThinkEdge SE70

    Σήμερα, στη διάρκεια της ετήσιας εκδήλωσης TechWorld, η Lenovo™ παρουσίασε το ThinkEdge™ SE70, μια ισχυρή και ευέλικτη πλατφόρμα Edge AI για επιχειρήσεις. Η πλατφόρμα ThinkEdge SE70 έχει σχεδιαστεί για να καλύπτει τις αυξανόμενες ανάγκες του έξυπνου ψηφιακού μετασχηματισμού σε τομείς από logistics, μεταφορές και έξυπνες πόλεις, μέχρι το λιανεμπόριο, την υγεία και τη βιομηχανία. Η νέα αυτή λύση αιχμής της Lenovo δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την Amazon Web Services (AWS), αξιοποιώντας το AWS Panorama, και υποστηρίζεται από την ισχύ της πλατφόρμας NVIDIA® Jetson™ Xavier™ NX. 

    Η τεχνολογία αιχμής γίνεται ακόμα πιο έξυπνη

     Οι εφαρμογές Edge AI είναι πολυάριθμες και αυξάνονται όλο και περισσότερο, καθώς οι επιχειρήσεις προσανατολίζονται ολο και περισσοτερο σε πιο έξυπνες λειτουργίες και τις υπηρεσίες, με όλο και πιο ισχυρές δυνατότητες ανάλυσης και αυτοματοποίησης. Σύμφωνα με προβλέψεις της IDC, έως το 2023 70% των εφαρμογών Internet of Things (IoT) θα περιλαμβάνει λύσεις AI για αυτόνομη λήψη αποφάσεων, υποστηρίζοντας τα λειτουργικά και στρατηγικά σχέδια των επιχειρήσεων.[i]

    Το Computer Vision (CV) αποτελεί μια από τις πιο γρήγορα αναπτυσσόμενες εφαρμογές Edge AI που χρησιμοποιείται ευρέως σε τομείς όπως, μεταξύ άλλων, η ασφάλεια, η προστασία, ο έλεγχος ποιότητας κατασκευής αλλά και για τη βελτίωση της εμπειρίας στο λιανεμπόριο. Σε πρόσφατη έρευνα της IDG, 96% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι το Computer Vision μπορεί να συμβάλλει στην αύξηση των εσόδων, ενώ 97% δήλωσε ότι η τεχνολογία θα εξοικονομήσει στην επιχείρησή τους χρόνο και χρήμα.[ii]

     Το ThinkEdge SE70 κατασκευάστηκε με στόχο να ξεκλειδώσει την ισχύ των εφαρμογών CV στις επιχειρήσεις. Μια έκδοση του ThinkEdge SE70 θα παρέχεται με προεγκατεστημένο το AWS Panorama Device SDK, παρέχοντας στις επιχειρήσεις τη δυνατότητα να μεταμορφώσουν τις απλές κάμερες IP σε «έξυπνες», αξιοποιώντας έτσι τις εφαρμογές CV στο έπακρο. Το AWS Panorama επιτρέπει την αυτοματοποίηση εργασιών που παραδοσιακά απαιτούσαν ανθρώπινο έλεγχο για καλύτερη ορατότητα των πιθανών προβλημάτων. Για παράδειγμα, το AWS Panorama μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση των παγίων, με στόχο τη βελτίωση των λειτουργιών στις εγκαταστάσεις, αλλά και για την παρακολούθηση των επιπέδων των αποθεμάτων στα ράφια των καταστημάτων λιανικής, ακόμα και σε περιβάλλοντα με περιορισμένο ευρυζωνικό internet.

    Η νέα συσκευή αιχμής ThinkEdge με δυνατότητες AI υποστηρίζεται από την ισχύ της πλατφόρμας NVIDIA Jetson Xavier NX και αποτελεί ένα ενεργειακά αποδοτικό, έτοιμο προς χρήση σύστημα υψηλών επιδόσεων και μικρού μεγέθους, με δυνατότητες διαχείρισης μέσω cloud για αυξημένη ασφάλεια και εύκολη εκπαίδευση και με δυνατότητα ανάπτυξης σε ποικίλα AI και μηχανικά μοντέλα εκμάθησης. Παρέχει έως 21 τρισεκατομμύρια υπολογιστικές λειτουργίες το δευτερόλεπτο (TOPS), τρέχει σύγχρονα νευρωνικά δίκτυα παράλληλα και επεξεργάζεται δεδομένα από πολλαπλούς αισθητήρες υψηλής ανάλυσης. Η πλατφόρμα Jetson Xavier NX χρησιμοποιεί την ολοκληρωμένη στοίβα λογισμικού AI NVIDIA CUDA-X™ με εξαιρετικά βελτιστοποιημένες βιβλιοθήκες συγκεκριμένου τομέα που μειώνουν την πολυπλοκότητα και τους χρόνους διάθεσης στην αγορά.

    Η στιβαρή σχεδίαση του ThinkEdge SE70, σε συνδυασμό με τη δυνατή επεξεργαστική ισχύ και τις ευέλικτες διαμορφώσεις, το καθιερώνουν ως μια λύση κρίσιμης υποδομής για έξυπνα δίκτυα που υποστηρίζει τη λήψη αποφάσεων σε πραγματικό χρόνο στα νέα υβριδικά μοντέλα επιχειρήσεων με εξελιγμένες αυτοματοποιημένες λειτουργίες. 

    «Οι εφαρμογές Edge AI έχουν τεράστιο δυναμικό για τον έξυπνο μετασχηματισμό μιας επιχείρησης, όπως είναι για παράδειγμα η χρήση της οπτικής επεξεργασίας για την παρακολούθηση των λειτουργιών των αποθηκών και των logistics ή για την αυτοματοποίηση των διαδικασιών παραγωγής», αναφέρει ο Jon Pershke, Αντιπρόεδρος Στρατηγικής και Αναδυόμενων Επιχειρηματικών Ευκαιριών της ομάδας Intelligent Devices Group της Lenovo. «Το χαρτοφυλάκιο προϊόντων ThinkEdge επεκτείνεται περικλείοντας την ισχύ, την απόδοση και την ευελιξία που χρειάζονται οι πελάτες για να δημιουργήσουν δίκτυα αιχμής νέου επιπέδου.»

     «Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με τη Lenovo και την NVIDIA, δύο ηγέτες στην αγορά της τεχνολογίας αιχμής», αναφέρει ο Ankur Mehrotra, Διευθυντής της AWS AI. «Το νέο αυτό προϊόν συνδυάζει τις ισχυρές επιδόσεις GPU της NVIDIA, την εξειδίκευση σε συστήματα υλικού της Lenovo και το κλιμακούμενο computer vision της AWS σε ένα οικονομικά προσιτό και ανταγωνιστικό πακέτο που οι πελάτες μπορούν να αξιοποιήσουν για να επιλύσουν τις προκλήσεις της επιχείρησής τους.»

    Βασικά χαρακτηριστικά / Προδιαγραφές

    Το ThinkEdge SE70 διαθέτει εξαιρετικά ισχυρή απόδοση και αξιοπιστία AI σε μια ευέλικτη πλατφόρμα αιχμής.

     

    Απόδοση Ισχύς ΑΙ CPU: εξαπύρηνη NVIDIA Carmel Arm®v8.2 64-bit
    GPU: NVIDIA Volta™ GPU 384 πυρήνων, 48 Tensor Cores
    Απόδοση:  21 TOPS (INT8)
    Συνδεσιμότητα 2 GbE
    Διαμορφώσιμη σε έως 8 POE
    Serial/CAN Bus/DIO
    Μονάδα αποθήκευσης PCIe Gen4
    Αξιοπιστία Μέγεθος/Μορφή Χωρίς ανεμιστήρα, εύρος θερμοκρασίας λειτουργίας από -20 έως 60 °C
    Διαβάθμιση IP IP51
    Εύρος DC 9-48v
    Ευελιξία Μία σχεδιαστική βάση σε 2 μεγέθη/μορφές Γενικό μέγεθος/μορφή
    Διευρυμένο μέγεθος/μορφή με πολλές POE και επιλογές τροφοδοσίας

     

    Διαθεσιμότητα

    Το Lenovo ThinkEdge SE70 θα είναι διαθέσιμο σε επιλεγμένες αγορές παγκοσμίως από το πρώτο εξάμηνο του 2022. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα ThinkEdge ή επικοινωνήστε με έναν αντιπρόσωπο πωλήσεων της Lenovo στην περιοχή σας.

     

    [i] IDC FutureScape: Worldwide IoT 2020 Predictions

    [ii] IDG – Early Adopters See Value in Computer Vision

     

     

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles