22.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Lenovo ThinkPad Helix. To επαγγελματικό υβριδικό tablet/laptop που ξεχωρίζει (IFA 2014)!

    Η έλευση των νέων επεξεργαστών της Intel που εντάσσονται στην οικογένεια των Core M processors, αναμένεται να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την εικόνα, αλλά και τις επιδόσεις των υβριδικών laptops/tablets που είναι σίγουρο ότι θα κυριαρχήσουν μέσα στο επόμενο έτος. Η μόδα πλέον απαιτεί λεπτό fanless design και η Lenovo φυσικά δεν θα μπορούσε να μείνει πίσω από τις εξελίξεις παρουσιάζοντας στην IFA 2014, μία updated  version του ThinkPad Helix που ενσωματώνει πλήρως τα παραπάνω χαρακτηριστικά.  ThinkPad-Helix-Ultrabook-02

    Το Helix απευθύνεται στους χρήστες που προσανατολίζονται σε μία πιο επαγγελματική χρήση του υβριδικού τους συστήματος, με τις διαστάσεις του πραγματικά να αφήνουν εξαιρετικές εντυπώσεις στους λάτρεις των gadgets υψηλής τεχνολογίας. Πιο  συγκεκριμένα, το Helix των 11.6 ιντσών, θα ζυγίζει περίπου 816.5 γραμμάρια με το πάχος του να κυμαίνεται μόλις στα 9.7mm και το ύψος του στα 0.46mm. Παρατηρώντας κανείς το εξωτερικό του design μπορεί πολύ εύκολα να καταλάβει ότι δεν υπάρχουν ανεμιστήρες ή ανοίγματα εξαερισμού, αν και στη μία πλευρά του μηχανήματος έχουν συμπεριληφθεί υποδοχές που βοηθούν στη σύνδεση του Helix με άλλες συσκευές.  Όσον αφορά την οθόνη του, θα ανέρχεται στις 11.6 ίντσες με ανάλυση 1920×1080 pixels και IPS Display με προστασία Gorilla Glass. ThinkPad+Helix+Ultrabook+Pro_630_wide-600x431

    To ανανεωμένο Helix θα συνδέεται με το basic πληκτρολόγιο Ultrabook, το οποίο ουσιαστικά θα επιτρέπει στους χρήστες να χρησιμοποιήσουν την συσκευή σε κανονική θέση για να πληκτρολογήσουν. Το εν λόγω πληκτρολόγιο να χαρίζει περίπου 8 ώρες αυτονομίας όταν συνδέεται με το tablet. Ωστόσο, η Lenovo αναμένεται να κυκλοφορήσει και μία “Pro” έκδοση του πληκτρολογίου, η οποία θα δίνει τη δυνατότητα  στο Helix να στέκεται και να αποκτάει διαφορετικές θέσεις, όπως ακριβώς συμβαίνει με τα Yoga tablet. Παράλληλα, το Pro keyboard θα διαθέτει το κλασικό TrackPoint και θα χαρίζει μεγαλύτερη αυτονομία (στις 12 ώρες).

    lenovo-thinkpad-helix-product-photos02

    Όπως ανακοινώθηκε από τους υπευθύνους της Lenovo, το ανανεωμένο ThinkPad Helix με το basic πληκτρολόγιο αναμένεται να κάνει την εμφάνιση του στην αγορά των Η.Π.Α., μέσα στον Οκτώβριο, με τιμή, η οποία θα κυμαίνεται περίπου στα 1.000 δολάρια.  Όσοι χρήστες επιθυμούν την μεγαλύτερη version του πληκτρολογίου θα πρέπει να κάνουν λιγάκι υπομονή ακόμα, καθώς αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στον Ιανουάριο του 2015.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles