16.3 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Lenovo Yoga Smart Tab: Unboxing και hands-on στο 10άρι …πολυμορφικό tablet

    Το Lenovo Yoga Smart Tab είναι ένα 10άρι tablet αλλά… πολυμορφικό, καθώς χάρη στον έξυπνο σχεδιασμό του μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς, διαφορετικούς τρόπους…

    Lenovo Yoga Smart Tab

    Η Lenovo έχει μεγάλη παράδοση στα tablets ενώ έχει δημιουργήσει και μια βάση “φανατικών οπαδών” της με τη σειρά προϊόντων Yoga, εδώ και αρκετά χρόνια. Ένα “yoga” είναι και το Smart Tab, λοιπόν, με κύριο χαρακτηριστικό του το μεταλλικό kickstand στο πίσω μέρος, το οποίο μπορεί να αλλάξει τελείως τον τρόπο χρήσης του, ανάλογα με τη θέση στην οποία βρίσκεται. Έτσι, στην κλειστή θέση έχουμε ένα κανονικό tablet, σε portrait ή landscape mode, ενώ στην πρώτη “ανοικτή” θέση γίνεται ιδανικό για τοποθέτηση σε ελαφρώς κεκλιμένη (σε σχέση με τον κατακόρυφο άξονα) θέση πάνω στο τραπέζι. Επίσης, μπορείτε να το “ξαπλώσετε” στο τραπέζι/γραφείο και να το χρησιμοποιήσετε σε landscape mode με ελαφριά κλίση προς το μέρος σας, ενώ στην τελείως ανοικτή θέση του μπορεί να… κρεμαστεί από κάπου, καθώς διαθέτει μια ειδική οπή.

    H τελευταία, αυτή, θέση δεν είναι τυχαία, καθώς το Yoga Smart Tab σχεδιάστηκε ώστε να γίνει το επίκεντρο ενός έξυπνου σπιτιού, μια συσκευή που ελέγχει οτιδήποτε είναι connected μέσα στο σπίτι και άρα πρέπει να είναι φορητή, αλλά και ταυτόχρονα να μπορεί να τοποθετηθεί σε ένα κεντρικό σημείο. Έτσι, μπορείτε να την τοποθετήσετε όρθια σε μια επίπεδη επιφάνεια ή να την κρεμάστε στον τοίχο, σε κεντρικό σημείο του σπιτιού. Φυσικά, όσο είναι… “idle”, μπορεί να λειτουργήσει και σαν ψηφιακός… πίνακας. Στο παραπάνω πρέπει να συνυπολογίζετε και την πλήρη υποστήριξη Google Assistant, έτσι μπορείτε να με μια απλή φωνητική εντολή να ελέγξετε κάθε πτυχή του έξυπνου σπιτιού σας ή απλώς να ζητήσετε πληροφορίες από το tablet. Τα τρία μικρόφωνα που διαθέτει, ένα σε κάθε πλευρά του πλαισίου του, “πιάνουν” τη φωνή σας από μεγάλη απόσταση και χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια.

    Lenovo Yoga Smart Tab2

    Πέραν αυτών των πολύ σημαντικών δυνατοτήτων του Yoga Smart Tab, τα υπόλοιπα specs είναι αρκετά καλά: Οθόνη IPS 10,1″ με FullHD ανάλυση, 16:10 ratio, πάχος 8,5 mm στο λεπτότερο σημείο του και 24mm στο παχύτερο (εκεί που “κρύβονται” τα δύο stereo ηχεία της JBL με υποστήριξη Dolby Atmos), ενώ στο εσωτερικό του βρίσκουμε το Snapdragon 439 της Qualcomm, μαζί με 4GB RAM και 64GB επεκτάσιμου αποθηκευτικού χώρου. Το OS είναι το Android 9.0 Pie, η οπίσθια κάμερα έχει αισθητήρα 8MP με autofocus και η selfie έχει αισθητήρα 5MP. Από πλευράς συνδεσιμότητας έχουμε όλα τα απαραίτητα ενώ η μπαταρία του έχει χωρητικότητα 7.000mAh και του προσφέρει αρκετά καλή αυτονομία. Φυσικά, αν το χρησιμοποιήσετε σαν smart hub του σπιτιού σας, αυτό δε θα σας ενδιαφέρει ιδιαίτερα καθώς θα το έχετε διαρκώς στην “πρίζα”.

    Το Lenovo Yoga Smart Tab διατίθεται επίσημα στην ελληνική αγορά σε Iron Gray χρώμα έναντι €349.

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles