20.9 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    LG 34UC98 Review: “Γοητεία στο design και τολμηρές επιδόσεις”!

    Οι κυρτές μεγάλες οθόνες ανέκαθεν συγκέντρωναν τα βλέμματα πάνω τους. Ειδικότερα μάλιστα εάν διαθέτουν αναλογία 21:9 είναι σίγουρο ότι όποιος τις αντικρίζει δε γίνεται να μην τις… ερωτευθεί! Κάπως έτσι αισθανθήκαμε και εμείς όταν βγάλαμε από το κουτί της το ξεχωριστό curved monitor LG 34UC98, καθώς πρόκειται για ένα ultrawide monitor που το ερωτεύεσαι από την πρώτη κιόλας ματιά. Αποτελώντας μία λύση που απευθύνεται στους πιο “ψαγμένους” και απαιτητικούς καταναλωτές, η πρόταση της LG είναι ουσιαστικά μία “επένδυση” και όχι κάποιο monitor που θα το αλλάξεις μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Για να δούμε όμως πιο αναλυτικά τι μας επιφυλάσσει το LG 34UC98…

    LG 34UC98 (4)

    Όταν το design συνάντησε την σταθερότητα!

    Με 34 ίντσες διαγώνιο καθίσταται σαφές ότι το LG 34UC98 αποτελεί ένα μεγάλο σε διαστάσεις monitor, για αυτό και το σχεδιαστικό team της LG έδωσε μεγάλη προσοχή στο σχεδιασμό μίας μεταλλικής βάσης που να μπορεί να δώσει την απαραίτητη σταθερότητα στο υπόλοιπο σώμα του monitor. Ένα στοιχείο που σίγουρα μας άρεσε είναι ότι η σύνδεση ανάμεσα στην βάση και στο main body του panel είναι πραγματικά παιχνιδάκι. Το stand δίνει τη δυνατότητα ρύθμισης του monitor μπρος και πίσω και σε γενικές γραμμές η κορεατική εταιρεία είναι εμφανές ότι συνδύασε και όμορφο σχεδιασμό (όλοι άλλωστε αγαπάμε τις curved οθόνες) και στιβαρή κατασκευή.

    LG 34UC98 (2)

    Ρίχνοντας μία πιο προσεκτική ματιά στην εξωτερική εμφάνιση, εύκολα παρατηρούμε ότι η οθόνη LG 34UC98 ξεχωρίζει από το ποιοτικό πλαστικό που είναι κατασκευασμένη, ενώ εν αντιθέσει με τα περισσότερα monitors που βασίζονται σε συγκεκριμένα μεμονωμένα πλήκτρα ελέγχου για την ρύθμιση των menus, το 34άρι monitor της LG φιλοξενεί ένα είδος mini “joystick” (βρίσκεται στο κέντρο της κάτω πλευράς του monitor, έχει ένα κεντρικό selection button και μπορεί να ελεγχθεί προς 4 κατευθύνσεις), το οποίο στην αρχή κάπως μας δυσκόλεψε στην επιλογή των ρυθμίσεων, ωστόσο δεν αποτελεί κάτι που δεν μπορεί κάποιος να το συνηθίσει (απλώς θα πάρει το χρόνο του).

    LG 34UC98 (6)

    LG 34UC98 (5)

    Στο πίσω τμήμα του LG 34UC98 είναι εκεί που πραγματικά γίνεται το “πάρτι”, καθώς η πρόταση της LG σίγουρα θα αποζημιώσει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς με τις δυνατότητες που προσφέρει! Ειδικότερα, εάν αναζητάτε ένα monitor που να προσφέρει μπόλικες επιλογές συνδεσιμότητας, σίγουρα η 34άρι της LG έχει σχεδόν τα… πάντα. Με 2xHDMI, 1display port, 2xThunderbolt 2.0, 1xUSB 3.0, 1xUSB Up 3.0, 1xUSB 3.0 (Quick Charge) και τη δυνατότητα για λειτουργία του monitor ως USB hub που σας επιτρέπει να φορτίζετε τις συσκευές σας, η αλήθεια είναι ότι έχετε “του κόσμου” τις επιλογές στα χέρι σας (αν και οι tech gurus ενδεχομένως να επιθυμούσαν υποστήριξη Thunderbolt 3.0).

    LG 34UC98 (3)

    Κορυφαία high-end features!

    Ένα ultrawide monitor που μάλιστα τοποθετείται στην υψηλή κατηγορία από θέμα τιμής, δεν θα μπορούσε παρά να ενσωματώνει μία σειρά από τεχνικά χαρακτηριστικά που προσδιορίζουν τον high-end  χαρακτήρα του LG 34UC98.  To IPS QHD 21:9 panel προσφέρει ανάλυση στα 3440×1440 pixels, πράγμα που σημαίνει ότι η πρόταση της LG δεν κάνει συμβιβασμούς σε ότι έχει να κάνει με τη ποιότητα της εικόνας που προσφέρει, η οποία διακρίνεται για την ρεαλιστική απεικόνιση των χρωμάτων και για τον “sharp” χαρακτήρα της εικόνας. Η προβολή ταινιών σε αναλογία 21:9 αποτελεί μία πραγματικά ανεπανάληπτη εμπειρία, ενώ εννοείται ότι σε ultrawide αναλύσεις το gaming περνάει σε άλλη διάσταση. Με υποστήριξη της Freesync τεχνολογίας που μπορούμε να βρούμε στις κάρτες γραφικών της AMD, το οπτικό αποτέλεσμα συνδυάζει ομαλό animation και ρεαλιστικές απεικονίσεις, εκτοξεύοντας την συνολική απόδοση του monitor στα games. Χωρίς αμφιβολία, το LG 34UC98 αποτελεί ένα από τα πιο “gamer-friendly” monitors που ανήκουν στην υψηλή κατηγορία.

    LG 34UC98 (7)

    Επιπλέον, η πρόταση της LG χαρίζει χρόνο απόκρισης στα 5ms GTG, με την φωτεινότητα της να ανέρχεται στα 300 cd/m2 και το contrast ratio στα 5.000.000:1. Ειδικότερα σε ότι έχει να κάνει με την gaming συμπεριφορά του curved monitor της LG, η κορεατική εταιρεία έκανε εξαιρετική δουλειά, καθώς η οθόνη της προσφέρει αψεγάδιαστο ghost-free gameplay, ενώ παράλληλα δεν παρατηρήσαμε το παραμικρό tearing. Ίσως να χρειαζόταν λίγη παραπάνω δουλειά στο contrast που σε ορισμένες περιπτώσεις προσέφερε ένα πιο… “ξεθωριασμένο” look, παρόλα αυτά (εάν εξαιρέσουν την προαναφερθείσα μικρή “ατασθαλία”) η συνολική απόδοση της 34άρας οθόνης της LG δείχνει να ακολουθεί τα υψηλά ποιοτικά στάνταρ της κατηγορίας που ανήκει.

    LG 34UC98 (9)

    Ένα από τα πιο δυνατά χαρακτηριστικά της πρότασης της LG αφορά στα μοναδικά settings που είναι βέβαιο ότι θα ικανοποιήσουν τόσο τον μέσο όσο και τον πιο απαιτητικό χρήστη, καθώς δίνουν τη δυνατότητα στους users να προσαρμόσουν την οθόνη σύμφωνα με τα δικά τους γούστα και τις δικές τους ανάγκες. Συγκεκριμένα, πέραν από τις παραδοσιακές ρυθμίσεις (Brightness, Contrast, Sharpness κ.λπ.), το LG 34UC98 προσφέρει 11 διαφορετικά picture modes, όπου υπάρχουν δύο custom-based modes, δύο FPS modes, ένα RTS mode, δύο modes για σκοτεινό περιβάλλον, ένα Cinema mode, ένα Photo mode, ένα Reader mode (που βοηθάει στην καλύτερη απεικόνιση κειμένων στην οθόνη) και τέλος ένα color weakness mode, το οποίο εξυπηρετεί τους users που εμφανίζουν αδυναμία στη διάκριση χρωμάτων.

    LG 34UC98 (8)

    “Αλμυρό” αλλά… αξίζει!

    Το κυρτό LG 34UC98 είναι μία ακριβή πρόταση (η τιμή του κυμαίνεται στα 1000 με 1100 ευρώ), καθώς στις δύσκολα οικονομικά συνθήκες που βιώνουμε, το υψηλό κόστος του το καθιστά όνειρο θερινής νυκτός για την πλειονότητα των χρηστών. Ωστόσο, αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι πρόκειται για ένα monitor “επένδυση” με ανεπτυγμένα τεχνολογικά χαρακτηριστικά, γοητευτικό design, σούπερ απόδοση στο κομμάτι του gaming και πλήθος επιλογών που το κατατάσσουν στις πρώτες θέσεις της κατηγορίας του. Εάν έχετε τη δυνατότητα να δαπανήσετε το παραπάνω ποσό, σίγουρα αξίζει και το τελευταίο cent που θα δώσετε για αυτό, αποτελώντας μία λύση που θα παραμείνει στο πλευρό σας για πολλά χρόνια.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles