22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    LG 43UN700-B UHD Monitor Review: «Work, play, create»!

    Τα monitors όσο περνάει ο καιρός εξελίσσονται όλο και περισσότερο από τη στιγμή που έχουμε μπει για τα καλά στην εποχή των 4Κ. Αν και υπήρξε μια σχετικά μεγάλη περίοδος «τεχνολογικής ανομβρίας», όπου τα 1080p αποτέλεσαν το «στάνταρ», τον τελευταίο έναν με ενάμιση χρόνο διαπιστώνουμε ότι όλο και περισσότερες κατασκευάστριες εταιρείες «επενδύουν» στα 4Κ. Μάλιστα, εάν ένα monitor απευθύνεται στο ευσεβές κοινό των gamers, τότε οι εταιρείες «πειράζουν» κι άλλα χαρακτηριστικά (εκτός από την ανάλυση) όπως για παράδειγμα είναι το design, αλλά κυρίως το ρυθμό ανανέωσης (refresh rate) που στο gaming είναι πραγματικά κομβικής σημασίας.

     

    H LG, η οποία όλοι γνωρίζουμε ότι δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις για την παρουσία και τη πορεία της στην αγορά των monitors, ήδη έχει ρίξει το βάρος στην αγορά των 4K, πράγμα απολύτως λογικό από τη στιγμή που είναι το νούμερο 1 στη κατασκευή display panels. Οι προτάσεις λοιπόν που έχει στη φαρέτρα της η LG καλύπτουν ένα πολύ μεγάλο φάσμα του καταναλωτικού κοινού, ξεκινώντας από τους επαγγελματίες και τους casual χρήστες και φτάνοντας μέχρι τους φανατικούς gamers (με την εξαιρετικά δημοφιλή σειρά UltraGear). Το 43άρι monitor (42.5’’ ιντσών για την ακρίβεια), 43UN700-B θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως η επιτομή του “all-around”, καθώς πρόκειται για ένα (αρκετά… τεράστιο) monitor, το οποίο σχεδιάστηκε για να καλύψει τους… πάντες και κυρίως τους χρήστες που λατρεύουν την έννοια του «πολυεργαλείου»! Για πάμε όμως να το γνωρίσουμε και πιο λεπτομερώς στο αναλυτικό review που ακολουθεί…

     

    TV-like design!

    Παρατηρώντας πιο προσεκτικά και κρίνοντας το σχεδιασμό της πρότασης των 43 ιντσών της κορεατικής εταιρείας, θα μπορούσε πολύ εύκολα να χαρακτηριστεί ως ένα «υβρίδιο» ανάμεσα σε τηλεόραση και monitor. Λόγω εξαιρετικά μεγάλου μεγέθους δεν θα συναντήσετε εδώ τις κομψές και λεπτές σχεδιαστικές γραμμές που μπορείτε να βρείτε στα πιο… λεπτεπίλεπτα monitors των 27 ιντσών. Στην περίπτωση του 43UN700-B, αυτό που μετράει περισσότερο είναι η στιβαρότητα και η υψηλή αντοχή και πράγματι, η πρόταση της LG τόσο λόγω του βραχίονα της, όσο και εξαιτίας της τετράγωνης βάσης της δείχνει πραγματικά…αγέρωχη και (κυρίως) ακούνητη. Λόγω του μεγέθους της η πρόταση της LG επιτρέπει μόνο κίνηση σε θέση Tilt (και όχι pivot).

    Ακολουθώντας μια καθαρά λιτή προσέγγιση και στα υπόλοιπα τμήματα της οθόνης, ο χειρισμός πραγματοποιείται μέσω ενός joystick που βρίσκεται κάτω από το χαρακτηριστικό logo της LG. Αν και ο χειρισμός του απαιτεί λίγη παραπάνω εξάσκηση, ωστόσο είναι το κουμπί ελέγχου που βρίσκουμε στα περισσότερα monitors που φέρουν το LG brand. Φυσικά, η κορεατική εταιρεία για να κάνει τη ζωή σας ευκολότερη έχει συμπεριλάβει ένα εξαιρετικά χρήσιμο remote control και έτσι λοιπόν δεν θα έχετε το παραμικρό πρόβλημα σε περίπτωση που σας προβληματίσει, το μικροσκοπικό joystick.

     

    Κοιτάζοντας στο πίσω μέρος, η LG έχει συμπεριλάβει μια σειρά από ports που θα ικανοποιήσουν ακόμη και τους πιο… απαιτητικούς. Έτσι λοιπόν, η LG 43UN700-B UHD φέρει: μία DisplayPort 1.2, 2xHDMI 2.0, 2xHDMI 1.4, 1xHeadphone Out (για σύνδεση ακουστικών), 2xUSB 3.0 (down stream) όπως επίσης και μια ενσωματωμένη θύρα USB Type-C, η οποία σας δίνει τη δυνατότητα όχι μόνο να διαχειρίζεστε τις συσκευές σας, αλλά και να πραγματοποιείτε τη φόρτιση τους (έως και 60W), με τη χρήση μόνο ενός καλωδίου Type-C. Σε γενικές γραμμές, το 43άρι 4K UHD monitor της LG μπορεί να «υποδεχθεί» πάρα πολλές συσκευές (από κονσόλες και PCs μέχρι tablet, smartphones, MacBooks και Blu-ray players κ.ά), καθώς το πλήθος των διαθέσιμων ports κυριολεκτικά θα σας λύσει τα χέρια! Αναμφίβολα, αυτή η multiport προσέγγιση θα σας επιτρέψει να συνδέσετε κυριολεκτικά τα… πάντα, μετατρέποντας ουσιαστικά το εν λόγω 43άρι monitor στο επίκεντρο της επαγγελματικής ή ψυχαγωγικής σας δραστηριότητας.

    Μάλιστα, από τη στιγμή που το LG 43UN700-B UHD διαθέτει αυτόν τον ιδιαίτερο all-around χαρακτήρα, δεν θα μπορούσαν φυσικά να απουσιάζουν και τα built-in ηχεία, καθώς τα dual speakers που κατοικούν στην κάτω πλευρά του ολοκληρώνουν με επιτυχία την αποστολή τους. Η δυνατή ένταση και το σούπερ καθαρό μπάσο προσφέρουν μια ακόμη πρόσθετη ευκολία στους χρήστες που μπορούν να αρκεστούν στα ηχεία του monitor τους.

    IPS beauty and… more!  

    H LG έχει συνδέσει το όνομα της με την άριστη ποιότητα εικόνας και τον ιδιαίτερο ρεαλισμό στην απόδοση των χρωμάτων και σίγουρα το 43UN700-B δεν θα μπορούσε να αποτελεί την εξαίρεση στον κανόνα. To 4Κ IPS display του προσφέρει ανάλυση στα 3840×2160 pixels και 60Hz refresh rate (που αποτελεί ως γνωστόν το στάνταρ της εποχής), προσφέροντας ευκρίνεια, λεπτομέρεια και δυνατές αντιθέσεις που θα ικανοποιήσουν τα μάτια ακόμη και των πιο απαιτητικών. Αυτό που καθιστά το LG 43UN700-B UHD ξεχωριστό είναι ότι είναι σχεδιασμένο για να διαχειρίζεται με αποτελεσματικότητα μια σειρά από tasks, είτε αφορούν στην παρακολούθηση μιας ταινίας σε υψηλή ανάλυση, το gaming, το video editing και κάθε είδους επαγγελματικό task που σχετίζεται με εφαρμογές γραφείου.

    Μάλιστα, η δυνατότητα για Picture-by-Picture και Picture-in-Picture αποτελεί ένα ακόμη από τα πιο δυνατά και ενδιαφέροντας χαρακτηριστικά του monitor της LG. Αυτές οι λειτουργίες σίγουρα θα ικανοποιήσουν και με το παραπάνω τους χρήστες, οι οποίοι έχουν συνδέσει πολλές και διαφορετικές συσκευές στο 43UN700-B, χαρίζοντας μοναδική ευελιξία, καθώς μπορούν να προβάλλουν ταυτόχρονα περιεχόμενο από κάθε πηγή. Για παράδειγμα, η οθόνη μπορεί να χωριστεί στα 4 και έτσι μπορείτε να επιβλέπετε ένα αρχείο σε ένα excel και ταυτόχρονα να παίζει το αγαπημένο σας game, μια ταινία και σε ένα άλλο παράθυρο να σερφάρετε στο Internet. Για αυτό και εδώ είναι που το remote control που σας περιγράψαμε παραπάνω, γίνεται ακόμη πιο πολύ χρήσιμο, καθώς δίνει σάρκα και οστά στη λειτουργία του on-screen control.

    Φυσικά, το LG 43UN700-B κλείνει το μάτι και στην (πάντοτε απαιτητική) gaming community, καθώς διαθέτει μια σειρά από ειδικά σχεδιασμένα gaming features. Με response time στα 8ms GtG και μηδαμινό input lag που επιτυγχάνεται με τη λειτουργία Dynamic Action sync, η πρόταση της LG διαχειρίζεται ικανοποιητικά κάθε απαιτητικό game. Επιπλέον, η ύπαρξη του Black Stabilizer βοηθάει σημαντικά στα first-person shooters, έτσι ώστε να απεικονίζονται με πιο σωστό τρόπο οι σκοτεινές περιοχές και έτσι να μπορείτε να έχετε καλύτερη εποπτεία του πεδίου της μάχης. Επιπλέον, το monitor της LG υποστηρίζει το HDR10, αν και όπως όλα τα monitors της γενιάς του ακολουθούν μια ψευδό-HDR λογική και δεν πιάνουν τα επίπεδα των smart TV, με τα brightness levels του να ανέρχονται στα 400 nits και το contrast ratio στα 1000:1. Αξίζει να σημειωθεί πως στο 43UN700-B, η LG δεν έχει συμπεριλάβει λειτουργία AMD FreeSync.

    Επιπλέον, το LG 43UN700-B προσφέρει ευρεία γωνία θέασης στις 178ο, ενώ το display panel του διαθέτει αντιθαμβωτικές δυνατότητες. Τέλος, το OSD menu του monitor είναι αρκετά «straightforward», επιτρέποντας τις εύκολες μεταβάσεις από τη μία ρύθμιση στην άλλη.

    Ταιριάζει παντού!

    Χωρίς αμφιβολία, η LG προτείνει ένα «huge» monitor, το οποίο ταιριάζει παντού και μπορεί πολύ άνετα να παίξει το ρόλο του… «πολυεργαλείου». Η κορεατική εταιρεία για μια ακόμη φορά κατάφερε να αφουγκραστεί τις ανάγκες όλων των χρηστών, καλύπτοντας από τον casual user και τον gamer μέχρι τον επαγγελματία και τον δημιουργικό content creator. Eίτε σας ενδιαφέρει η ψυχαγωγία και η διασκέδαση, είτε απλώς το χρειάζεστε για να ανταποκριθείτε στη δύσκολη επαγγελματική σας καθημερινότητα, είτε όλα αυτά… μαζί, το LG 43UN700-B τα κάνει όλα και συμφέρει! Με εντυπωσιακά χρηστικό χαρακτήρα, πολύ ικανοποιητικά features και την ποιότητα στην εικόνα που χαρακτηρίζει τα display panels την LG, αδιαμφισβήτητα τα περίπου 600 με 650 ευρώ που στοιχίζει αποτελούν μια πολύ καλή ευκαιρία. Εάν λοιπόν σας αρέσει η «big screen» εμπειρία και εάν πάντοτε αναζητούσατε ένα monitor για να συνδέσετε τις πολλές διαφορετικές συσκευές σας, τότε σίγουρα το LG 43UN700-B UHD θα σας κεντρίσει το ενδιαφέρον!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles