15.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    LG 65GX6LA TV Review: «Με λίγες λέξεις απλά… State-of-the art»!

    H LG τα τελευταία χρόνια έχει επενδύσει σημαντικά στις οθόνες OLED, σε σημείο που το καταναλωτικό κοινό να συνδέει την LG με την συγκεκριμένη τεχνολογία. Αναμφίβολα, το να κερδίσεις την προσοχή των χρηστών είναι ίσως κάτι εύκολο (μια δυνατή παρουσίαση, προσκλήσεις σε celebrities και ειδικούς δημοσιογράφους και ορισμένα «πυροτεχνήματα» του marketing και… that’s it), το να καταφέρεις όμως να κερδίσεις την εμπιστοσύνη θέλει σίγουρα μαεστρία, χρόνο και μπόλικη προσπάθεια. Έτσι λοιπόν όταν έχουμε να κάνουμε με ένα OLED panel από την LG ήδη γνωρίζουμε ότι η ποιότητα της εικόνας θα έχει χτυπήσει… ταβάνι, ειδικότερα όταν αναφερόμαστε σε μια TV που ανήκει στην κορυφαία κλίμακα του premium και high-end. Η LG 65GX6LA με ανάλυση στα και διαγώνιο στις 65 ίντσες που είχαμε την ευκαιρία να τεστάρουμε πρόσφατα δεν είναι μια απλή περίπτωση μιας Smart TV, η οποία διαθέτει σούπερ ποιοτική οθόνη και smart features που θα ξυπνήσουν το inner tech geek που κρύβουμε όλοι μέσα μας. Ενδεχομένως να ήταν δόκιμο να την χαρακτηρίζαμε ως ένα μικρό τεχνολογικό έργο τέχνης και ένας εκπρόσωπος μιας διαφορετικής φιλοσοφίας που θέλει πλέον την Smart TV να αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι του design και της διακόσμησης του σπιτιού. Την 65αρά LG 65GX6LA θα μπορούσαμε περισσότερο να την χαρακτηρίσουμε ως μια «εμπειρία» και τους ακριβείς λόγους θα τους αναλύσουμε στην παρουσίαση που ακολουθεί…

     

    Τεχνολογικό κομψοτέχνημα (κι όχι… μόνο)!

    Η 65αρά LG 65GX6LA (η οποία σημειώστε ότι κυκλοφορεί και στις 55 και 77 ίντσες) ανήκει στην οικογένεια «Gallery», πράγμα που σημαίνει ότι διαθέτει τον κατάλληλο κομψό και elegant χαρακτήρα για να αποτελέσει αναπόσπαστο κομμάτι της διακόσμησης του σπιτιού. Η συγκεκριμένη πρόταση έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για να προσαρτηθεί στον τοίχο του σπιτιού σας και δεν διαθέτει τα κλασικά «ποδαράκια» ή κάποιο stand που θα την βοηθούσε να σταθεί σε κάποιο έπιπλο (στη συσκευασία περιλαμβάνεται η ειδική επιτοίχια βάση). Από τη στιγμή που θα την βγάλετε από την συσκευασία της και θα την αντικρίσετε για πρώτη φορά, αμέσως θα απλωθεί μια premium αίσθηση στο χώρο σας. Εντυπωσιακή από άκρη σε άκρη, καθώς οι σούπερ λεπτές και συγχρόνως φουτουριστικές γραμμές της αποτελούν τον ορισμό της κομψότητας και του «elegant».

    H LG 65GX6LA δικαιολογεί και με το παραπάνω τον χαρακτηρισμό ενός tech art προϊόντος υψηλής αισθητικής, καθώς για να δεις τα bezels της χρειάζεσαι πραγματικά… «μικροσκόπιο» από τη στιγμή που είναι τόσο λεπτά, μόλις στα 5mm. Τα λεπτά bezels δίνουν την αίσθηση ότι η εικόνα αιωρείται στον χώρο και σίγουρα το οπτικό αποτέλεσμα είναι πολύ δύσκολο να περιγραφεί με λέξεις. Δοκιμάστε να την παρακολουθήσετε από διαφορετικές γωνίες και πραγματικά το αποτέλεσμα είναι κάθε φορά crystal-clear και κυριολεκτικά η «artistic» πρόταση της LG ανήκει στην κατηγορία των τηλεοράσεων που δεν χορταίνεις να τα κοιτάζεις και να τα θαυμάζεις. To γεγονός άλλωστε ότι η Gallery GX σάρωσε στα πρόσφατα Red Dot Design Awards και iF Design Awards, αποδεικνύει ότι ανήκει στην crème de la crème κατηγορία των Smart TVs από πλευρά αισθητικής. Ακολουθώντας τη ξεχωριστή φιλοσοφία των TVs που ανήκουν στην οικογένεια «Gallery», η artistic προσέγγιση που έχει εμφυσήσει η LG στο εν λόγω μοντέλο είναι ότι την ώρα που η τηλεόραση δεν προβάλλει περιεχόμενο, μπορεί να λειτουργήσει ως ένας ιδιόμορφος πίνακας ζωγραφικής ή καλύτερα ως ένα είδος wallpaper. Αυτό είναι κάτι που δημιουργεί νέες συνθήκες στην αισθητική του χώρου, αποτελώντας ουσιαστικά τη συνένωση δύο διαφορετικών κόσμων αυτού της υψηλής τεχνολογίας και αυτού του artistic design. Μάλιστα, το στοιχείο που την κάνει να ξεχωρίζει είναι ότι o χρήστης της έχει τη δυνατότητα, να κατεβάσει δεκάδες διαφορετικά wallpapers που «δένουν» απόλυτα με τον χώρο του και δημιουργούν ένα ξεχωριστό αίσθημα αρμονίας, αλλά και μια απολύτως personalized εμπειρία που είναι πλήρως προσαρμοσμένη στο προσωπικό γούστο του εκάστοτε χρήστη.

    Επιστρέφοντας πάλι στα πιο… «τεχνικά», σε ότι έχει να κάνει τα διαθέσιμα port της (που βρίσκονται στο πίσω και στο δεξιό πλαϊνό τμήμα της), η LG 65GX6LA προσφέρει όλα όσα θα περίμενε ο premium χρήστης από μία high-end Smart TV και σίγουρα δεν απογοητεύει. Συγκεκριμένα έρχεται με: 4 HDMIs (η HDMI 2 υποστηρίζει το πρότυπο eARC), 3xUSBs (βρίσκονται στο πλευρικό τμήμα), 1xOptical Digital Audio (SPDIF), Ethernet LAN, Headphone / Line Out, CI Slot (στο πλάι). Παράλληλα, η 4Κ TV της LG υποστηρίζει Simpllink για καλύτερο έλεγχο, ενώ σε ότι έχει να κάνει το wireless connectivity, η 65GX6LA υποστηρίζει Bluetooth 5.0, Wi-Fi, αλλά και Airplay 2 της Apple. Όλες οι είσοδοι HDMI υποστηρίζουν ανάλυση 4Κ στα 120Hz, πράγμα που σημαίνει ότι εάν σας αρέσει το gaming και έχετε βάλει στο στόχαστρο σας μία από τις next-gen κονσόλες που θα κυκλοφορήσουν κοντά στα Χριστούγεννα (PlayStation 5 και Xbox Series X), τότε θα είστε πιο κατάλληλα προετοιμασμένοι (περισσότερα για τις gaming δυνατότητες της  65GX6LA θα δούμε παρακάτω).

    Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι πολύ καλή δουλειά έχει γίνει και στο remote control, αν και σχεδιαστικά δεν έχει καμία απολύτως διαφορά με το αντίστοιχο remote control που συνόδευε τις τηλεοράσεις του 2019. To remote της LG 65GX6LA διακρίνεται για την εργονομία και την άνεση που προσφέρει στον χρήστη, ενώ δεν μας χαλάει το pointer (μοιάζει σαν mouse cursor) που εμφανίζεται στην οθόνη, αν και ενδεχομένως να χρειαστεί λίγη παραπάνω εξάσκηση μέχρι να το συνηθίσετε (το ευχάριστο είναι ότι μπορείτε να καθορίσετε τόσο το μέγεθος του, όσο και τη ευαισθησία του μέσω των settings). Φυσικά η πρόταση της LG ακολουθώντας τη τελευταία λέξη της τεχνολογίας, μπορεί να ελεγχθεί και μέσω voice control εντολών (απόρροια του προτύπου AI ThinQ), καθώς φέρει υποστήριξη για Amazon Alexa και Google Assistant. Ακόμη καλύτερα, η LG 65GX6LA φέρει και τον «δικό» της virtual assistant, καθώς λέγοντας την φράση: «Hi LG» ουσιαστικά σας παρέχεται η δυνατότητα να ελέγξετε πολλές από τις λειτουργίες, βγάζοντας εντελώς από την εξίσωση το remote control.

    Ολοκληρώνοντας, δεν θα μπορούσαμε να μην σταθούμε και στο γεγονός ότι η LG 65GX6LA μπορεί να γίνει το «επίκεντρο» του διασυνδεμένου σπιτιού, καθώς δύναται να «επικοινωνήσει» με όλες τις υπόλοιπες συσκευές που ακολουθούν το πρότυπο Internet of Things. Έτσι με ένα πολύ έξυπνο και εύκολο τρόπο, ο χρήστης έχει την απόλυτη εποπτεία των ΙοΤ συσκευών του και αναμφίβολα η πρόταση της LG αποδεικνύεται πολύ περισσότερο «high-tech» από όσο θα περιμέναμε.

    Gorgeous outside… More Beautiful inside!

    Αν και η LG 65GX6LA σε επίπεδο εξωτερικού σχεδιασμού είναι επιβλητική, αυτή η «ομορφιά» της δεν είναι καθόλου επιδερμική, καθώς και το εσωτερικό της μετράει, με την LG να ενσωματώνει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας σε ότι έχει να κάνει με το performance και τη ποιότητα της εικόνας. Βασιζόμενη στην εξελιγμένη τεχνική των αυτοφωτιζόμενων Pixels στο OLED panel, η ποιότητα της 4Κ εικόνας αφήνει πολλά… στόματα ανοικτά! Πιο συγκεκριμένα, περισσότερα από 100 εκατομμύρια self-lit pixels συνεργάζονται αρμονικά για να δώσουν στον θεατή μια απολύτως ρεαλιστική αίσθηση που σε πολλές περιπτώσεις μοιάζει καλύτερη και από το «real-thing» (τα 4Κ videos της γραφικής Σαντορίνης που παρακολουθούσαμε στο γραφείο σου δημιουργούσαν την αίσθηση ότι κυριολεκτικά βρίσκεσαι… εκεί)! Μιλώντας πιο πρακτικά, η προαναφερθείσα τεχνολογία κάνει την εικόνα να φαίνεται πιο πλούσια από ποτέ, με εντυπωσιακό contrast, μοναδική πιστότητα στα χρώματα και την απόλυτη τελειότητα στο βαθύ μαύρο. Σε γενικές γραμμές, άλλο να σας το λέμε και άλλο να το βλέπετε!

    Φυσικά, το εξελιγμένο OLED Panel ενδεχομένως να μην πετύχαινε ένα τόσο άρτιο αποτέλεσμα εάν από πίσω του δεν είχε και τον κατάλληλο smart επεξεργαστή για να το… «κατευθύνει». Η μπαγκέτα του ενορχηστρωτή ανήκει στον νέο smart επεξεργαστή α9 (3ης γενιάς) της LG, ο οποίος αναλαμβάνει να εξελίξει ακόμη περισσότερο την τηλεοπτική σας εμπειρία. Ακολουθώντας τεχνικές deep learning κι εξελίσσοντας διαρκώς ένα πλέγμα εξελιγμένων αλγορίθμων, το εν λόγω chipset έχει την «αποστολή» να αναλύει το περιεχόμενο που παίρνει από τη πηγή και να το αναβαθμίζει στο ανώτερο βαθμό. Η «δουλειά» που κάνει το a9 chipset είναι απίθανη, τόσο σε πήγες HD όσο και σε 4Κ, με την καθαρότητα στην εικόνα και την υπερβολική εστίαση στη λεπτομέρεια να αποτελούν τα μεγάλο ατού του. To α9 δίνει σίγουρα τον καλύτερο του εαυτό, ενώ η υποστήριξη Dolby Vision ΙQ, HDR 10, HLG και Dolby Atmos δεν μπορούν παρά να ανεβάσουν ακόμη πιο ψηλά τον πήχη.

    Τόσο οι κινηματογραφικές ταινίες, όσο και οι αθλητικές μεταδόσεις όχι απλά αναβαθμίζονται, αλλά μεταμορφώνονται σε ξεχωριστή «εμπειρία» που όχι μόνο θα καλύψει, αλλά και θα εθίσει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς. Μάλιστα, η LG έχει ενσωματώσει την λειτουργία Filmaker, η οποία αναλαμβάνει με έξυπνο τρόπο να φέρει στην οθόνη της 65GX6LA το ακριβές «όραμα» του εκάστοτε κινηματογραφικού δημιουργού. Ο επεξεργαστής ρυθμίζει αυτόματα την εικόνα, ενώ παράλληλα απενεργοποιεί αυτόματα την εξομάλυνση της κίνησης στο εφέ πλήρους κινηματογραφικής εικόνας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο θεατής να παρακολουθεί το παραγόμενο αποτέλεσμα της κινηματογραφικής  παραγωγής με την αρχική δημιουργική παρέμβαση του δημιουργού του. Πραγματικά, οι φανατικοί cinephile και οι λάτρεις του «αυθεντικού», θα το «τιμήσουν» δεόντως! Επιπλέον και στις αθλητικές μεταδόσεις που όλοι γνωρίζουμε το πόσο πολύ σημαντική είναι η κίνηση, κι εδώ η 65άρα της LG διαπρέπει, καθώς η λειτουργία OLED Motion θα σας βάλει για τα καλά μέσα στη δράση ενός αθλητικού event, προσφέροντας κίνηση που κυριολεκτικά κόβει την ανάσα.

    Και εάν σας αρέσει το gaming, σας έχουμε πολύ καλά νέα, καθώς η LG 65GX6LA σε καμία περίπτωση δεν ξεχνάει την πάντοτε «απαιτητική» φυλή των gamers. H πρόταση της LG είναι σχεδιασμένη για να προσφέρει μια απρόσκοπτη εμπειρία καθαρού και ομαλού gaming που εντάσσεται στη σφαίρα του 4Κ. Διαθέτοντας συμβατότητα με το G-Sync της Nvidia, χρόνο απόκρισης μόλις στο 1ms, υποστήριξη HDR και μηδαμινό input lag, η 65αρά της LG θα σας χαρίσει τις πιο unique και uplifting gaming εμπειρίες. Πιο συγκεκριμένα, το NVIDIA G-Sync μπορεί να αποδειχθεί «ευλογία» για τον απαιτητικό PC gamer, καθώς αναβαθμίζει την εικόνα για να προσφέρει ένα πιο crystal-clear και ομαλό αποτέλεσμα και καλύτερη απόκριση, ενώ τα φαινόμενα blurring πάνε (ευτυχώς) περίπατο. Μάλιστα, επειδή οι gamers ως γνωστόν έχουν το συνήθειο να «λιώνουν» άπειρες ώρες μπροστά από την TV τους σε πολύωρα gaming sessions, η LG 65GX6LA διαθέτει τη λειτουργία Easy Viewing, η οποία μειώνει αισθητά το βλαβερό μπλε φως και παράλληλα ελαχιστοποιούν τα φαινόμενα τρεμοπαίγματος.

     

    Η άρτια εικόνα φυσικά δεν θα μπορούσε παρά να συμπληρώνεται από την επίσης πολύ καλή απόδοση στον ήχο. Το ενσωματωμένο sound system με ισχύ στα 60W, μπορεί επιμελώς να κρύβεται στις μικροσκοπικές διαστάσεις της 65GX6LA, ωστόσο μόνο «άφαντο» δεν είναι και δεν σας κρύβουμε ότι ακούγεται δυνατά και καθαρά! Όπως ακριβώς οι λειτουργίες ΑΙ παίζουν έναν πολύ σημαντικό ρόλο στην απόδοση της εικόνας, έτσι και το ειδικό σύστημα AI Sound Pro προσφέρει ξεχωριστό βάθος στον ήχο και σε συνεργασία με τη ξεχωριστή δυναμική του Dolby Atmos θα σας κάνει να έχετε συνεχώς ανεβασμένη την ένταση.

    Ολοκληρώνοντας, την παρουσίαση μας στην 65GX6LA δεν θα μπορούσαμε να μην σταθούμε στο WebOS, το User Interface της LG που διακρίνεται για την ευκολία χρήσης που προσφέρει. Αν και η λόγω πλατφόρμα έχει υποστεί ορισμένες μικροαλλαγές και tweaking, έτσι ώστε να γίνει ακόμη πιο responsive, ωστόσο η εμπειρία χρήσης που προσφέρει είναι σχεδόν η ίδια με τα προηγούμενα μοντέλα της κορεάτικης εταιρείας. Αυτό βέβαια που το κάνει να ξεχωρίζει είναι ο συγκεντρωτικός χαρακτήρας που προσφέρει, για αυτό και όλη η ψυχαγωγία σας βρίσκεται συγκεντρωμένη και τακτοποιημένη σε ένα μέρος και έτσι δεν χρειάζεται να περιφέρεστε άσκοπα από menu σε menu. Αυτό ισχύει και με την ενεργοποίηση των ρυθμίσεων, καθώς η λογική που κυριαρχεί είναι αυτή της γρήγορης, άνετης και εύκολης χρήσης.

    Υψηλή τεχνολογία & αισθητική… O τέλειος συνδυασμός!

    Η κορεατική εταιρεία για μία ακόμη φορά κατάφερε να μας εκπλήξει ευχάριστα, κάνοντας ένα ακόμη δυνατό statement για το ποιος είναι ο μεγάλος κυρίαρχος στον χώρο των high-end τηλεοράσεων όχι μόνο σήμερα, αλλά και για τα χρόνια που θα ακολουθήσουν. Αν και μπορεί ναι μεν η 65GX6LA να κοστίζει το κάτι παραπάνω (το μοντέλο της δοκιμής μας κοστίζει περίπου 3700 ευρώ), παρόλα αυτά είναι μια high-end Smart TV «όνειρο» που φέρνει την τηλεοπτική εμπειρία σε μια νέα εποχή. Καλλιτεχνική αισθητική, υψηλές επιδόσεις, εξέλιξη, μοναδική ποιότητα εικόνας, design, φιλοσοφία… η LG 65GX6LA αποτελεί αδιαμφισβήτητα την επιτομή του state-of-the art στην κατηγορία της!

     

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles