14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Η LG αναγνωρίζει την λήψη μη κρυπτογραφημένων δεδομένων από τις Smart TVs και υπόσχεται να το διορθώσει

    Ένας ιδιοκτήτης LG Smart TV και developer ο ίδιος, ανακάλυψε πως η συσκευή του συλλέγει στοιχεία του χωρίς την συγκατάθεσή του, ενώ στην προσπάθειά του να απενεργοποιήσει την συλλογή και αποστολή των δεδομένων, η απενεργοποίηση αυτή δεν ήταν πλήρης. Το θέμα πήρε μεγάλη δημοσιότητα εφόσον ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης είναι και blogger και έκανε το γύρο του κόσμου. Η LG σε ανακοίνωσή της αναγνωρίζει το πρόβλημα της συλλογής στατιστικών θέασης από τις συσκευές της και την αποστολή τους μέσω internet, χωρίς κωδικοποίηση, στους servers της Κορεατικής εταιρείας, αλλά αναγνωρίζει επίσης πως αυτό συνεχίζει να πραγματοποιείται και μετά την απενεργοποίηση της λειτουργίας αυτής από τον κάτοχο.

    LG-Smart-TV-Screen_6251

    Πέρα από την συνεχιζόμενη συλλογή στατιστικών θέασης, η συσκευή του συγκεκριμένου ιδιοκτήτη, σκάναρε επίσης και το USB stick που είχε τοποθετήσει στη συσκευή, καταγράφοντας τα ονόματα των αρχείων που περιείχε και τα έστελνε στους servers της εταιρείας, διαδικασία που δεν περιγράφεται πουθενά στους όρους χρήσης της συσκευής. Η LG παραδέχτηκε και αυτό το φαινόμενο αναφέροντας πως τα ονόματα των αρχείων δεν αποθηκεύονται στους servers της, απλά «διαβάζονται» ως μέρος ενός προγράμματος που βοηθά στις πιο στοχοποιημένες διαφημίσεις μέσα από την συσκευή, έξυπνης τηλεόρασης.

    Η LG στην ανακοίνωσή της αναφέρει πως λυπάται για όλη την ανησυχία που έχουν προκαλέσει αυτές οι αναφορές στους κατόχους Smart TVs και πως πρόκειται να εκδώσει firmware update, το οποίο θα κάνει τις συσκευές να τηρούν τις επιθυμίες για μη συλλογή στατιστικών χρήσης των κατόχων, αλλά και θα απομακρύνει το σύστημα σάρωσης αρχείων, το οποίο ήταν και μερικώς ενεργό, απ’ όσο λέει η εταιρεία.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles