19.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Η LG ενώνει τις δυνάμεις της με την Intel για την δημιουργία ενός νέου mobile chipset (φήμες);

     

    Είναι γνωστό ότι η LG εδώ και καιρό προσπαθεί να ισχυροποιήσει το δικό της mobile chipset, ακολουθώντας το πρότυπο της Samsung και της Huawei, οι οποίες πλέον προτιμούν τα Exynos και Kirin SoC αντίστοιχα για τις περισσότερες συσκευές τους. Η αλήθεια είναι ότι η LG προσπάθησε αρκετά με το «homemade» Nuclun πέρσι, ωστόσο τα αποτελέσματα τόσο σε επίπεδο απόδοσης όσο και ενεργειακής κατανάλωσης δεν ήταν τα αναμενόμενα, για αυτό και πλέον η κορεατική εταιρεία είναι λογικό να στρέφει την προσοχή της και «αλλού»…

    LG-Intel-Android

    Σύμφωνα με insiders της αγοράς που διατηρούν την ανωνυμία τους, η LG έδωσε πρόσφατα τα χέρια με την Intel, ύστερα από ένα φλερτ αρκετών μηνών. Αυτή η δυνατή συνεργασία δεν αποκλείεται να δώσει την απαραίτητη ώθηση που χρειάζεται η LG για να κατασκευάσει το δικό της mobile chipset. Αν και σε αυτή τη φάση δεν έχει επιβεβαιωθεί τίποτα, δεν αποκλείεται το team της Intel να αναλάβει τον σχεδιασμό ενός νέου SoC ή να προβεί στο redesign του LG Nuclun 2, το οποίο όπως έγινε γνωστό έχει καθυστερήσει από την κορεατική εταιρεία. Είναι εμφανές ότι η συνεργασία με την Intel θα δώσει πολλά στην LG σε επίπεδο τεχνογνωσίας, η οποία σε αυτή τη φάση βρίσκεται σε ένα κομβικό σημείο και σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελε να χάσει το «τρένο της εξέλιξης» έναντι των ανταγωνιστών της.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles