20.9 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
More

    LG Booth Tour @IFA 2023: Γιατί… Life’s Good και στο Βερολίνο!

    Η LG εδώ και χρόνια δίνει δυναμικό παρόν σε κάθε έκθεση IFA, καθώς η πρωτεύουσα της Γερμανίας και ο εκθεσιακός χώρος του Messe Berlin μεταμορφώνεται στο απόλυτο spot τεχνολογίας για την Ευρώπη. Για μια ακόμη χρονιά, οι υπεύθυνοι της LG δημιούργησαν μια μίνι-πολιτεία στην οποία είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε μια γεύση από τις μοναδικές δυνατότητες των οικιακών συσκευών. Κρίνοντας με βάση τα όσα είχαμε την ευκαιρία να δούμε, το κομμάτι της βιωσιμότητας έπαιξε ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην φετινή παρουσία της LG στην IFA 2023, η οποία φέτος έδωσε μεγαλύτερη βαρύτητα σε οικιακές συσκευές που είναι energy-efficient, προσφέρον χαμηλό κόστος και συγχρόνως κάνουν καλό στο περιβάλλον.

    Όπου και να γυρνούσες το βλέμμα σου στο γεμάτο ζωντάνια booth της LG αντίκριζες high-tech προϊόντα, τα οποία έχουν δημιουργηθεί με γνώμονα τις ανάγκες και τα θέλω του καταναλωτικού κοινού. Τα ψυγεία LG MoodUP, τα οποία αλλάζουν χρώμα στην πόρτα ανάλογα με την… διάθεση σου, δεν μπορούσαν παρά να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών του booth. Αναμφίβολα, τα συγκεκριμένα ψυγεία που σε καλωσόριζαν στο sustainability village της LG, ήταν σίγουρα από τα κορυφαία tech products που παρουσίασε η κορεατική εταιρεία. Ωστόσο, το portfolio της για την IFA 2023 έκρυβε και άλλες ευχάριστες εκπλήξεις.

    Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της IFA 2023 η LG παρουσίασε την πιο πρόσφατη συσκευή της στην σειρά LG SIGNATURE δεύτερης γενιάς, το το νέο πλυντήριο-στεγνωτήριο με αντλία θερμότητας. Αξιοποιώντας την προηγμένη τεχνολογία της αντλίας θερμότητας της LG, η νέα συσκευή προσφέρει κορυφαία απόδοση πλύσης και στεγνώματος, απαλή φροντίδα για τα ρούχα και μια ολοκληρωμένη λύση πλύσης & στεγνώματος. Το πλυντήριο- στεγνωτήριο της LG ενσωματώνει την καινοτόμο λειτουργία TWINWash, ένα «μικρότερο» πλυντήριο που βρίσκεται κάτω από τον κύριο κάδο του πλυντηρίου και είναι ιδανικό για τον καθαρισμό των ευαίσθητων ρούχων ή των ρούχων που φοράτε κατά την προπόνηση.

    Πέραν του νέου μέλους στην εμβληματική σειρά LG Signature, η κορεατική εταιρεία παρουσίασε επίσης μια νέα σειρά εντοιχιζόμενων συσκευών κουζίνας, προσφέροντας σε όλους μια «Καλύτερη γαστρονομική εμπειρία για όλους». Με ενεργειακή απόδοση, λειτουργίες φιλικές προς τον χρήστη και κομψό σχεδιασμό, η σειρά περιλαμβάνει: φούρνο InstaView, πλυντήριο πιάτων QuadWash, επαγωγική εστία με ενσωματωμένο απορροφητήρα (downdraft), ψυγειοκαταψύκτη και φούρνο μικροκυμάτων.

    Φυσικά από το Booth της LG δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν και οι δυνατές Audio/Visual λύσεις της με τα ηχεία XBOOM να δίνουν το ρυθμό, αλλά και ορισμένα αρκετά ενδιαφέροντα πρωτότυπα tech gadgets, όπως είναι για παράδειγμα η LG Styler ShoeCase!, μια ειδική θήκη παπουτσιών που σας επιτρέπει να διατηρείτε για πάντα «φρέσκα» και καθαρά τα αγαπημένα αθλητικά παπούτσια, αλλά και η StanbyME Go, μια περίεργη τηλεόραση-βαλίτσα 27 ιντσών, η οποία μπορεί να περιστραφεί από κατακόρυφο σε οριζόντιο προσανατολισμό και να ρυθμιστεί σε οποιαδήποτε γωνία από ευθεία προς τα πάνω έως ευθεία προς τα εμπρός. To StanbyME Go διαθέτει οθόνη με LCD panel στα 1080p και σίγουρα φαίνεται αρκετά ασυνήθιστη δίπλα στις εντυπωσιακές OLED 4K της LG. Παράλληλα ζυγίζει περίπου… 30 κιλά και η αυτονομία της διαρκεί κοντά στις 3 ώρες.

     

    Και επειδή η πρωτοτυπία δεν λείπει από το DNA της κορεατικής εταιρείας, στην IFA 2023 για πρώτη φορά παρουσιάστηκε το LG Smart Cottage, ένα concept που σχεδιάστηκε με γνώμονα τη βιωσιμότητα και το όραμα “A Better Life for All” της LG. Το Smart Cottage διαθέτει μία σχεδίαση τύπου στούντιο δύο ορόφων, που εξασφαλίζει τόσο ένα λειτουργικό και άνετο περιβάλλον διαβίωσης όσο και μέγιστη αποδοτικότητα χώρου. Επιπλέον διαθέτει μικρό ενεργειακό αποτύπωμα και όλες τις συσκευές και τις εγκαταστάσεις που χρειάζεται κανείς.

    Σύμφωνα με την έρευνα που διεξήγαγε η ReportLinker, η παγκόσμια αγορά των προκατασκευασμένων κατοικιών αναμένεται να φτάσει κατ’ εκτίμηση στα 22,9 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2028 με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 4,8% από το 2023 έως το 2028. Ο εσωτερικός του χώρος χαρακτηρίζεται από μία λιτή, premium αίσθηση, χάρη στον εκλεπτυσμένο σχεδιασμό της LG που στηρίζεται στην αρμονική χρήση υλικών, όπως το ξύλο, τα πλακάκια και ο ορείχαλκος. Με στόχο να μειωθούν οι αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον, τα αντικαθιστώμενα εξαρτήματα του σπιτιού έχουν κατασκευαστεί με υλικά από χάλυβα χαμηλού άνθρακα που παράγονται από την POSCO, μια γνωστή νοτιοκορεατική εταιρεία χάλυβα.

    Παράλληλα, η LG στη φετινή της παρουσία εστίασε σε σημαντικό βαθμό και στο ανανεωμένο ThinQ UP 2.0. Αξιοποιώντας τις καινοτομίες που προσφέρει η εξελιγμένη Τεχνητή Νοημοσύνη, η εν λόγω εφαρμογή προσφέρει μοναδικές δυνατότητες εξατομίκευσης σε κάθε χρήστη που αναζητάει μια πιο personalized εμπειρία χρήσης για τις οικιακές συσκευές του. Χωρίς αμφιβολία, το ThinQ UP 2.0, αναδεικνύει την επιτυχημένη επέκταση των οικιακών συσκευών της LG σε non-hardware τομείς, συμπεριλαμβανομένων των συνδρομητικών υπηρεσιών και παράλληλα εδραιώνει την ηγετική θέση της εταιρείας στην προώθηση της «εξυπηρέτησης» στον τομέα των οικιακών συσκευών. Επιπλέον, Το LG ThinQ UP 2.0 καθορίζει ένα νέο σημείο αναφοράς στην εξατομίκευση, προσαρμόζοντας τις επιδόσεις των προϊόντων και τις δυνατότητες εξυπηρέτησης στις προτιμήσεις των χρηστών καθ’ όλη τη διάρκεια της χρήσης. Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά προϊόντα, τα οποία διαθέτουν αμετάβλητα χαρακτηριστικά και προδιαγραφές, οι συμβατές συσκευές με το ThinQ UP, ενημερώνουν συνεχώς τις κύριες λειτουργίες τους και προσφέρουν λειτουργίες που ταιριάζουν σε κάθε χρήστη ξεχωριστά.

    Καινοτομία, εξέλιξη, βιωσιμότητα και υψηλή ποιότητα αποτέλεσαν και στη φετινή IFA τα στοιχεία που χαρακτήρισαν την παρουσία της LG, ενός brand-κολοσσού που μας έχει μάθει ότι… Life’s Good! Ρίξτε μια ματιά στο video που ακολουθεί για να πάρετε μια γεύση από την παρουσία της LG στο Βερολίνο… 

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles