21.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    LG G Flex 2 review – Sexy and… Flex(y)

    Με το στοίχημα να έχει κερδηθεί από πέρυσι για την LG, όταν και παρουσίασε το G Flex, ένα πολύ ελπιδοφόρο project για smartphones με κυρτές οθόνες, η ανακοίνωση του διαδόχου του με το όχι και τόσο πρωτότυπο όνομα G Flex 2, δεν μπορώ να πω ότι με έκανε να… δακρύσω από συγκίνηση. Αντιθέτως θα έλεγα, αφού οι εντυπώσεις μου από το πρώτο Flex δεν ήταν και οι καλύτερες: ήταν ΤΕΡΑΣΤΙΟ, πραγματικά θηριώδες, με προβληματικό hardware και όχι τόσο ευρηματικό software. Ήταν όμως πρωτότυπο, πρωτοποριακό και αναμφίβολα σε κέρδιζε με την τόσο φουτουριστική του εμφάνιση.

    DSCN2317

    Που να φανταστείτε επομένως τι σοκ μου προξένησε ο ερχομός στην πόρτα μου του σαφώς βελτιωμένου διαδόχου του – LG G Flex 2- για μία παρουσίαση που αναμφίβολα μου άλλαξε κάθε άποψη που είχα για τα curved display smartphones και με έκανε… να το δω με άλλο μάτι.

    DSCN2313

    Εξωτερικά χαρακτηριστικά

    Οι καμπύλες είναι «in» και η LG οδηγεί την επανάσταση. Κάπως έτσι μας συστήνει το δεύτερο Flex η κορεατική εταιρία και επιχειρεί να μας πείσει ότι αποτελεί την ιδανική επιλογή για όσους αναζητούν κάτι νέο, πρωτότυπο που θα τους επιτρέψει να αλλάξουν «επίπεδο». Για το τελευταίο δεν γνωρίζω να σας πω κάτι είναι αλήθεια, αλλά για το στιλ και την πρωτοτυπία, σας το υπογράφω.

    DSCN2320

    Το Flex 2 είναι μικρότερο – thank God- από τον προκάτοχό του, με την LG να μειώνει την διαγώνιο της οθόνης από τις 6 στις 5,5 ίντσες, περιορίζοντας αρκετά όμως και τα bezels της συσκευής, για καλύτερο χειρισμό με το ένα χέρι. ΟΚ, δεν το έλυσε εντελώς το πρόβλημα, αφού ακόμα και με 5,5 ίντσες οθόνη το κινητό είναι μεγάλο για αποκλειστική χρήση με το ένα χέρι, αλλά σίγουρα είναι ανώτερο από το πρώτο μοντέλο, σε θέματα ευχρηστίας, φορητότητας και λειτουργικότητας. Οι διαστάσεις του αγγίζουν πλέον τα 149.1 x 75.3 x 7.1 χιλιοστά (με το πιο παχύ του τμήμα στο κέντρο να αγγίζει τα 9,4 mm) και το βάρος του να μην ξεπερνά σε καμία περίπτωση τα 152 γραμμάρια. Εξαιρετική πρακτικά η δουλειά των σχεδιαστών της LG, αφού το Flex 2 καταφέρνει να ακολουθήσει την καθημερινότητά μας, χωρίς πρόβλημα στη μεταφορά, με υποστήριξη για δεκάδες gestures, για λειτουργίες που δουλεύουν για εμάς… πριν από εμάς και φυσικά, την άριστη συνεργασία που χαρίζει η P-OLED οθόνη των 5,5 ιντσών και των 1080×1920 pixels, για κορυφαία πρακτικά ποιότητα απεικόνισης και υψηλή αντοχή με Gorilla Glass 3 επικάλυψη. Από οθόνη της LG είναι φυσικό να περιμένουμε τα καλύτερα άλλωστε και σε αυτή την περίπτωση… δικαιολογημένα. Εξαιρετική ευκρίνεια, άνω του 400 το ppi (403 για την ακρίβεια), δυνατότητα παραμετροποίησης της ζωντάνιας των χρωμάτων μεταξύ τριών modes: Standard, Vivid, Natural, χρήση αισθητήρων για την αυτόματη ρύθμιση της φωτεινότητας αναλύοντας τα χρώματα που απεικονίζονται κάθε στιγμή και μία ταχύτατη λειτουργία αυτόματης ρύθμισης φωτισμού, εγγυώνται ότι τα… μάτια σας, θα απολαύσουν τη συσκευή ίσως όσο και εσείς.

    DSCN2316

    Η καμπύλη της οθόνης του G Flex 2 έχει ακτίνα 700 χιλιοστά, ίδια με την αντίστοιχη μιας κυρτής τηλεόρασης 55 ιντσών, κάτι που εγγυάται την βέλτιστη απεικόνιση των μενού του Android 5.0.1 Lollipop πάνω στο οποίο τρέχει το LG UI 3.0. Η αλήθεια είναι ότι από την πρώτη ενεργοποίηση της οθόνης, η καμπυλότητα της συσκευής δείχνει εντυπωσιακή. Προσφέρει αναμφίβολα αυτό το κάτι «καινούριο» που θέλει ο χρήστης που καθημερινά κοιτάζει ένα μενού και ψάχνει κάτι το πρωτότυπο. Με το Flex 2 το έχει, τόσο στην επαφή μεταξύ των δαχτύλων και της πίσω πλευράς της συσκευής, όσο και στον τρόπο με τον οποίο κοιτάζουμε το κινητό σε οριζόντιο ή κατακόρυφο προσανατολισμό.

    DSCN2319

    Μετρημένα μέχρι… χιλιοστού όμως είναι και τα άκρα της συσκευής εκεί που τόσο το άνω (εκεί που είναι το ακουστικό) όσο και το κάτω (εκεί που συναντούμε το μικρόφωνο), ταιριάζουν… γάντι στο πρόσωπο του χρήστη, μειώνοντας την απόσταση από το στόμα στα 52 μόλις χιλιοστά, για την βέλτιστη ποιότητα επικοινωνίας.

    Για το επίπεδο ποιότητας κατασκευής του LG G Flex 2, δεν έχω να πω πολλά. Είναι αρκετό να το κρατήσετε στα χέρια σας για να καταλάβετε ότι ακόμα και το πλαστικό, αν επεξεργαστεί καλά, μπορεί να δείξει πολυτελές. Η πίσω πλευρά της συσκευής συντελεί τα μέγιστα σε αυτό, με την glossy εμφάνιση και την τεχνική Spin Hairline Pattern που υποστηρίζει, για να αναδεικνύεται το φινίρισμα της, από οποιαδήποτε γωνία και αν το κοιτάζετε. Προφανώς και στα χαρακτηριστικά της θα πρέπει – πάλι- να αναφέρω την λειτουργία αυτοίασης (self healing), από υλικό που είναι σχεδιασμένο να επιδιορθώνει μικρές χαρακιές, ατέλειες ή φθορές της πλάτης, κατά την χρήση της συσκευής. Μπλα, μπλα, μπλα. Το κινητό που είχα στα χέρια μου ήταν γεμάτο χαρακιές, μικρές, μεγάλες, σοβαρές και λιγότερο σοβαρές. Με λίγα λόγια δεν πρόκειται για λειτουργία που προστατεύει τη συσκευή από την επαφή με… σουγιά ή κλειδιά στην τσέπη, από πτώση ή άλλου είδους ατυχήματα. Δείτε το απλά σαν μια μικρή προστασία απέναντι σε μικρές, ελάχιστες φθορές που ίσως συμβούν τον πρώτο καιρό. Μετά είστε μόνοι σας, δεν κάνουμε θαύματα εδώ…

    DSCN2326

    Αν είστε λάτρης της unibody κατασκευής, τότε με το LG G Flex 2 θα απογοητευτείτε – καλά δεν θα δακρύσετε κιόλας. Η πίσω πλευρά του είναι αποσπώμενη και εμφανίζει τις δύο υποδοχές για μία micro SIM και μία micro SD κάρτα, ενώ προσφέρει άποψη της μη αποσπώμενης μπαταρίας των 3000 mAh και του πολύ δυνατού ηχείου της συσκευής στο κάτω μέρος. Προφανώς λοιπόν και ΔΕΝ είναι αδιάβροχο του LG G Flex 2, ούτε ανθεκτικό σε πτώσεις ή σκληρή χρήση. Μπορεί να δείχνει λοιπόν στιβαρό (γιατί είναι) και καλοφτιαγμένο (και από αυτό είναι), αλλά πάντα θα χρειάζεται προσοχή, για να μην έχετε ατυχήματα… για το καλό σας.

    Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του τέλος, θα πρέπει να αναφέρω τις δύο κάμερες που θα βρείτε με μία βόλτα στην όλο καμπύλες κορμοστασιά του. Η κύρια έχει ανάλυση 13Mpixels με εντυπωσιακές επιδόσεις σε φωτογράφιση και καταγραφή 4K video, υποστήριξη simultaneous video and image recording, χρήση OIS+ με laser για την αυτόματη εστίαση, πληθώρα από επιπλέον ρυθμίσεις όπως geo-tagging, panorama, HDR, scenes, ευαισθησία ISO, ρύθμιση φωτεινότητας κ.α.  Η δεύτερη μπροστά, πάνω από την οθόνη έχει 2.1Mpixels ανάλυση αλλά εκπληκτική ISO ευαισθησία, χωρίς ψηφιακό θόρυβο, με αποτέλεσμα να απαθανατίζει άψογα selfies… για όσους τα προτιμούν anyway.

    Τεχνικά χαρακτηριστικά, επιδόσεις

    Προφανώς και ιδιαίτερη σημασία έχει σε τέτοιου επιπέδου συσκευές το τεχνικό υπόβαθρο κάθε μιας, αλλά κυρίως η συμπεριφορά της σε καθημερινή χρήση. Το αναβαθμισμένο (και εμφανισιακά) LG G Flex 2 έρχεται εφοδιασμένο με τον Snapdragon 810 SoC, που βασίζεται στην 64bit αρχιτεκτονική και μπορεί να εκμεταλλευτεί τις αυξημένες δυνατότητες τόσο του λειτουργικού της Google (Android 5.0.1 Lollipop) όσο και τα 3GB RAM (για την έκδοση με τα 32GB αποθηκευτικού χώρου μόνο δυστυχώς). Αυτή που είχα στα χέρια μου είχε 16GB μνήμης, άρα πρόκειται για το μοντέλο με τα 2GB, έτσι οι εντυπώσεις μου αφορούν το συγκεκριμένο – και μόνο αυτό.

    Το Snapdragon 810 SoC, έχει 4 Cortex-A53 πυρήνες χρονισμένους στο 1.5GHz και 4 ακόμα Cortex-A57 που τρέχουν στα 2GHz και είναι υπεύθυνοι για τις εντυπωσιακές επιδόσεις του G Flex 2 στα benchmarks τόσο τα δικά μας, όσο και γενικότερα στο Internet. Στο AnTuTu κατάφερε να… τελικάρει το μηχάνημα, με 49.548 μονάδες (για την έκδοση με τα 2GB RAM πάντα), επιτυγχάνοντας σκορ ανώτερο κάθε άλλου κορυφαίου smartphone στην αγορά, όπως τα Samsung Galaxy Note 4, Meizu MX4, Huawei Mate 7, OnePlus One κ.α.

    Σε όλα τα παραπάνω βοηθά αρκετά τόσο η 64bit αρχιτεκτονική του επεξεργαστή, όσο και η Adreno 430 GPU, η οποία προσφέρει στο G Flex 2 30% αύξηση ταχύτητας στην επεξεργασίας γραφικών, σε σχέση με το πρώτο G Flex και την Adreno 420 GPU που φόραγε. Αυτή η βελτιωμένη συμπεριφορά της συσκευής πάντως αποτυπώθηκε και στις μετρήσεις του GPUbench εκεί που το σκορ του ξεπέρασε τις 15.800 μονάδες με χαρακτηριστική άνεση.

    Screenshot_2015-03-31-11-55-53

    Συνδυάστε σε όλα τα παραπάνω και το ότι το hardware έχει βελτιστοποιηθεί για την συγκεκριμένη έκδοση του Android 5.0.1 και το τελικό αποτέλεσμα δεν έρχεται σαν έκπληξη. Αντιθέτως έκπληξη προκαλούν τα θέματα υπερθέρμανσης του συγκεκριμένου SoC (Snapdragon 810) στο εξωτερικό, ειδικά κάτω από όχι τόσο εντατική χρήση. Στο μοντέλο που είχα στα χέρια μου για 10 ημέρες, δεν εντόπισα υπερθέρμανση – παρά μόνο κατά την διάρκεια των benchmarks και κάποιων παιχνιδιών, καλό είναι όμως να λάβετε υπόψη ότι η ίδια η Qualcomm έχει παραδεχθεί το θέμα και για αυτό θέτει σε κυκλοφορία το Snapdragon 815 SoC, που θα το δούμε σε νέα, επερχόμενα flagships εταιριών.

    Μιας και αναφέρθηκα στο Android 5.0.1 λίγο πιο πάνω, θα πρέπει να τονίσω το προφανές: η Google δεν έκανε καλή δουλειά στο optimization του Lollipop και το G Flex 2 ανήκει – και αυτό με τη σειρά του- στον ατέλειωτο κατάλογο smartphones που στις πρώτες εκδόσεις του Android 5.0.x παρουσίασαν θέματα με την μπαταρία (ταχύτατη εκφόρτιση χωρίς προφανή λόγο) αλλά και την συμπεριφορά του λειτουργικού σε θέματα πλοήγησης (όπως  lags και μικρά – αραιά και που – ενοχλητικά κολλήματα). ΟΚ φυσικά και για τον αρχάριο ή μέσο χρήστη η πλοήγηση και η χρήση της συσκευής στο 90% του χρόνου που θα ξοδέψουν μαζί της θα είναι άνετη και απροβλημάτιστη. Δεν είναι όμως αυτοί που θα ξοδέψουν μια μικρή περιουσία για να κάνουν δικό τους το πανίσχυρο και πολυδιαφημισμένο LG G Flex 2, αλλά οι πιο ψαγμένοι χρήστες, αυτοί που έχουν εμπειρία από τόσο high end μοντέλα και σε αυτούς, τα μικρά lags και οι καθυστερήσεις όταν ανοίγετε τον dialer, όταν κάνετε scroll στα tabs των settings ή όταν θέλετε γρήγορα να μπείτε στο app drawer θα τους τονίσους οτι όντως, το UI έχει τα «θεματάκια» του. Προφανώς μιλάω για τον default launcher της LG που δείχνει ότι θέλει αρκετό tweaking για να δουλέψει ομαλά, 100% άριστα με το Android 5.x. Ευελπιστώ ότι σύντομα το LG G Flex 2 θα αναβαθμιστεί σε Android 5.1, με την ελπίδα να λυθούν αυτά τα μικρά, ενοχλητικά lags της συσκευής. Μέχρι τότε, δοκιμάστε Google Now Launcher ή Nova Launcher για να λυθούν τα βασικά (και μόνο) θέματα…

    Εντύπωση μου έκανε στη συσκευή και η καλή αυτονομία της … ακόμα και με το αρκετά ενεργοβόρο Android 5.0.1 που φοράει αυτή την περίοδο. Διαθέτει μία Li-Ion μπαταρία με χωρητικότητα 3000 mAh, η οποία συνεργάζεται αρμονικά με τον quick charge φορτιστή που θα βρείτε στη βασική συσκευασία και της επιτρέπει να φορτίζεται μέχρι και το 50% της χωρητικότητάς της σε περίπου 40 λεπτά, ελαχιστοποιώντας παράλληλα τη θερμοκρασία λειτουργίας και την κατανάλωση ενέργειας. Πρακτικά μπορείτε να περιμένετε περίπου 1.5 ημέρα εντατικής χρήσης της συσκευής, ή για τους πιο «ψαγμένους», περίπου 5 ώρες ανοικτής οθόνης μέχρι να φτάσει στο 0% η στάθμη της μπαταρίας. Ευελπιστώ η αυτονομία του G Flex 2 να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο με τις επερχόμενες αναβαθμίσεις του λειτουργικού, αλλά μέχρι τότε σίγουρα θα σας ικανοποιήσει, χωρίς όμως να είναι και κάτι το εξαιρετικό.

    DSCN2318

    Κάμερα: για τα… μάτια σας μόνο

    Εξαιρετική η κάμερα της συσκευής, θα σας κάνει να ξεχάσετε εύκολα κάθε άλλο camera phone που είχατε ίσως κατά το παρελθόν. Το G Flex 2 κληρονομεί πρακτικά όλες τις προηγμένες φωτογραφικές λειτουργίες του πολύ καλού LG G3, που του χάρισαν άλλωστε τόσα βραβεία πέρυσι. Έτσι το μενού περιέχει: laser autofocus για άμεση εστίαση σε λιγότερο από 0,4 δευτερόλεπτα, OIS+ για σταθερή εικόνα κατά την εγγραφή 4Κ video και ένα σχετικά δυνατό – διπλό- LED φλας.

    13Mpixels Laser Auto Focus: Η λειτουργία laser focus του G Flex 2 χρησιμοποιεί μία ακτίνα laser για να μετρήσει την απόσταση της κάμερας από το αντικείμενο, ενώ σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού η laser autofocus λειτουργία είναι πιο γρήγορη και ακριβής σε σχέση με άλλα camera phones.

    OIS+: Η OIS+ τεχνολογία του G Flex 2 βασίζεται στην βραβευμένη OIS τεχνολογία που συναντήσαμε για πρώτη φορά πέρυσι στο LG G3. Προσφέρει 20% καλύτερα αντικραδασμικά χαρακτηριστικά σε σχέση με την πρώτη γενιά OIS με αποτέλεσμα πιο καθαρές φωτογραφίες ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

    20150331_130639_Pano

    Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά

    Glance View: Όπως οι λειτουργίες KnockON και Knock Code (που τις συναντούμε και σε αυτό το μοντέλο), έτσι και το Glance View, χρησιμοποιείται όταν η οθόνη είναι κλειδωμένη. Με μία απλή κίνηση των δαχτύλων σας (swipe down) από την κορυφή της οθόνης, μπορείτε να δείτε βασικές πληροφορίες, όπως η ώρα, τις αναπάντητες κλήσεις  και τα τελευταία εισερχόμενα μηνύματα (χωρίς προεπισκόπηση όμως), χωρίς να ξεκλειδώνει η συσκευή ή να ενεργοποιείται άσκοπα η P-OLED οθόνη.

    DSCN2329

    Gesture Shot και Gesture View: Το Gesture View το συναντήσαμε για πρώτη φορά στο LG G3 και επιτρέπει στο χρήστη να ελέγχει την τελευταία selfie που έβγαλε, πλησιάζοντας απλά τη συσκευή στο… πρόσωπό του. Το Gesture Shot έρχεται να εμπλουτίσει τη συγκεκριμένη λειτουργία, αφού το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να κρατήσετε το τηλέφωνο μακριά με το χέρι ή ένα selfie stick και να στρέψετε την παλάμη σας προς τη συσκευή. Σφίγγοντας το χέρι σε γροθιά, ξεκινά αντίστροφη μέτρηση 3 δευτερολέπτων και μετά «κλικ», η φωτογραφία είναι έτοιμη.

    Smart Keyboard: Το έξυπνο πληκτρολόγιο της LG ενσωματώνει τεχνολογία η οποία μας επιτρέπει να εκπαιδεύσουμε τη συσκευή ώστε να μαθαίνει τον τρόπο γραφής μας, για πιο γρήγορη σύνταξη κειμένου με λιγότερα λάθη. Η λειτουργία Smart Keyboard μειώνει τα λάθη κατά 75% και αναγνωρίζει αυτόματα το τι θέλουμε να γράψουμε (μετά από αρκετή εκμάθηση όμως). Παράλληλα ρυθμίζεται σε ύψος για να προσαρμόζεται καλύτερα στις διαστάσεις των χεριών σας.

    Smart Notice: Η συγκεκριμένη λειτουργία θεωρώ ότι θέλει αρκετό καιρό μέχρι να σας… μάθει και να καταλάβει το πώς λειτουργείτε στην καθημερινότητά σας. Έτσι αποτελεί πρακτικά μία… αόρατη βοηθό (προσωπική γραμματέα) που σας θυμίζει ένα τηλεφώνημα στο οποίο δεν απαντήσατε νωρίτερα, ελέγχει τη συσκευή για μεγάλο αριθμό από Junk files, ή αρχεία με μεγάλο μέγεθος για να τα διαγράψετε, ενώ μπορεί να σας δώσει και συμβουλές για τον καιρό σε ανύποπτο χρονικό διάστημα. Το θέμα είναι ότι για να τα κάνει όλα αυτά «τρέχει» πολλές μικρές εφαρμογές στο background της συσκευής και δείχνει να την κουράζει λίγο (την έκδοση με τα 2GB RAM).

     Συμπέρασμα

    Αποτελεί αναμφίβολα μία απόλυτα επιτυχημένη αναβάθμιση, από το πρώτο – θηριώδες και νωχελικό G Flex. Το νέο μοντέλο είναι κορυφαίο σε επιδόσεις και ποιότητα κατασκευής, διαθέτει μία εκπληκτικής ευκρίνειας και φωτεινότητας curved P-OLED οθόνη που σίγουρα θα… κρατήσει πολλά σαγόνια ανοικτά, ενώ στον τομέα της τεχνολογικής πληρότητας, παίρνει άριστα… με κεφαλαία γράμματα. Η αίσθηση της curved οθόνης στο χέρι, στο μάτι και σε καθημερινή χρήση είναι απλά μοναδική, ενώ όλα τα «καλούδια» της LG υπόσχονται να κάνουν τη συμβίωση με το G Flex 2 άνετη, διασκεδαστική και κυρίως αποδοτική.

    DSCN2312

    Μοναδικό «μελανό» σημείο της συσκευής αποτελεί η συμπεριφορά του Android 5.0.1 που τρέχει κάτω από το LG UI 3.0, με μικρά ενοχλητικά lags και καθυστερήσεις στην γρήγορη εναλλαγή εφαρμογών που μόνο οι έμπειροι χρήστες θα εντοπίσουν… αφού προσπεράσουν τον αρχικό ενθουσιασμό απόκτησης της συσκευής. Επιφυλάξεις έχω και για το Snapdragon 810 SoC και τα θέματα υπερθέρμανσης που έχουν εντοπιστεί σε αγορές του εξωτερικού, έστω και αν στην περίπτωσή μου δεν παρατήρησα κάτι το ανησυχητικό.

    Η τιμή του LG G Flex 2 στην ελληνική αγορά αγγίζει τα 769 ευρώ και θεωρώ ότι είναι αρκετά υψηλή για τα όσα προσφέρει ο καμπυλωτός σχεδιασμός της οθόνης, σίγουρα όμως όσοι θέλουν να ξεχωρίσουν και να βιώσουν μία μοναδική εμπειρία θέασης και multimedia ψυχαγωγίας, θα το αποκτήσουν.

    To LG G Flex2 είναι ήδη διαθέσιμο αποκλειστικά από το δίκτυο Cosmote, ΟΤΕ, Γερμανός μέχρι τέλος Απριλίου, ενώ αμέσως μετά θα είναι διαθέσιμο από όλο το δίκτυο της ελληνικής αγοράς.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles