21.7 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Update σταματά τη…διάβρωση του LG G Watch!

    Το έξυπνο ρολόι της LG είναι ήδη διαθέσιμο στην αγορά (όχι την ελληνική) και το πρώτο, σημαντικό software update του είναι γεγονός.

    g watch pins

    Το update προανήγγειλε η ίδια η LG και έτσι το αναμένουμε μέσα στις επόμενες μέρες. Ποιά είναι η αιτία όμως; Τα μεταλλικά pins που βρίσκονται στην κάτω μεριά της συσκευής και χρησιμεύουν στη φόρτισή της (αντίστοιχη υλοποίηση υπάρχει στα smartwatches της Samsung) τείνουν να…διαβρώνονται γρήγορα όταν έρχονται σε επαφή με ανθρώπινο δέρμα που είναι ιδρωμένο ή γενικά υπάρχει υγρασία, με αποτέλεσμα να ενοχλείται ο χρήστης αλλά και να μη γίνεται σωστή φόρτιση του G Watch, εν τέλει.

    Το πρόβλημα προέρχεται από μια αβλεψία των μηχανικών της LG, οι οποίοι για κάποιο λόγο επέτρεψαν τη ροή του ρεύματος μέσω των pins ακόμη και όταν η συσκευή δε βρίσκεται στο charging dock της. Και μπορεί το ανθρώπινο χέρι να μην είναι τόσο καλός αγωγός του ηλεκτρισμού, αλλά σε περίπτωση που κάνει την εμφάνισή της υγρασία (π.χ. με τη μορφή ιδρώτα), τα δεδομένα αλλάζουν και η διάβρωση ξεκινά! Το software update θα διακόπτει τελείως το ρεύμα όταν το G Watch δε φορτίζει και έτσι θα λυθεί το πρόβλημα…

    Εικόνα: technobuffalo.com

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles