21.7 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    LG G2 mini hands-on video review: Το G2 σε μέγεθος…τσέπης!

    Οι διάφορες ναυαρχίδες των κατασκευαστών, όπως το G2 (και φυσικά το νέο G3) της LG είναι χάρμα ιδέσθαι και η επιθυμία πολλών, αλλά η υψηλή τιμή τους συνήθως κάνει τους χρήστες να στρέφονται σε πιό οικονομικές προτάσεις, εκεί, μέχρι τα €300, που είναι ένα σχετικά λογικό ποσό για ένα ποιοτικό smartphone. Και η LG, πιστή στην τάση της αγοράς που έχει δημιουργηθεί με τις “mini” συσκευές, μας δίνει το G2 σε compact διαστάσεις! Ονόματι G2 mini φυσικά!

    g2 mini

    Κατασκευή και σχεδίαση

    Το G2 mini μοιράζεται χαρακτηριστικά με τη σειρά “L”, την οποία έχετε ήδη δεί στο Digital Life, αλλά φυσικά βρίσκεται σε ανώτερο επίπεδο από πολλές απόψεις. Ουσιαστικά πρόκειται για μια μικρογραφία του G2, κάτι που γίνεται προφανές άμεσα μόλις κοιτάξει κάποιος το πίσω μέρος του. Εκεί βρίσκει το power/lock πλήκτρο και τα πλήκτρα της έντασης πάνω και κάτω από αυτό, ενώ όλα μαζί βρίσκονται κάτω από την κάμερα της συσκευής. Είναι ο σχεδιασμός που έκανε δημοφιλές το G2 και μεταφέρθηκε αυτούσιος στο G2 mini. Αυτό σημαίνει πως θα θα βρείτε τίποτα στις πλευρές της συσκευής, εκτός από το audio jack και τη microUSB θύρα.

    Η κατασκευή είναι πλαστική και το πίσω, αφαιρούμενο, καπάκι έχει άγρια υφή, ματ, που βοηθάει και στο κράτημα. Δεν είναι κάτι τρομερό, ποιοτικά, αλλά έχει καλή συναρμογή και δείχνει ανθεκτικό σε γρατζουνιές/χτυπήματα κ.λπ. Αφαιρώντας το καπάκι αποκαλύπτεται η μπαταρία, η υποδοχή microSD και η υποδοχή για την microSIM. Αν, λοιπόν, ψάχνατε ένα πολύ καλό dual-SIM smartphone, μάλλον ατυχήσατε. Όμως μπορείτε να έχετε 4G/LTE συνδεσιμότητα, αφού η μία έκδοση του G2 mini υποστηρίζει αυτά τα δίκτυα!

    g2 mini (6)

     

    g2 mini (4)

    Στο κάτω μέρος βρίσκουμε δύο περιοχές με οπές για τον ήχο (αν και το ηχείο βρίσκεται στη δεξιά, στην αριστερή το μικρόφωνο) και ανάμεσά τους τη microUSB ενώ στο πάνω μέρος διακρίνεται και το IR blaster για να μετατρέψετε τη συσκευή σε τηλεχειριστήριο. Δίπλα από το ακουστικό, τέλος, ξεχωρίζουν οι διάφοροι αισθητήρες και η εμπρόσθια κάμερα. Δυστυχώς το G2 mini (όπως και τα L-series) δε διαθέτει αισθητήρα φωτός, κάτι πραγματικά ακατανόητο και απρόσμενο για μια συσκευή τέτοιου βεληνεκούς. Πληροφορίες για τη φωτεινότητα παρακάτω.

    Οθόνη, hardware, software και επιδόσεις

    Το G2 mini εξοπλίζεται με ένα IPS panel των 4,7 ιντσών, ανάλυσης 540×960 pixels, οριακά ανεκτή λοιπόν με τα 234ppi της. Όπως είπαμε δε διαθέτει αυτόματη φωτεινότητα, αλλά το καλό είναι πως αποδίδει σωστά τους χρωματισμούς και το λευκό, έχει καλά επίπεδα φωτεινότητας συνολικά και καλή απόκριση στην αφή. Με τη φωτεινότητα στο 75% περίπου θα είστε καλυμμένοι τις περισσότερες ώρες της ημέρας και στα περισσότερα μέρη, αλλά δε μπορείτε να αποφύγετε τη ρύθμιση «με το χέρι», όταν αυτή χρειάζεται εν τέλει. Μιλάμε για ελάχιστα χαμένα δευτερόλεπτα κάθε μέρα, αλλά με τους ρυθμούς που ζούμε πλέον, ακόμη και αυτά μας «λείπουν».

    g2 mini menu

    Το τετραπύρηνο Snapdragon 400 τρέχει στο 1,2GHz και συνοδεύεται από 1GB RAM, προσφέροντας τις ελάχιστες δυνατές επιδόσεις που θα περιμέναμε. Όχι, με €300 δεν παίρνεις γενικά «θηρία», αλλά σίγουρα υπάρχουν και smartphones με ισχυρότερο hardware από το G2 mini στην κατηγορία του. Σε κάθε περίπτωση δε παρατηρήσαμε κολλήματα ή lag, η χρήση ήταν ομαλή και μείναμε ικανοποιημένοι. Τα 8GB αποθηκευτικού χώρου είναι λίγα αλλά επεκτείνονται μέσω microSD (+32GB), ενώ η συσκευή διαθέτει επίσης συνδεσιμότητα Bluetooth 4.0 με υποστήριξη A2DP profiles, NFC, ακόμα και υπέρυθρες για remote controlling! Επίσης δε θα σας λείψει το FM ραδιόφωνο με RDS αλλά και το GPS με A-GPS και GLONASS!

    g2 mini menu (2)

    Το G2 mini τρέχει Android 4.4.2 KitKat και διαθέτει αρκετά από τα χαρακτηριστικά που μέχρι τώρα ήταν “premium” στα μοντέλα της LG, όπως το KnockOn και το KnockCode, αλλά και λοιπές ιδιαιτερότητες στο interface (LG Optimus UI 3.0) που διευκολύνουν το multi-tasking και γενικότερα λύνουν τα χέρια του χρήστη. Χωρίς πολύ bloatware, το software εκμεταλλεύεται τις hardware δυνατότητες της συσκευής, αν και φυσικά οι εφαρμογές που θα εγκαταστήσετε οι ίδιοι μετά την αγορά είναι σημαντικότερες.

    g2 mini antutu

    Κάμερα, ήχος, αυτονομία

    Η κάμερα της συσκευής είναι μια τυπικά 8άρα με autofocus, single-LED flash και HDR, επιτυγχάνοντας ικανοποιητικότατες λήψεις φωτογραφιών για την κατηγορία της συσκευής. Μπορεί, επίσης, να κάνει λήψη video 1080p στα 30FPS, το αυτονόητο δηλαδή. Παραξενεύει ελαφρώς η λήψη ήχου που γίνεται στο video, καθώς νιώσαμε ότι δεν ανταποκρίνεται αρκετά στην πραγματικότητα. Δείγματα θα βρείτε ακριβώς παρακάτω για να πάρετε μια ιδέα. Η εμπρόσθια κάμερα έχει ανάλυση 1,3 MPixel και κάνει λήψη video 720p, θα σας καλύψει άνετα λοιπόν.

    g2 mini (3)

    g2 mini camera (3)

    g2 mini camera (4)

    g2 mini camera (6)

    g2 mini camera (5) (Large)

    g2 mini camera

    g2 mini camera (7)

    g2 mini camera (2)

    Στο κάτω μέρος της συσκευής βρίσκονται, όπως προείπαμε, δύο «έξοδοι», αλλά μόνο η δεξιά αφορά τον ήχο. Η τοποθέτηση είναι έξυπνη γιατί έτσι δεν καλύπτεται η έξοδος όταν η συσκευή ακουμπά σε κάποια μαλακή ή επίπεδη επιφάνεια με την «πλάτη», ενώ ο παραγόμενος ήχος έχει αρκετά υψηλή ένταση χωρίς αλλοίωση στο “max”. Ειδικά οι ήχοι ειδοποιήσεων, που είναι και το σημαντικότερο για πολλούς χρήστες, είναι ισχυροί και δε θα τους «χάνετε» εύκολα.

    g2 mini (2)

    Κλείνουμε με την αυτονομία, που είναι, με μία λέξη, εκπληκτική. Η μπαταρία των 2.440 mAh είναι μεγάλη για μια τέτοια συσκευή και μας ανταμοίβει (χάρη και στη μικρή κατανάλωση του KitKat) με πολλές ώρες μακριά από το φορτιστή. Πρέπει να είστε πραγματικά διαρκώς με τη συσκευή στο χέρι για να μη σας «βγάλει» το 24ωρο, ενώ αν αρέσκεστε στη θέαση videos, μπορείτε να δείτε και…3 ταινίες συνεχόμενα! Η LG δίνει βάρος στην αυτονομία και στις «μικρές» συσκευές της και αυτό δε γίνεται να μη το εκτιμήσει κάποιος.

    g2 mini (5)

    Αυτό είναι το LG G2 mini, μια compact συσκευή χωρίς εξεζετημένο σχεδιασμό και κατασκευή, μια μικρογραφία του επιτυχημένου G2. Ευτυχώς η εταιρεία το έκανε σωστά και δε στέρησε πολλά από το «μικρό» της σε σχέση με το G2, έτσι το αποτέλεσμα συνολικά είναι πολύ καλό. Με αρχική τιμή λιανικής τα €299, είναι ελάχιστα φθηνότερο από το G2 (ελέω G3), όμως μπορείτε να το βρείτε σε πολλά e-shops αρκετά κάτω από τα €250! Έτσι, αποτελεί μια από τις κορυφαίες επιλογές αυτή τη στιγμή στην κατηγορία του, ενώ η οθόνη των 4,7 είναι…γάντι από πλευράς μεγέθους και το νέο “sweet spot” των smartphones. Δείτε και το hands-on video!

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles