24.7 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
More

    Το LG G3 αποκαλύφθηκε στο Λονδίνο – η συνέντευξη Τύπου και hot πληροφορίες!

    Το Digital Life βρίσκεται στο βροχερό Λονδίνο, στην επίσημη παγκόσμια παρουσίαση του νέου LG G3 και μεταφέρει ζωντανά τον παλμό των γεγονότων!

    20140527_180820

    Τα τεχνικά χαρακτηριστικά της συσκευής που είχαν διαρρεύσει από εχθές επιβεβαιώθηκαν σχεδόν στο σύνολό τους. Το G3 έχει 5,5άρα οθόνη με ανάλυση 2Κ (1440×2560 pixels), Qualcomm Snapdragon 801 επεξεργαστή στα 2,5 GHz, 2/3GB μνήμης RAM, 16/32GB αποθηκευτικού χώρου που επεκτείνεται μέσω microSD στα 128GB και μπαταρία 3000mAh. Η κάμερα έχει αισθητήρα 13 Mpixels με OIS και laser auto-focus και μπορεί να κάνει λήψη 4K video στα 30 FPS, 1080p στα 60 FPS και 720p (slow-motion) στα 120 FPS, ενώ θα διαθέτει και FM radio. Το πίσω καπάκι του έχει μεταλλική επίστρωση (αλλά είναι πλαστικό) και μπορείτε να το δείτε λεπτομερώς στις φωτογραφίες και το hands-on video. Στο κάτω μέρος βρίσκεται η microUSB θύρα και το audio jack ενώ τα βασικά πλήκτρα βρίσκονται στο πίσω μέρος του, όπως στο G2.

    LG G3 LG G3 - 02 LG G3 Colors

    Την παρουσίαση ξεκίνησε ο Dr. Ramchan Woo, Head of Smartphone planning της LG, ο οποίος έκανε μια εισαγωγή και απάντησε κάποιες βασικές απορίες μας για τον σχεδιασμό και το σκεπτικό της δημιουργίας του LG G3. Η απλότητα της χρήσης ήταν ο κύριος πυλώνας των παραπάνω, και με γύρω από αυτήν δούλεψαν οι μηχανικοί της εταιρείας.

    Τη σκυτάλη πήρε ο James Marshall, head of Mobile Product Marketing της LG Europe, ο οποίες παρουσίασε πιό αναλυτικά το hardware, την τεχνολογία και τις δυνατότητες πίσω από το G3. Στάθηκε στην 5,5άρα 4K οθόνη και την εξαιρετική της ευκρίνεια, με τα 538ppi, υποστηρίζοντας πως ο χρήστης μπορεί πράγματι να αντιληφθεί αναλύσεις πάνω από 300ppi. Η QHD ανάλυση επετεύχθη χάρη και στην παράλληλη μείωση του μεγέθους των pixels κατά 44% σε σχέση με το G2. Στήριξε την επιλογή του IPS panel σε σχέση με τα AMOLED panels του ανταγωνισμού, βασιζόμενος στην ύπαρξη περισσότερων sub-pixels και την πιό πιστή χρωματική απόδοση. Τέλος, δεν άφησε ασχολίαστο το ζήτημα της αυτονομίας, δηλώνοντας πως παρά το μέγεθος και την ανάλυση της οθόνης, το G3 θα έχει καλύτερη αυτονομία με 20% καλύτερο efficiency, με τη βοήθεια του 3A (adaptive) Optimization, το οποίο κάνει real-time «έξυπνη» διαχείριση των πόρων της συσκευής. Κλείνοντας με το μέγεθος της συσκευής που, παρά τις 5,5 ίντσες της οθόνης της, έχει πλάτος πιό κοντά σε αυτό μια συσκευής με οθόνη 5,1 ιντσών, παρά μιας των 5,7”.

    20140527_181721 20140527_181848

    Συνέχισε με την κάμερα του LG G3. Δεν πρόκειται για μια κάμερα με ένα κοινό αισθητήρα των 13 Mpixels, αφού έχει 3 βασικά πλεονεκτήματα που την ξεχωρίζουν. Πρώτον, το laser autofocus χρειάζεται μόλις 0,276 δευτερόλεπτα για να εστιάσει στο αντικείμενο της λήψης, μειώνοντας το συνολικό χρόνο λήψης. Η τεχνολογία OIS+ πλαισιώνει ιδανικά τη λήψη με ένα άγγιγμα, με 20% καλύτερη σταθεροποίηση εικόνας. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη λέξη της χρονιάς, το “selfie”, καθώς με ένα gesture, σηκώνοντας το χέρι μπροστά από την κάμερα, ο χρήστης μπορεί να κάνει λήψη ενός selfie χωρίς να πατήσει τίποτα, εντός 3 δευτερολέπτων. Τέλος, βάση δώθηκε στην ποιότητα της λήψης ήχου στα videos, καθώς ο επεξεργαστής του G3 μπορεί να «επιλέξει» το πιό καθαρό απόσπασμα σε ένα θορυβώδες περιβάλλον και να το ενσωματώσει στο video.

    20140527_182722

    Έκλεισε με (τι άλλο;), το σχεδιασμό της συσκευής. “Simple is the new smart”, είναι το motto της LG για το G3 και η ομάδα ανάπτυξης του G3 θέλησε να χτίσει πάνω στην επιτυχία του G2, βελτιώνοντας την αισθητική του. Όχι μόνο εξωτερικά αλλά και εσωτερικά, με πιό ελκυστικό interface που ταυτόχρονα κάνει τη χρήση πιό άνετη, γρήγορη και ξεκούραστη, ακόμη και με λεπτομέρειες όπως τη σωστή απόχρωση κάθε χρώματος μπάρας ή εικονιδίου μέσα στο UI. Αναφέρθηκε στις light καμπύλες που έχει η συσκευή, οι οποίες δε σχεδιάστηκαν απλά για καλαισθησία, αλλά με γνώμονα την άνετη χρήση και το grip μιας 5,5άρας συσκευής. Με ψευδο-μεταλλικό πίσω μέρος και τα γνωστά πλήκτρα κάτω από την κάμερα.

    20140527_183235

    Την παρουσίαση έκλεισε ο Andy Couphlin, Head of Mobile της LG για Ηνωμένο Βασίλειο και Ιρλανδία , ο οποίος έδειξε κάποια από τα έξυπνα χαρακτηριστικά του LG G3 με σκοπό την άνετη και γρήγορη χρήση του. Όπως το Smart Keyboard, το οποίο είναι ρυθμιζόμενο τόσο ως προς το ύψος της θέσης των πλήκτρων, όσο και ως προς το μέγεθος του κενού μεταξύ των πλήκτρων! Με τα παραπάνω «υποσχέθηκε» σχεδόν 75% μείωση τυπογραφικών λαθών κατά την πληκτρολόγηση με το G3. Ακόμη μια ενδιαφέρουσα λειτουργία του είναι η εύκολη μετακίνηση του κέρσορα μέσα στο κείμενο που πληκτρολογεί ο χρήστης, με long press του πλήκτρο space και swipes. Το Smart Notice ενημερώνει τον χρήστη αρκετές στιγμές μέσα στην καθημερινή του ρουτίνα, ώστε να διατηρείται «εντός προγράμματος» αλλά και να αποφεύγει απρόοπτα όπως το να ξεχάσει την ομπρέλα του σε μια βροχερή μέρα. H λειτουργία δεν «πνίγει» το χρήστη με περιττές ειδοποιήσεις αλλά προσπαθεί να του δίνει αυτό που ψάχνει, προτού ο ίδιος το ζητήσει. Τέλος, το Smart Security περιλαμβάνει τρία σημαντικά χαρακτηριστικά που αυξάνουν την ασφάλεια της συσκευής. Το γνωστό μας “Knock Code” για το ξεκλείδωμα του G3, το οποίο είναι ελαφρώς βελτιωμένο και καθιστά αχρείαστη την ύπαρξη άλλων συστημάτων (όπως αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων) σύμφωνα με την LG, το “Content Lock” για κλείδωμα αρχείων και φακέλων με κρυπτογράφηση 128-bit (ακόμη και αρχείων στην κάρτα SD) και το “Kill Switch” με το οποίο ο χρήστης μπορεί απομακρυσμένα να αχρηστεύσει τη συσκευή του, αν αυτή κλαπεί ή χαθεί και να αποτρέψει την πρόσβαση στα αρχεία του.

    20140527_184148 20140527_185209

    Το LG G3 θα πλαισιώνουν αρκετά αξεσουάρ και συσκευές όπως η flip cover θήκη (που μπορείτε να δείτε και στο hands-on video preview), ο ασύρματος φορτιστής, ένα Bluetooth headset αλλά και τα G Pad και G Watch! Το G3 θα κυκλοφορήσει τον Ιούλιο στην τιμή των 599/649 ευρώ για τις εκδόσεις με τα 2/3GB και τα 16/32GB αποθηκευτικού χώρου αντίστοιχα, στις μεγάλες αγορές του κόσμου.

    20140527_185333

    Στα πλαίσια της εκδήλωσης είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με τον Ken Hong, Head of Global PR της LG, ο οποίος ήταν πρόθυμος να παρέχει πληροφορίες για τη στρατηγική της εταιρείας όσον αφορά το G3 και όχι μόνο! Φαίνεται πως κάθε χρόνο θα πρέπει να περιμένουμε όλο και νωρίτερα την κυκλοφορία της εκάστοτε ναυαρχίδας, με στόχο το 2014 να γίνει Απρίλιο/Μαϊο και ίσως από το 2016 και στο MWC της Βαρκελώνης, ρίχνοντας τον “κύκλο” ζωής της συσκευής ελαφρώς κάτω από τους 12 μήνες. Επιπλέον η LG προσανατολίζεται (από το feedback της αγοράς) στη σταθεροποίηση κοντά στις 5,5 ίντσες, μη θεωρώντας μεγάλο το μέγεθος αυτών των συσκευών, ενώ δεν είδε την αντίστοιχη ανταπόκριση που θα περίμενε από τις συσκευές των 6 ιντσών. Μάλιστα, δεν αποκλείστηκε το ενδεχόμενο η επόμενη ναυαρχίδα και διάδοχος του G3 να έχει οθόνη 5,7 ιντσών! 

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles