16.7 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    LG G4 Hands-On Review: «Harder, better, faster, stronger»!

    Μία γνωστή παροιμία αναφέρει ότι «εχθρός του καλού είναι μόνο το καλύτερο» και σίγουρα αυτή ήταν η πρώτη σκέψη που μπορεί κανείς να κάνει από τη στιγμή που θα πιάσει στα χέρια του τη νέα ναυαρχίδα της LG, G4. Η κορεατική εταιρεία πατώντας πάνω στην εξαιρετικά πετυχημένη συνταγή του G3, φιλοδοξεί με το LG G4 να κλέψει τις καρδιές των high-end καταναλωτών, κατασκευάζοντας ένα smartphone που δημιουργήθηκε για να πρωταγωνιστεί. Το LG G4 είναι η κορυφαία πρόταση της LG που έχει μία αποστολή: Να ξεπεράσει το G3 και να γίνει η ναυαρχίδα που θα μετατοπίσει το ενδιαφέρον από το Samsung Galaxy S6 και το iPhone 6. Ένα εγχείρημα που σίγουρα είναι ναι μεν δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο…

    LG G4 (8)

    Premium looks & feeling!

    H LG είναι μία εταιρεία που μας έχει αποδείξει ότι «τολμάει» αρκετά σε ότι έχει να κάνει με την εξωτερική σχεδίαση και την γενικότερη φιλοσοφία που ακολουθεί στο design των κινητών τηλεφώνων της. Κυρτές επιφάνειες που χαρίζουν καμπυλότητα και πλήκτρα ελέγχου στο πίσω τμήμα της συσκευής αποτελούν  τα κύρια στοιχεία στην πλειονότητα των συσκευών της (ακόμη και σε πιο budget-friendly μοντέλα) και το LG G4  φυσικά δεν θα μπορούσε να αποτελέσει την εξαίρεση στον κανόνα. Δε χρειάζεται να τονίσουμε το γεγονός ότι από τη στιγμή που το κρατήσαμε στα χέρια μας συνειδητοποιήσαμε ότι έχουμε να κάνουμε με μία μοναδικά ποιοτική κατασκευή.

    LG G4 (10)

    Ο συνδυασμός μεταλλικών επιφανειών και πλαστικών ακριβής ποιότητας είναι και εδώ ο «safe» δρόμος που έχει επιλέξει η LG, με μία όμως… «μικρή καινοτομία». Το σχεδιαστικό team της κορεατικής εταιρείας έντυσε το αφαιρούμενο back-cover plate του LG G4 με μία δερμάτινη επιφάνεια, αποτελώντας μία εξαιρετικά πρωτότυπη πρόταση που δεν την έχουμε συναντήσει στο παρελθόν. Η δερμάτινη επιφάνεια αποτελεί θα λέγαμε μία ευχάριστη έκπληξη, όπου πέραν του premium feeling που επιχειρεί να μεταδώσει, παράλληλα αποτελεί μία πολύ καλή εγγύηση ότι το G4 δεν θα γλιστρήσει με τίποτα από τα χέρια του χρήστη του.

    LG G4 (1)

    Σε ορισμένους users η επικάλυψη με δέρμα μπορεί να φανεί λιγάκι περιττή και όντως η αλήθεια είναι ότι μπορούμε να ζήσουμε και χωρίς την ύπαρξη της. Ωστόσο, από τη στιγμή που προσφέρει χρηστικότητα, σίγουρα μπορεί να θεωρηθεί μία καλή κίνηση από την LG. Κατά τ’ άλλα στο επάνω πίσω μέρος, πλαισιώνοντας τον κύριο αισθητήρα της κάμερας, υπάρχουν τα πλήκτρα ελέγχου του volume και το power button (ακολουθώντας έτσι την «παράδοση» που έχει δημιουργηθεί από το G2), ενώ στο κάτω τμήμα οι users μπορούν να βρουν το audio input jack, καθώς επίσης και τη θύρα micro USB για τη φόρτιση και τη μεταφορά δεδομένων, ενώ υποστηρίζει και 4Κ Slimport playback.

    LG G4 (11)

    Σε γενικές γραμμές, η αίσθηση που μας άφησε το LG G4 ήταν αν μη τι άλλο εξαιρετική, καθώς το χαμηλό βάρος (μόλις στα 155 γραμμάρια) και ο εργονομικός σχεδιασμός συμβάλλουν στο άνετο κράτημα της συσκευής, παρά το σχετικά μεγάλο της μέγεθος (διαστάσεις 148.9×76.1×6.3 – 9.8 mm). Χωρίς αμφιβολία, το LG G4 διατείνεται από την ίδια ποιοτική σχεδιαστική γραμμή που πλέον αποτελεί σήμα κατατεθέν της LG στην υψηλή κατηγορία, καθιστώντας τη νέα της ναυαρχίδα ακόμη πιο ελκυστική στο μάτι και συγχρόνως ακόμη πιο sexy!

    Faster than a speeding bullet!

    Η LG έχει ήδη δημιουργήσει τη δική της παράδοση στα ποιοτικά displays που συνηθίζει να χρησιμοποιεί στα μοντέλα της και με την περίπτωση του LG G4 ο πήχης φτάνει αυτή τη φορά στον… ουρανό! Συγκεκριμένα, το LG G4 προσφέρει μία εκπληκτικής ποιότητας ελαφρώς κυρτή Quad HD “Quantum IPS” οθόνη (με 72.5% screen-to-body ratio), για την οποία η LG σημειώνει ότι προσφέρει 20% καλύτερη χρωματική αναπαραγωγή, 25% καλύτερη φωτεινότητα και 50% καλύτερη αντίθεση. Η οθόνη έχει διάσταση 5.5 ίντσες και ανάλυση 2560×1440 pixels (με πυκνότητα pixels στα 538ppi) και το μόνο βέβαιο είναι ότι θα σας αφήσει με ανοικτό το στόμα με το εξαιρετικό επίπεδο της ευκρίνειας, τα απίστευτα επίπεδα φωτεινότητας και τα πλούσια και ολοζώντανα χρώματα που σίγουρα τοποθετούν το LG G4 στην κορυφή των κινητών της κατηγορίας του, κοιτάζοντας μάλιστα στα μάτια την εκπληκτική Super AMOLED οθόνη του Galaxy S6. Όσον αφορά την προστασία της οθόνης, η LG προτίμησε την δοκιμασμένη λύση του Gorilla Glass 3 της Corning.

    LG G4 (3)

    Το display του G4 είναι πραγματικά εξαιρετικό από κάθε άποψη, όμως και τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά απλώς πιστοποιούν την ανωτερότητα της ναυαρχίδας της LG, με τον διάδοχο του πετυχημένου G3 να (εννοείται) ότι δεν στερείτε ικανοτήτων. Ειδικότερα, το εσωτερικό του είναι που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς στα ενδότερα του LG G4 φιλοξενείται ένα εξελιγμένο SoC Snapdragon 808 με έξι πυρήνες, το οποίο είναι εφοδιασμένο με δύο Cortex A57 πυρήνες με συχνότητα ρολογιού στα 1.8GHz και τέσσερις Cortex A53 πυρήνες που είναι χρονισμένοι στα 1.44GHz. Παράλληλα τη διαχείριση των γραφικών αναλαμβάνει μία Adreno 418 GPU, η οποία όπως διαπιστώσαμε εκτελεί με χαρακτηριστική άνεση το έργο της.

    LG G4 (5)

    Αν και οι περισσότεροι θα περιμένεναν έναν octa-core που αποτελεί της μόδας, η λύση που προτίμησε σε καμία περίπτωση δεν καθιστά το G4 μία συσκευή που υπολείπεται σε επιδόσεις. Μάλιστα, η μνήμη των 3GB RAM είναι ιδανική για την ομαλή διαχείριση εφαρμογών και ο συνδυασμός της με το εξαπύρηνο chipset είναι βέβαιο ότι θα σας κάνει να διαγράψετε εντελώς τη λέξη lag από το λεξιλόγιο σας. Επιπλέον, με 32GB storage, το μόνο βέβαιο είναι ότι πολύ δύσκολα θα διαμαρτυρηθείτε για έλλειψη χώρου, αν και οι πιο «μερακλήδες» που συνηθίζουν να «φουλάρουν» το smartphone τους με applications και βαριά multimedia αρχεία έχουν την επιλογή της MicroSD slot, η οποία μπορεί να δεχθεί κάρτες που φτάνουν τα 128GB.

    LG G4 (6)

    Αυτό που διαπιστώσαμε είναι ότι η ταχύτητα και το multitasking αποτελούν τη «δεύτερη φύση» του LG G4, καθώς τα πάντα τρέχουν με ασύλληπτες ταχύτητες, χωρίς καθυστερήσεις και ενοχλητικές χρονοτριβές. Το LG G4 σε καμία περίπτωση δεν μας απογοήτευσε στα benchmarking tests που το υποβάλλαμε (μέσω της εφαρμογής Antutu), με τη ναυαρχίδα της LG να πιάνει 48247 πόντους, γεγονός που το κατατάσσει στις ταχύτερες συσκευές της αγοράς (στα ίδια επίπεδα σχεδόν με Meizu MX4 και Galaxy Note 4). Παράλληλα, το LG G4 συγκαταλέγεται ανάμεσα στα λιγοστά κινητά που καταφέραν να βγάλουν εις πέρας το απαιτητικό test που σχετίζεται με τη διαχείριση 3D γραφικών, αγγίζοντας για πλάκα τα 30 frames per second. Χωρίς αμφιβολία, το Antutu απλώς μας έδειξε το προφανές, ότι το G4 συγκαταλέγεται στην αφρόκρεμα των high-end συσκευών σε θέμα επιδόσεων.

    Antutu Benchmark LG G4 1
    Antutu Benchmark LG G4 2

    Προχωρώντας, στο User Interface, εδώ η επέμβαση της LG στο Android Lollipop (version 5.1) δημιουργεί μία άκρως καλαίσθητη και λειτουργική εμπειρία. Τα εύχρηστα και σβέλτα menus και εικονίδια είναι βασισμένα στο Optimus UX 4.0 UI, το οποίο αν μη τι άλλο χαρίζει έναν τόνο διαφορετικότητας και καθιστά τη συνολική εμπειρία πλοήγησης μία αληθινά ευχάριστη εμπειρία για κάθε χρήση, όποιες και εάν είναι οι απαιτήσεις του. Στα «plus» προσθέστε και το χρήσιμο Knock On feature, το οποίο βέβαια αποτελεί μία πατενταρισμένη τεχνολογία της LG που βρίσκεται σχεδόν σε όλες τις συσκευές της.

    User Interface LG 1

    User Interface LG 2
    Όσον αφορά, την συνδεσιμότητα του LG G4, το high-end smartphone της LG και εδώ βροντοφωνάζει την υπεροχή του, καθώς η πλοήγηση στο mobile internet γίνεται με τη βοήθεια των LTE/HSPA+ υπηρεσιών αλλά και WLAN τεχνολογίας αν προτιμάτε (Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac), σε συνδυασμό με τις πολλά υποσχόμενες τεχνολογίες DLNA και Wi-Fi direct. Επιπλέον, το G4 παρέχει πλήρη υποστήριξη για Bluetooth 4.0, NFC και GPS τεχνολογίες (A-GPS και GLONASS), σε συνδυασμό με μία old-school θύρα υπέρυθρων, η οποία δίνει τη δυνατότητα σύνδεσης με οικιακά συστήματα ψυχαγωγίας. Χωρίς αμφιβολία, το LG G4 δίνει τα πάντα στα χέρια του χρήστη του, αποτελώντας μία από τις πληρέστερες συσκευές που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην αγορά.

    Κορυφαίο «camera» phone!

    Ενώ πριν από μερικά χρόνια η κάμερα ενός κινητού τηλεφώνου έπαιζε κυρίως έναν πιο συμπληρωματικό ρόλο, στη σημερινή εποχή αυτό έχει αλλάξει, καθώς μία ναυαρχίδα για να μπορέσει να πρωταγωνιστήσει και να σταθεί αξιοπρεπώς θα πρέπει να καταφέρει να δώσει στο αγοραστικό κοινό υψηλών προδιαγραφών φωτογραφήσεις. Το LG G4 είναι εμφανές ότι δημιουργήθηκε για να καλύψει τις «mobile» φωτογραφικές αναζητήσεις των απαιτητικών users, αποτελώντας μία από τις καλύτερες και ποιοτικότερες προτάσεις στον τομέα του mobile photography που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην αγορά.  LG G4 (2)
    Η κεντρική κάμερα του LG G4 διαθέτει ανάλυση 16 MPixel (ανώτερη ποιότητα στα 5312×2988 pixels) και ανεπτυγμένης ποιότητα φακό με διάφραγμα F1.8. Το διάφραγμα των F1.8 επιτρέπει σε περισσότερο φως να φτάσει στον αισθητήρα για καλύτερη απόδοση και καλύτερη αναπαραγωγή χρωμάτων σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Ο κύριος σένσορας υποστηρίζεται από laser auto-focus που κλειδώνει στα 0.276 second, ενώ η ύπαρξη ενός ειδικού color spectrum sensor συμβάλλει στην καλύτερη και πιο ρεαλιστική κατανόηση και απεικόνιση των χρωμάτων. Οι ευχάριστες εκπλήξεις όμως δεν σταματούν όμως εδώ, καθώς το LG G4 διαθέτει οπτικό σταθεροποιητή δεύτερης γενιάς, δυνατότητα quick shot, υποστήριξη RAW αρχείων, όπως επίσης: HDR, geo-tagging, Auto-focus και face detection. Παράλληλα, μία από τις δυνατότητες του LG G4 είναι ότι προσφέρει video recording στα 2160p@30 fps και 1080p@60 fps. Φυσικά από το LG G4 δεν θα μπορούσε να απουσιάζει και η selfie cam, η οποία χαρίζει 8 MP που είναι βέβαιο ότι θα καλύψουν τις ανάγκες ακόμη και των πιο απαιτητικών. Το αποτέλεσμα είναι με μία λέξη: ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ, καθώς οι φωτογραφίες που τραβήξαμε με το G4, ήταν τόσο ποιοτικές που  το τοποθετούν άνετα στην κορυφή της κατηγορίας του. Δεν χρειάζεται να πούμε περισσότερα απλώς πάρτε μία γεύση από τις παρακάτω φωτογραφίες για να καταλάβετε γιατί κάλλιστα το G4 θεωρείται δικαιολογημένα από τα κορυφαία camera phones της αγοράς.

    Photo Test LG (8)
    Photo Test LG (6)
    Photo Test LG (4)
    Photo Test LG (7)
    Photo Test LG (3)
    Photo Test LG (2)
    Photo Test LG (1)

    One of the best!

    Ολοκληρώνοντας, δεν θα μπορούσαμε να μην τονίσουμε την εξαιρετική ηχητική απόδοση τόσο σε ότι έχει να κάνει με την ένταση του ηχεία, όσο και με το πόσο καθαρά ακούγεται ο ήχος, καθώς δεν διαπιστώσαμε και την παραμικρή παραμόρφωση. Παράλληλα, η μπαταρία των 3000mAh κρίνεται υπεραρκετή για μία μέση χρήση, παρέχοντας  χρόνο αναμονής γύρω στις 260 ώρες (2G) και 440 ώρες (3G), ενώ ο χρόνος ομιλίας ανέρχεται στις 19 ώρες (2G) και έως τις 20 ώρες (3G).

    LG G4 (7)

    To LG G4 είναι μία συσκευή που τα έχει όλα, καθώς είναι high-end με όλη τη σημασία της λέξεως και πρόκειται για ένα smartphone που μπορεί να περάσει την mobile εμπειρία κάθε χρήστη σε μία νέα διάσταση. Ποιότητα κατασκευής, ευχρηστία, ταχύτητα, τεχνολογική υπεροχή και πανέμορφο design τοποθετούν τη νέα ναυαρχίδα της LG στο top-5 των τηλεφώνων για το 2015. Σίγουρα δεν υπάρχει κανείς που εύκολα να μπορεί να αμφισβητήσει τη δυναμική του, όμως αυτή η αρτιότητα που το διακρίνει έρχεται και με το ανάλογο «τίμημα», καθώς η τιμή του που ανέρχεται στα 769 ευρώ, το καθιστά μάλλον προνόμιο των λίγων και εκλεκτών (εν καιρώ οικονομικής κρίσης μάλιστα μπορεί να αποτελέσει όνειρο θερινής νυκτός). Ως γνωστόν, τα «διαμάντια» κοστίζουν και το high-tech κόσμημα της LG για να το αποκτήσει κάποιος θα πρέπει να ανοίξει διάπλατα το πορτοφόλι του. Ωστόσο, η υψηλή τιμή του δεν αναιρεί το γεγονός ότι έχουμε να κάνουμε με μία συσκευή, η οποία άνετα μπορεί να λειτουργήσει ως ο τρίτος πόλος έλξης σε σχέση με τις ναυαρχίδες της Apple κα της Samsung. Δε χωράει αμφιβολία ότι η μεγαλύτερη επιτυχία της LG είναι ότι το G4 έχει πλέον όλα τα φόντα για να πείσει το καταναλωτικό κοινό να αφήσει στην άκρη τα Galaxy ή τα iPhone, δοκιμάζοντας κάτι το διαφορετικό. Αδιαμφισβήτητα, το LG G4 είναι από τα καλύτερα smartphones της φετινής χρονιάς που διανύουμε…

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    4 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles